יש לי שאלה

אסתרס

New member
יש לי שאלה

אתמול התבשרתי במרכז היום, שאם אני רוצה ששלמה ייכנס לסבב החלפות החיתולים עלי להוסיף 50 שח !! שלמה שולט על הצרכים, הוא אינו מרטיב בתוך המכנסיים, פשוט עקב ההדרדרות הוא שכח את הקשר בין פיפי ואסלה. אם מביאים אותו לשרותים ומושיבים אותו הוא עושה באסלה. אחרת הוא פשוט עומד בשרותים (לשם הולך לבד) מוציא את ...... ומשתין על הרצפה ועל המכנסיים. בקשתי שפעמיים במשך הבקר ילוו באופן יזום לשרותים ואז אין פנצ"רים כאלה. והוא גם נורא מתבייש ונסגר ולא מוכן להשתתף בפעילות. בבית זה לא קורה כי כל 3 שעות מלווים אותו לשרותים. כנראה שאין להם רוטינה כזו, והם רק רוצים להכניסו לסבב החלפות ולגבות עוד כסף, וזה לא רק הכסף, איפה כבוד האדם ?! למה לא לסייע לו לשמור על מה שיש ? למה ליגרום לו להרגיש מושפל ?! וגם אין לזלזל בכסף. אני משלמת 125 שח ליום מה לא מגיע שיובילו אותו באופן יזום פעמיים לשרותים ? האם ניתקלתם בדרישה כזו? ואני מבקשת שתתענינו במרכז היום שלכם אם קיימת גבייה כזו. אצלנו באיכילוב נדהמו מהדרישה וגם צחקו נורא.!!!

ronnyw

New member
תגובה לנושא התשלום

שלום אסתר, גם אימי במרכז יומי. גם אני התבקשתי, עם ההתדרדרות שלה בנושא היגיינה, לדאוג לחיתולים ו/או פדים. השיטה אצלנו אחרת - אני הייתי קונה ומעבירה למורכז (עבדתי עם חברה שעושה הובלות, ושילמתי באופן עצמאי). גם בעבור אחותי, ששהתה במוסד, שילמנו בעבור החיתולים באופן פרטי. כיום היא הועברה למוסד סיעודי, ושם החיתולים "כלולים". אגב, אני די שמחתי שהחיתולים עלי - על מנת שלא יחסכו בשימוש בהם... לנושא הטיפול: זה החיסרון במוסד כזה - הוא אחד מיני רבים, וההתיחסות האישית לצרכים האישיים קטנה יותר. אבל מנגד יש את החיוב שנובע בדיוק מאותה סיבה, הרבה אנשים, הרבה גרויים, הרבה חברה... כמו שאנחנו תמיד אומרים פה בפורום: אנחנו לא מחפשים את הפתרון הטוב, אלא את זה שהוא הכי פחות רע...

אסתרס

New member
ברור שאני מביאה חיתולים

אני מדגישה שלמה שולט רק צריך להביא אותו לשרותים

zs1957

New member
אני המומה מהדרישה של מרכז היום

היי אסתר אמא שלי הייתה 4 שנים במרכז יום מעולם לא שמעתי על דרישה מוזרה כזאת.הם מבקשים לעשות לעצמם עבודה קלה את משלמת להם מספיק כסף כדי שיקחו אותו לשירותים. לשם מה לשים חיתול לאדם ששולט על צרכיו? תעמידי על דרישתך באופן אסרטיבי שיקחו אותו לשירותים זה תפקידם. שיהיה לך יום טוב, זהבה שחם

נילי41

New member
../images/Emo31.gifבעניין תשלום

בעלי התחיל בראשית החודש במרכז יום חדש אבל נושא ההליכה לשירותים עלה כמובן ונאמר לי שהם לוקחים את המטופלים לשירותים בשעה מסוימת. נושא התשלום עבור כך כלל לא עלה על הדעת. כמובן שאני שולחת מכנסונים סופגים להחלפה, אבל לדעתי בכמה שעות של הבוקר אין צורך להחליף לו כי הוא לא איבד את השליטה, הוא הולך לשירותים אבל לפעמים מפספס קצת או לא כל כך מספיק וגם לא זוכר היכן השרותים ולכן צריך להוביל אותו לשם. נאמר לי שהם גם רוחצים את מי שמעוניין פעמיים בשבוע וזה בפירוש ללא תשלום. צריך כמובן לשלוח מגבות, סבון, שמפו ובגדים להחלפה והם עושים זאת ללא תשלום. עוד לא ניסיתי, אבל הם הוא יסכים זה יקל עלי מאד כי בחורף נראה לי שיהיה לי קשה עם הרחצות במקלחת וזה יכול להקל עלי, השאלה הגדולה היא אם הוא יסכים...

ענתי44

New member
נילי ממליצה מאוד על הרחצה בנרכז יום

בשנה הראשונה שאמא היתה במרכז היום התעקשתי שאני אקלח אותה בבית, אבל אז שיכנעו אותי במרכז שזה חלק מהשירות שמגיע לי ואני הסכמתי, וזה היה נהדר. ההתעקשות שלי היתה משני טעמים. האחד שמא אמא תתבייש שמישהי זרה מקלחת אותה, כי אמא רצתה רק שאני אקלח אותה, בהתחלה אפילו לא אחותי, והטעם השני, חששתי שהיא תצטנן. כל כך רווח לי כשאמא התקלחה במרכז יום. במקום לריב איתה להסכים להתקלח " כבר התקלחתי", היא הלכה ברצון, כמו כולם, היה גם התור שלה, והיא היתה נינוחה. החימום במקום היה טוב ואמא לא הצטננה. תנסי, מה יש לך להפסיד? ואסתר יקרה, אומנם יש שוני בין מרכזים, אבל, אין באף אחד מהם , דרישה לקבל תשלום נוסף על דבר שיגרתי כמו הולכה לשירותים, האכלה, רחצה או החלפת טיטול.הרי זה חלק מהתפקיד שלהם. בשביל זה שלמה במרכז יום. איפה שאמא היתה, זה היה חלק גם אצל המחלקה הרגילה, בהם הקשישים לא תשושים. אבל, נקודת ההנחה היתה שהיות ומדובר בקשישים שקשה להם והם עלולים להחליק באמבטיה, אז קילחו אותם, אם רצו, במרכז יום, ובמחלקה המוגנת של אמא היו שתי מטפלות שקילחו בגלל המצב הפיזי. נדרשנו לספק חומרי ניקוי כמו שמפו או טיטולים. ועד שאמא עברה לטיטולים, חצי שנה עוד שלטה בצרכיה אבל היתה על כסא גלגלים. המטפלת היתה לוקחת אותה לשירותים, הן כשביקשה והן יזום על ידי המטפלת והושיבה את אמא על האסלה. זה חלק מטיפול במרכז היום. ממש מוזר לי הבקשה אצלכם לתשלום.

נילי41

New member
ענתי תודה על תגובתך

עדיין לא ניסינו את נושא הרחצה. מחר נעשה ניסיון ראשון. החשש שלי הוא שבעלי לא יסכים שמישהו אחר יקלח אותו. איתי הוא כבר רגיל שאני מקלחת אותו, אבל עכשיו כשהחורף מגיע, נראה לי שיהיה לי קשה מאוד בבית, כי גם אני מתרטבת כולו כשאני מקלחת אותו ובקיץ זה לא היה נורא, הלבוש קל, ואפשר להחליף מיד וכו'. בחורף עם הטרנינג והחימום וכל הבלגן מסביב נראה לי שכל מקלחת תהיה פרויקט... בכל אופן קבעתי עם מרכז היום שמחר יעשו ניסיון ראשון ואם הוא לא יסכים הם ינסו בכל פעם מחדש כי הרי הוא לא יזכור, ואולי אם הוא יראה שאחרים מרחצים הוא יסכים גם. הלוואי. אדווח לכם מה היה. בכל אופן הבקשה לתשלום עבור הולכה לשירותים והחלפה נראית לי מוגזמת ומאוד לא לעניין, במקום שמטפל בקשישים ובתשושי נפש. הרי זה הוא עצם העניין והטיפול, עזרה בדברים כאלה. אני בטוחה שאסתר, עם האסרטיביות שלה תדע להעמיד אותם במקומם. שיהיה לכולנו לילה שקט ומשעמם (כדברי אסתר).

אסתר , תנסי לגרום להם לשתף פעולה

אסתר יקרה , נראה לי שאת חייבת לדבר עם מי שאחראי למקום. כל כך חשוב לשמר את כל התפקודים של האדם במצבו של שלמה בן זוגך. בדיוק כמו שצריכים ללות אותו לכל מקום , האם זה לא גוזל זמן להחליף חיתול???? ומה עם ההרגשה של האדם?? האם אין לו רגשות ובושה? חייבים להביא למודעות שלהם ששלמה הוא בן אדם כמוהם , גם אם הם חושבים שהם יכולים להחליט הכל עבורו, אך זה לא כך. הם חייבים ללוות אותו לשירותים ולעזור לו שם. צריך להביא למודעות שלהם שזה מה ששלמה רוצה ושהם צריכים לעשות זאת למענו. אני מאד מקווה שתצליחי בהסברה הזו עבור שלמה המתוק כל כך וגם עבורך , כל טוב, טובה

אסתרס

New member
תודה על תגובותיכם

התגובות המגוונות הבהירו לי שיש הבדל בין המקומות. יש שגובים ויש שלא. בכך אופן, גם הבקר בקשתי שילוו אותו לשרותים. בשעה 1100 צלצלתי ונאמר לי שלקחו בהצלחה. ציינו באזני שהוא מסכים שרק האחות תיקח אותו. יש לו טעם טוב בנשים. עכשו שלמה ירד מההסעה והוא יבש ולבוש בבגדים בהם יצא בבקר בהבית בינגו. אז כבר קבלתי מצב רוח יותר טוב. בשבוע הבא אני אפגש עם מר מידד גיסין יור" צבי ישראל (צרכני בריאות ישראל) בענין התרופות בסל. הוא מומחה ויעזור לנו.

למעלה