יש לי שאלה,

י-וס-י

New member
יש לי שאלה,

כמה זמן בדרך כלל לוקח מאז שהמכונית משתחררת מהמכס עד שהיא מגיעה ללקוח ?

רן 56

New member
תלוי בקשרים שיש לך...

לי למשל הרכב הגיע תוך יומיים. ד"א זה גם תלוי בכמות ההתקנות שצריכים לעשות (רדיו דיסק\אזעקה ועוד...). רן.

י-וס-י

New member
שמעתי שהתקנת דיבורית לטלפון סלולרי

יכולה לעשות בעיות עם האחריות האם זה נכון ?? והאם החלפת שמשות למוגנות זה גם מפריע לאחריות ??? ומה כן ומה לא מפריע לאחריות ??? פעם ראשונה שאני קונה רכב מהחברה ואני לא יודע מה צריך לעשות.

rtwingo

New member
לא זה, ולא זה- לא אמורים לפגוע

באחריות של הרכב. אבל ממוגן? בשביל מה? אל תשכח לשים דגש על ההשפעה ה-בטיחותית- (שינוי דרסטי בהתנהגות) שמתלווה להוספת שמשות ממוגנות.

עתיד©

New member
רועי ? זה אתה ?

הוא בטח מדבר על ממוגנות אבנים וחוץ מהפחתה עדינה במשקל ההשפעה כמעט לא קיימת הוא לא מדבר על זכוכית 5 פלקס...של 5 מ"מ כל שכבה נגד ירי...כולה שמשות פלסטיק

Booly

New member
יבואני הרכב מסבירים כי

לפי הוראות היצרן והוראותם על יחידות הדיבורית להיות במרחק של כ- 30 ס"מ (משתנה מיבואן ליבואן) מכל יחידת בקרה ברכה ומערכת חשמל הרכב כדי למנוע מצב של השפעות אלקטרומגנטיות על מערכות הרכב. לכן התקנה של כל דבר שאינו ע"י מתקין מורשה של היבואן בעצם יכולה להפיל אתכם בפח. לדוגמה בסלקום (מעניין למה אני מעלה את סלקום כדוגמה...) מתעדכנים באופן שותף מול היבואנים לגבי מיקום התקנת היחידות בכל רכב שמיובא לארץ ולפי זה מתקינים את הדיבוריות. הכל כדי להיות בטוחים שלא יהיו בעיות בעתיד. אגב, בגלל המחשבים ברכב, לא כל קו מתח פשוט שנראה לעיין בעצם משמש כמקור מתח ואף חיבור של צרכן כלשהו (רדיו, תאורה, דיבורית וכיוב...) יכול לשרוף את מחשבי הרכב ולכן לאדם שלא מכיר את הרכב ולא יודע מאיזה חוט ניתן למשוך מתח יכול בעצם לשרוף מחשב (ולא חייב להיות שהנזק יהיה מיידי אלא לאחר זמן מה) וזה כבר נזק של אלפי שקלים.

© DrorZi

New member
שלא לדבר על פתיחת כריות אוויר

פתאום סתם ככה
או מתקין ששרף יחידת קרוז קונטרול שעלתה 12K אחרי זה ... או מתקין שהתקין את הדיבורית ל-ת-ו-ך הכרית אוויר של הנוסע (מו מתקינים שמתקינים את זה ככה שאם הכרית תפתח זה יעוף לנוסע לתוך הפנים
) יש הרבה מאוד שיקולים בהתקנת דיבורית, יותר מרדיו, לכן הבעיה ...
דרור זי

pomelit

New member
כריות אוויר ומתקינים

זה בכלל זיווג שממש לא הולך. אין להם מושג על זה, זה לא כל כך מעניין אותם, והנטייה הראשונית (של בעל הרכב ושל המתקינים) היא לשים את הדיבורית "איפה שנוח" ולא משנה אם זה על כרית אוויר או שתיים. שיסתדרו... פומלית - תסתכלו על מולטיפלות שהם לא של חבר פורום מסויים, ותראו איפה הדיבוריות שלהן. רמז: בעיצומה של כרית האוויר של הנוסע

Booly

New member
ממש לא נכון

למתקינים רציניים ומקצועיים יש כנס אחת לתקופה שבו הם נוכחים ומקבלים עדכונים רבים לגבי טכנולוגיות חדשות ברכבים וגם מועלים להם בעיות שעלו בדרך למתקינים אחרים. בעדכונים האלו יש להם הסברים אפילו איפה לא להתקין דברים ומה הם יכולים לגרום. יש לי חבר עם חנות להתקנות ויש לו מתחת למדף חוברות שתמיד הוא מעדכן עם הסברים לכל מיני חיבורים מיוחדים ברכבים בעייתיים והסברים איפה אפשר ואסור כדי למנוע בעיות. לכן יש להמנע ללכת אל סתם בחור שהחליט שהוא מתקין כי יש הרבה כאלה שלא יודעים מה הם עושם והם פשוט "שוחטים" את האוטו.

י-וס-י

New member
מדובר על שמשות ממוגנות מאבנים

אני מקבל את זה בחינם כי אני תושב ביתר עילית וכשאני ייסע פעם בשבוע בכביש המנהרות אז יהיה לי מיגון, בכל אופן מה כן פוגע באחריות ??? ואיך אני יכול לדעת אם יש לרדיו טיייפ אפשרות שילוב לדיבורית ???

למעלה