יש לי שאלה....

denomoran

New member
יש לי שאלה....

יש מישהו בפורום שהיה מגיע למשהו אחר בחיים אן הוא לא היה מגמגם? אני נמצאת כרגע במצב שלפני הלימודים וכל הזמן עולים בעיות ,אפילו הקטנות ביותר שמצליחות לגרום לי להרהר ולערער על התוכניות שלי.... עד עכשיו אני חזקה מספיק לדבוק בהם.... אני מקווה שאני אמשיך בזה... בעזרת השם.... כבר ראיתי אנשים שוויתרו על החלומות שלהם בגלל איזה מהמורה בדרך... בגלל זה אני שואלת... ואם זה שאלה קשה מידי אז יש לי שאלה אחרת... מה החלום שלכם????

היי מורן../images/Emo24.gif

השאלה שלך לא קשה מדי, היא מצוינת
. אני מאמין שכל אדם מגמגם שואל את עצמו 'מה היה קורה איתי אם לא הייתי מגמגם'. אני מאמין שכל אדם (גם לא מגמגם) שואל את עצמו שאלות של 'מה הייתי אם לא הייתי____ (שמן/מכוער/נכה/עני/פחדן/נמוך וכו'...)'. הבעיה עם מרבית בני האדם היא שהם מתמקדים בחסרונות שלהם במקום ביתרונות. מרבית בני האדם מתמקדים במה שאין להם במקום בדברים שיש להם. ברגע שאנחנו מתמקדים בדברים שאין לנו, מתמקדים במה שאנחנו לא במקום להתמקד במה שאנחנו כן אנחנו מכניסים את עצמינו למצב של עצבות, עצבנות, קנאה, דיכאון ועוד... אני מקווה שלא תוותרי על החלומות שלך
החלום שלי הוא להפסיק לחלום ולהתחיל לעשות
לב.

vicz

New member
אם לא הייתי מגמגמת

אם לא הייתי מגמגמת לא יודעת אם הייתי אני לא בטוחה אולי הייתי גדלה להיות אדם אחר לגמרי... כעיקרון הייתי עושה דברים קטנים: מבקשת מהנהג להגיד לי איפה לצאת במקום לבדוק באינטרנט מראש כמה תחנות עליי לנסוע, מדברת יותר עם אנשים שאני לא מכירה,דברים כאלה לגבי דברים גדולים וחשובים: שום דבר לא עולה לי לראש
האם זה אומר שאני שלמה עם הגמגום? לא, ממש לא אבל כנראה שלמדנו להסתדר, הוא ואני אני יכולה לעשות הכל, זה שלי זה יותר קשה, ממני זה דורש יותר אומץ והשקעה, לי זה לוקח יותר זמן - זה משהו שהתרגלתי אליו זה משהו שתרם לאופי שלי... לגבי החלום: אין לי חלום אחד גדול וחשוב זה גם טוב וגם רע כי מצד אחד אני עובדת על חלומות יומיומיים במקום לחלום: לומדת, חוסכת לטיול חלומי, מתאמנת כדי להיות יותר מרוצה מעצמי... ומצד שני חסר לי איזה חלום קסום שכזה אולי בהמשך הדרך... ויקי

dudu2873

New member
החלום שלי..

החלום שלי היה להיות פיסכולוג אני חושב שאני טוב להקשיב לאנשים ולתת עצות טובות...או עו"ס ..שני המקצועות האלה אני חושב שהייתי יכול לעשות אותם טוב...

shuky63

New member
איזה עיתוי מורן.ראי הודעת השבוע

באמב"י-את וכולם מוזמנים ללבן את זה ביום שלישי הקרוב. ובנימה אישית,אני חושב שהייתי במקום אחר לולא הגמגום.הסיבה שפניתי לבית ספר מקצועי ולא עיוני היא הגמגום.פחדתי שאדרש שם לדבר יותר. המקצוע שרכשתי(אלקטרוניקה) נתן לי אפשרות בריחה בנקודות בהן רציתי לעשות שינויים בכיוון המקצועי אבל השתפנתי.

תשובה,

אני כל הזמן חושב על זה, ואני בטוח שהייתי מגיע להרבה יותר ממה שאני. לא שעכשיו אני במקום לא טוב. ויתרתי על הרבה דברים בדרך, בגלל הגמגום. וגם היום אני מוותר די בקלות. התפשרתי ואני מתפשר על דברים. בנושא המקצוע שבחרתי ללמוד, בחרתי מקצוע שכביכול לא דורש הרבה תקשורת מילולית, למרות שללא ספק, מהנדס צריך לדבר, והרבה. אולי הייתי בוחר במקצוע אחר. מבחינת החלום, החלום זה להמשיך לתואר שני בכלכלה\ מנהל או שמשהו בסגנון ולהקים חברה...:)

למעלה