יש לי שאלה

לי חן

New member
יש לי שאלה

הי, לכל מי שיכולה לענות לי... עברתי טיפולי זריקות מנוגון, ובגלל גירוי יתר בשחלות, לא קיבלתי את זריקת הכוריגון. גודל הזקיקים הגדולים הגיע ל-19, 17 מ"מ. עובי הרירית הגיע ל - 12 מ"מ. האם זה נחשב שבייצתי לבד? איך אפשר לדעת את זה? לפי ה - US? לפי הנוזל בדוגלס? מודה לכן מראש על התשובה...
לי חן

לי חן

New member
שאלה נוספת (וטיפשית קצת)

האם יכול להיות שתוך כדי החודש בו אני בהפסקה - יכול להיות שאני אבייץ בצורה טבעית? סליחה על הבורות... והמון תודה מראש! בי לי חן.

kathi

New member
ביוץ

אפשר לדעת אם היה ביוץ ספונטני ע"פ רמות ה-E2 והפרוגסטרון, וזקיקים בגודל הזה בשלים לביוץ.בהצלחה

לי חן

New member
רמת E2

בזמן גירוי היתר, רמת ה-E2 שלי הייתה 8700 ומשהו(!)ולא הגעתי עשיתי בדיקת פרוגסטרון. מה זה אומר לגבי הביוץ? ושוב תודה. לי חן

נועם@בת

New member
בהחלט יכול להיות שתבייצי לבד

בהנחה שלא קיבלת קודם דיכוי (דקפפטיל/בוסרלין/סינרל). גם המנוגון מכיל LH, וגם רמות גבוהות כאלה של E2 מביאות להפרשת LH. הורמון LH גורם להבשלת הזקיק ולביוץ. בזמן הביוץ הצפוי ניתן לראות נוזל בדוגלס- שזה מקום אליו מתנקזים הנוזלים שיוצאים מהזקיק בזמן הביוץ. בדיקת דם לפרוגסטרון שבוע אחרי הביוץ הצפוי תאשר אם היה ביוץ. נועם

יובל@

New member
גם לי יש שאלה בענין דומה

אתמול בבוקר ניצפו לי - זקיק אחד בגודל 22, 2 זקיקים בגודל 16 ואחד בגודל 14 , ועוד כמה קטנים יותר. אתמול בערב קיבלתי כוריגון ומחר אני מוזרעת. ה E2 היה 1000 . שאלתי היא האם מאתמול בבוקר עד מחר הזקיקים שהיו 16 ימשיכו לגדול עד הביוץ שאמור להתרחש מחר בבוקר?

נועם@בת

New member
כן בהחלט, הם יגדלו

זקיק גדל בממוצע ב2 מ"מ ליום. בהזרעה צריך להזהר שלא יהיו יותר מידי זקיקים מובילים, כדי להקטין סיכון של הריון רב עוברי. לפי הנתונים שלך 2-3 זקיקים יבייצו להם. נקווה שאחד מהם גם ידע להשתרש
נועם

פישון

New member
הם גדלים, אבל בנוגע לביוץ

אני שמעתי שהם גדלים בערך 1 מ"מ ביום, אבל זה לא עקרוני. בכל מקרה, E2 של 1000 לא תמיד מספיק לביוץ של כל הזקיקים, אפילו אם הם יגדלו עד מחר. הרופא שלי חושב שמצב כמו שלך הוא "קלאסי" על מנת שלא להסתכן בהריון מרובה עוברים ובגירוי יתר. הוא מעדיף אחד גדול ולפחות אחד יותר קטן (כמו אצלך) ואין לו הסבר ממש מדעי אלא נסיון. בהצלחה

למעלה