יש לי שאלה

emen

New member
יש לי שאלה

שלום, רציתי לדעת מדוע אומרים שאנחנו דור המשיח?

מי שמאמין שיבוא המשיח

בכל יום מאמין שיבוא בדורו כלומר כל דור ודור זהו דורו של משיח ומכיון שאנחנו הבאים בתור אנחנו דורו של משיח

ben zion

New member
כך אמר הרבי מליובאוויטש

בס"ד הרבי מליובאוויטש אמר ברוח הקודש שאנחנו בדור אחרון לגלות ודור ראשון לגאולה ושצריכים להתכונן לקבל פני משיח ולעסוק בנושא וללמוד את הנושא

asaf2000

New member
תשובה

בגלל שהזמנים שאנו חיים בהם היום תואמים להפליא לתיאורים שניבאו הנביאים ושכתובים בגמרא לזמנים שלפני ביאת המשיח.

emen

New member
לזה בעצם התכוונתי. מה הם ניבאו?

ותודה לעונים

אלי ו.

New member
בכל יום ובכל דור אנחנו מחכים למשיח

כל דור הוא דור המשיח. מה שמזכיר לי. לא מזמן ראיתי את ההזמנה לחתונה של סבי וסבתי. בהזמנה היה כתוב שהחתונה תהיה בירושלים אבל אם ח"ו עד החתונה לא יבוא המשיח החתונה תתקיים בעיר צפת. זה היה הנוסח המקובל אז ללמדך שאנו מצפים למשיח בכל יום שיבוא.

אלי ו.

New member
הממ...

סלח לי שאעשה פראפראזה על הרמב"ם. ר' עקיבא האמין שבר כוסבא הוא המשיח, מכאן שהוא האמין שהדור שלו הוא דור המשיח. חכמי תימן שהיו חכמים גדולים סברו שיתכן שאצלם המשיח (ראה איגרת תימן) ולא ראינו שהרמב"ם עונה להם "תשמעו הדור לא עונה לקריטריונים במסכת סוטה". חכמים רבים האמינו ששבתאי צבי שר"י היה המשיח, מכאן שהאמינו שגם דורם הוא דורו של המשיח. יכולתי להזכיר עוד משיחי שקר כמו דויד הראובני, שלמה מולכו ועוד. אם כל החכמים האלה האמינו שדורם עונה לקריטריונים במסיכת סוטה ובכל דור חיכו למשיח ניתן להבין שכל דור יכול להיות דור המשיח. ודאי שהדור שלנו הוא דור המשיח, כבר אמרנו הבוקר "אף על פי שיתמהמה.. אחכה לו בכל יום שיבוא".

למעלה