יש לי שאלה..

יש לי שאלה..

האם אנדומיטריוזיס מדבק בזמן יחסי המין..? כמובן אם הבן זוג שלי קיים יחסי מין עם משהי אחרת שיש לה אנדומיטריוזיס ולאחר מכן קיימנו יחד יחסי מין,האם זה מדבק?

לולי72

New member
ממש לא

אנדומטריוזיס זו לא מחלת מין. זו מחלה כרונית שלנו הנשים, אבל היא ממש ממש לא מדבקת.....

שלום לך

בתשובה אחת קצרה - לא, אנדומטריוזיס היא לא מחלת מין ומכאן להסבר..... מה זה אנדומטריוזיס - אנדומטריוזיס = מחלה אוטואימונית הורמונלית הפוגעת בנשים בשנים הפרודוקטביות של חייהן. אנדומטריום - רירית הרחם נפלטת בכל חודש עם הווסת אבל אצל נשים שחולות באנדו חלק מאותה רירית יוצא לתוך חלל הבטן ו"מתפשט" ויכול להגיע כמעט לכל מקום בגוף כאשר הרירית מוצאת לעצמה מקום נוח היא "מתנחלת" והופכת למוקד. מוקדים אלו יכולים לגרום לכאבים ואי פיריון . כל עוד האישה מקבלת בכל חודש ווסת ומדממת כך גם המוקדים מדממים בתוך הגוף וגדלים. סימפטומים לאנדו' - כאב לפני ובמהלך מחזור (בד"כ התכווצויות חזקות), כאב במהלך ואחרי קיום יחסי מין, אי פוריות, דימום כבד, עייפות, פעילות מעיים כואבת במחזור, כאב גב תחתון במחזור ושלשול / עצירות במחזור. אז כמו שאת רואה אם בן הזוג שלך קיים יחסי מין עם מישהי שיש לה "רק" אנדו' אין לך ממה לחשוש אבל אל תקיימי איתו יחסים מין ללא הגנה (קונדום) עד שיעשה בדיקת למחלות מין אמיתיות לעוד שאלות אנחנו כאן

מאיפה הבאת את הרעיון הזה?

זה ממש ממש לא מדבק והשאלה שלך מעליבה. לא היית שואלת חולה סרטן אם המחלה שלו מדבקת אז למה אותנו כן?

galim29

New member
אל תתרגזי על חוסר הידע../images/Emo26.gif

אני מבינה את הכעס שלך. גם לי השאלה צרמה. לרגע לא הייתי בטוחה שהיא באמת שואלת ברצינות. אבל זה מראה לך עד כמה הבורות על המחלה גדולה. אל תקחי ללב חומד. נכון שזה לא הכי נעים לקרוא תגובה כזאת בפורום שלנו וזה לוחץ על נקודות כואבות 0הבורות, אוי הבורות) והיא יכלה להיכנס לאינטרנט לקרוא על המחלה ולחסוך מאיתנו את השאלה הזאת אבל זה היצתרון והחיסרון של הפורומים והאינטרנט ככלי מידע, מקום פרוץ שמאפשר לשאול הכל. אנחנו מרוויחות מזה אבל לפעמים גם נעלבות קצת.... קבלי חיבוק להרגעה...

בנות בנות

נו באמת לא צץ לכן פעם הרעיון שהלוואי והיא הייתה מדבקת וככה היינו מדביקות את הרופאים הרעים שלא איבחנו אותנו בזמן .......................אני זוכרת ש Lee E רצתה פעם להדביק את כל הרופאים או לפחות להדביק להם את הלשון בהדבקויות אם לא במוקדים.... גם לי צרמה השאלה אבל אז המשכתי לקרוא ..... לקראת סופ"ש נפלא סוף סוף הביאו לי קצת שמש

galim29

New member
לא קרה לי../images/Emo8.gif את מי אדביק?../images/Emo9.gif

יש בנות כמו ממתינה למתנה שרגיש להם לשמוע שאלה כזאת מאחר ולא כולן באותו מצב פיזי ונפשי.. אני מבינה מאיפה מגיעה התגובה שלה... לא נורא. לא נגרם שום נזק... גם אם נעלבנו קצת מאופי השאלה, נשרוד...

אני קצת רגישה אז מה?

קצת פגעה בי השאלה הזאת כי באמת כמו שגל כתבה אני קצת רגישה. הבנתי שזה נובע מחוסר ידע אבל בינינו יש מידע במאמרי הפורום ואפשר לקרוא אותו לפני ששואלים כזו שאלה. מודה שאולי קצת הגזמתי ומתנצלת בפני לחישה קסומה אם היא נפגעה.

לולי72

New member
לממתינה למתנה

את יודעת, גם האינסטינקט הראשון שלי היה לכתוב לה איזה תגובה בוטה, אבל התאפקתי. היא הצליחה להרגיז גם אותי (בנוסף לגיסתי).

את לא צריכה להתנצל

הדברים שכתבתי נאמרו בציניות אל תקחי אישית התכוונתי לכך שזה עצוב שיש שאלות כאלה אבל לא צריך להתרגש מהן. היא בלחץ שאולי בן הזוג שלה הדביק אותה במשהו שנשמע לא טוב (למרות שכשאני מנסה לחשוב רוב השמות של מחלות המין קצרות אז....אבל לכי תדעי אולי נגמרו השמות הקצרים והתפתחה מחלה ארוכה הכל יכול לקרות
) ממתינה יקרתי לא הגזמת בתגובתך אני פשוט לא ניסחתי נכון את ההודעה שלי ולכן היא נשמעת כהודעה נוזפת. מתנצלת בפנייך אבל לא היה מזיק לרופא ה
שלי קצת הידבקויות ומוקדים רק כדי שירגיש את את מה שעבר עלי.
נשיקות ויום נפלא

למעלה