יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

האם אפשר בבדיקת דם של כדוריות דם לבנות/אדומות לדעת אם יש סרטן? ואני לא מדברת על סרטן הדם אלא על כל סרטן שהוא... תודה מראש על התשובה

א ו ר 19

New member
בדיקות דם

ציינה כאן ציפור לילה את הפרמטר LDH שהוא פרמטר חשוב בחשד לסרטן. כדוריות דם- ספרירות הדם מתחלקות לשתיים ספירה לבנה וספירה אדומה כאשר אחת מהן לא תקינה זה יכול להאיר חשד לסרטן אבל לא תמיד לפעמים דלקות וזיהומים יכולים לגרום לספירות להשתולל. המוגלובין מאוד נמוך מעלה סיכוי ללוקמיה לדוגמא ושקיעת דם גבוהה מעלה סבירות גבוהה למחלה. אבל הכל תלוי. לי לדוגמא היו בדיקות דם מעולות. ויש כאלה שבדיקות הדם שלהם לא הכי טובות ואין סרטן. את יכולה להשתמש במפענח בדיקות דם אבל הכי טוב לשאול רופא. ב ה צ ל ח ה

תודה על התשובה

זה לא שחלילה הבדיקות שלי לא בסדר, להיפך הן כן רק שיש לי כל מיני כאבים לאחרונה שלא היו לי בחיים אולי זה מלחץ מזה שאין לי עבודה כרגע או מזה שחברה טובה שלי נפטרה ככה פתאום (בגיל 32) הרופאה שלי אומרת שאין לי מה לדאוג וזה כאבי שרירים בדיקות דם שעשיתי לאחרונה יצאו מצויינות ברוך השם רק רציתי לדעת אם אפשר לדעת או לא תודה רבה

גלית 1967

New member
שקיעת דם-זו בדיקה לא ספציפית שיכולה../images/Emo20.gif

להיות גבוהה גם משפעת קלה , או דלקת חניכיים-או לדוגמא אצל אנשים שמנים לרוב היא גבוהה ללא כל "דלקת". אם רק הפרמטר הזה גבוהה-ובערכים גבוההים צריך לעשות ברור-אבל שוב זה ממש לא ספציפי לסרטן.

אמיר72

New member
LDH הוא לא רק פרמטר לסרטן

LDH גבוה יכול להעיד גם (למשל) על לחץ נפשי גבוה, מצב של STRESS לדוגמה. נכון הוא שכאשר שוללים דברים אחרים, LDH מחזק חשש לגרורות. במקרה של הבת שלי, ה-LDH שלה היה גבוה מאוד כל עוד היו לה גרורות בריאות. קצת אחרי העלמותן הוא חזר לנורמה.

ldh באופן כללי

הוא אנזים שמשתחרר כאשר יש נזק לרקמה בגוף. אבל הוא בהחלט לא חד משמעי אינדיקציה לסרטן בגוף. לגבי עניין הסטרס, יש לא מעט מחקרים שמראים על קשר בין מצב סטרס ממושך להתפתחות של סרטן. באופן אישי אני יכולה לראות את התקופות שהיוו את הקטליזטור לסרטן שהיה לי.

sh a ch a r

New member
לא תמיד

יש אינדיקטורים, אבל בהחלט יכול להיות סרטן וגם בדיקות דם תקינות. שחר

למעלה