יש לי שאלה

Nagini Potter

New member
יש לי שאלה

טוב, זה יישמע כאילו אני מתכננת להתאבד או לרצוח מישהו, אבל אני לא!! כשחותכים למישהו את העורק הראשי (בצוואר) כמה זמן לוקח לו למות אם לא מטפלים בו? והאם יש איזשהו טיפול שאפשר לתת לו? Nagini Potter

okok4

New member
כעיקרון המוות מאיבוד דם הוא עניין

של כמה דקות, אבל מניעת חמצן למוח (מה שקורה שחותכים את העורק הראשי) גורמת לנזק מוחי מהר עוד יותר, עניין של שניות, למיטב ידיעתי. שנחתך העורק הראשי יש לנסות לסתום אותו ע"י לחיצה חזקה עליו, בעזרת האצבעות. רפואה שלמה ובהצלחה.

NoKiHa

New member
שבע שניות בדיוק.

וכמו כן אפשר לסתום אותו עם אצבעות, עם תחבושת חזקה או עם סותם עורקים (די, הרגתם אותי :))

Nagini Potter

New member
שבע שניות בדיוק?

מדדת? ולפי מה שאמרת, הבעיה פה היא חוסר משהו למוח, לא איבוד דם..... אז חוסם עורקים לא אמור לעזור פה, לא? Nagini Potter

erandb

New member
שט"דים

כל שטף דם אמור להיעצר באופן עקרוני ע"י לחץ ישיר. בצוואר ובירך עוברים עורקים מרכזיים כלומר ברגע שיש שם דימום .בכל פעימה של הלב הדם ,הדם יפרוץ החוצה בפרץ שחבל על הזמן.ואם לא יעצר הדימום ,הלב יתכווץ יותר מהר כדי להיזרם דם(חמצן) למוח ואז הזרימה תיהיה יותר חזקה ,ומפה עד למוות כמו שנאמר זה עניין של שניות .(איני יודע כמה). כמובן תלוי בסוג החתך. יש כידוע בגוף נוזל שנקרא פלזמה שהוא החומר קרישה של הגוף (שיעורי טבע). והגוף יודע להתמודד עם חתכים קטנים. בכל אופן בצוואר להבדיל ממקומות אחרים ,לחץ ישיר בצוואר לא יספיק וצריכים להשתמש גם בנקודת לחיצה בין הכתף לצוואר.אתה תרגיש שם דופק. זה בכל אופן התורה על רגל אחת .מומלץ ורצוי לעבור קורס במד"א . הידע שלי הוא משם. בכל אופן וזה ישמע נורא ,אבל זה החוק .אם אין לך סמכות להגיש עזרה ראשונה ,נסה להימנע מכך מפני שיוכלו להאשים אותך אם גרמת נזק בזמן הטיפול.יספרו לך על כך בקורס. בכל אופן יש ספר עזרה ראשונה במצבי חירום של יאלן ישועה תוכל ללמוד שם קצת יותר ,אבל זה לא תחליף לקורס.יש גם אתרים בנושא.חפש בכל אתר גדול ,גם בתפוז- בריאות,עזרה ראשונה. בהצלחה.

למעלה