יש לי שאלה

nIcKiTa

New member
יש לי שאלה

איך נפתרים משגיאות כתיב? כולם כבר משתגעים מזה (לימור)
חן

גלי®

New member
יש לי תשובה

אם המדובר בהודעות בכתב , תכתבי אותן בWORD , והוא יסמן לך את השגיאות ! אם מדובר באופן כללי , אז הרבה קריאה והרבה כתיבה יעשו את זה ...(זה בהנחה שלא אובחנה אצלך בעיה , כמו דיסלקציה ...)

amonit

New member
לומדים בכל פעם מילה

בתור אחת שעד גיל 17 בערך כתבה בשגיאים רבים [ אני דסלקטית] ושום שעורים בלשון ודיקדוק לא עזרו לה הפתרון היחיד היה לא ללמוד את החוקים אלא ללמוד את המילים. ארוך קשה ומיגע אבל כמו שאת רואה לפנייך השגיאות כבר לא חלק מחיי. בכל פעם מילה חדשה- כיחידה שלמה. ועד היום אני לומדת.

NoKiHa

New member
ואיך לומדים שפה?

ברצוני ללמוד איטלקית/ספרדית באופן פרטי, ויש לי שיחון באמצעותי. הכיצד???

נירש

New member
לדעתי...

שיחון זה לא הדרך הקלה (או הרצויה) ללמוד שפה. עדיף לרכוש ערכה שמלמדת את השפה מהבסיס, עם קלטות וכו´, כדי ללמוד את השפה כמו שצריך.

ללמוד ספרדית (וצרפתית)

אפשר מהאינטרנט. זה דורש משמעת עצמית, אבל יש הרבה פטנטים נחמדים שהופכים את זה לחוויה מעניינת: 1. הכי כיף, מנסיון, זה: למצוא מאמר או אתר אינטרנט שמעניין אותך אישית, אבל בספרדית! להדפיס אותו, ואז ללכת לגוגל או לבאבל פיש (אתרי תרגום) ולתרגם את האתר שלך לאנגלית, ולהדפיס את התרגום. עכשיו, את יכולה להתחיל לקרוא בספרדית, וכשאת נתקעת, אפשר לקפוץ לתרגום, וחזרה. ככה חסכת לעצמך ספרים עבי-כרס על איה קמה איה נמה, או Allo, c´est phillip ledeux? oui c´est moi bonjour philip c´est jacquis. א. יש אתרים שממש רוצים ללמד אותך ספרדית או צרפתית, (בהנחה שאת יודעת אנגלית!) וחלק מהם עושים את זה בהומור ובשימחה, עם תרגילים וקבצי קול. http://webpages.marshall.edu/~atkins15/Links.html דוקטור ריקס (הקישור הראשון) ממש מתחיל מאפס, והיה לי כיף לעשות את זה. ב. יש תוכנות טובות ללימוד שפות. זה עולה כמה זוּזִים, אבל לפי אבא שלי, זה שווה את ההשקעה.

nIcKiTa

New member
זה לא בעיה כזאת

אין לי דיסלקציה אני פשוט לא רושמת טוף

הא?!

לא הזכרתי דיסלקציה. (מה הקשר?) בכל אופן, אני לא דיסלקט אישית, ומצאתי את השיטות הנ"ל כנחמדות מאד.

nIcKiTa

New member
דיברתי על מה שגלי כתבה

חוץ מזה, אני דוברת ספרדית, צרפתית ואנגלית בערך שוטף ואני אפילו יודעת טיפה פורטוגזית מה גם שאני לא מבינה מה הקשר חוץ מזה (לא בקשר להודעה שלך) קוראים לי חן, לא לימור לימור זו זאת שמאירה לי על השגאות
חן

1סגל

New member
גם אנגלית?

אולי אתה בקי גם באפשרויות לימוד אנגלית? אם אתה יכול לתת שמות זה יעזור לי תודה

אה. אבא שלי ניסה משהו

וזה הולך ממש טוב! הוא קנה תוכנה בכמה מאות ש"ח בחנות באג. זאת תוכנה שמלמדת לכתוב, לקרוא, לדבר ולהקשיב! (אם יש לך מיקרופון ורמקולים) כשאני אדבר איתו אני אשאל אותו איך קוראים לזה.

כחלחלה

New member
לימור יקרה

אם כמות שגיאות הכתיב גבוהה מאד, וגם יש ריבוי שגיאות ח/כ ה/א/ע ס/ש ק/כ וכדומה וגם שגיאות על בסיס צליל דומה (טוב/טוף להזביר/להסביר) ואולי עוד כל מיני תופעות,,,,, כדאי שתציצי בפורום ליקויי למידה גם אם כפי שאת אומרת אינך דיסלקטית, קשיים באיות נכון אינם רק תוצאה של דיסלקציה, ובפורום ההוא יש הרבה משתתפים שהתגברו על בעיה כמו שלך. בהצלחה

למעלה