יש לי שאלה

ocean22

New member
יש לי שאלה

שלום לחברי הפורום ושבת שלום רציתי לשאול אותכם שאלה אתמול קיבלתי לסיום הלימודים מתנה עט גרייפר של וואקום וכעת עלי להתקין תוכנה לאיור וציור ורציתי לדעת על באיזו תוכנה אתם נוהגים לאייר כי מלבד הפוטשופ ופריהנד שבהם אני כבר מאירת חסרה לי גם תוכנה מתאימה עם כלים ומברשות שאוכל לאייר בה לשם כך יש לי את painter אך האם היא טובה לשם איור? באילו תוכנות אתם משתמשים? אשמח לתגובות והצעות ממכם שיהיה לכם סופשבוע נעים ורגוע אושן

DrorCh

New member
סליחה על הבורות וההדיוטיות שלי

מה זה עט גרייפר של וואקום ומה זה פיינטר ? על פוטושופ ופריהנד שמעתי אגב שאלה: אני מאוד אוהב לצייר בקונטורים ושונא לצבוע לא מזמן התקנתי במחשב שלי גרסה של פוטושופ ישנם אתרים שמלמדים איך לצבוע בפוטושופ ? או אפילו יותר טוב ישנם כאן אנשים עם סבלנות שיכולים להסביר לי איך צובעים ברמה מקצועית בתוכנה הזאת ?

ocean22

New member
תשובה לשאלתך דרור:

מהו עט גרייפר או בשמו המקצועי:graphire הגרייפר הינו ערכה הכוללת משטח שטוח בגודל a5 (ויש משטחים יותר גדולים), עט ,ועכבר בעזרת העט אפשר לאייר ממש כשם מאיירים על דף בעזרת מכחול או עיפרון אבל.... העט אינה יכולה לחקות בשלמות את התנועה של המכחול או העיפרוןכפי שהם במציאות לעומת זאת היא מאד מקלה במקרים מסוימים למשל שצריך לאייר קווי מתאר סביב אוביקט כל שהוא ,דבר שקשה לעשותו בעזרת עכבר, ציירים בעידן הדיגיטלי משתמשים לעיתים בעט הזו אך לא זונחים את השיטה הישנה .העט הוא למעשה תוספת נחמדה וכלי דיגטלי נוח לשימוש. אני מצרפת תמונה של העט שתוכל לראות אותה מהי פינטר? פינטר זו תוכנה שניתן לאייר בעזרתה ויש בה כלים שונים כמו מברשות עיפרון טקסטורות שונות ועוד ועוד.... ובקשר לשאלה ששאלת לגבי הצביעה גם אני היתי רוצה לדעת איך לצבוע בצורה מקצועית ויעילה עד כמה שאפשר אז למי שיש לו באמת סבלנות להסביר u welcome סופשבוע נעים ורגוע לכולם אושן

eranoz

New member
כמו כל יהודי טוב...

אני יענה לך בשאלה: מה חסר לך בפוטושופ בפריהנד או בפיינטר? אני עובד עם הפוטושופ ואין לי תלונות. שלושת התוכנות האלה הן התוכנות המובילות בשוק, תתנסי בפוטושופ זה הבסיס, גם לפיינטר קלאסיק שמצרפים חינם עם הלוח יש קו יפה. הפריהנד לדעתי יותר חלשה באיורים. בכל אופן שווה לך לברר בפורום עיצוב גרפי ובפורום גרפיקה ודפוס. מן הסתם יש שם אנשים מעודכנים יותר מאיתנו. ועוד שאלה, מה זה צביעה מקצועית? והאם יש שוני בחוקים שתקפים בצביעה דגיטלית לאומת זו הרגילה? לדעתי אין שוני ובכדי להגיע לתוצאות משביעות רצון צריך פשוט ללמוד את התוכנה על שלל הכלים שהיא מציעה. אם לא הבנתי את השאלות או שהטיעונים שהעלתי כאן הם לא נכונים, אשמח אם תתקנו אותי.

למעלה