יש לי שאלה:

וואסקי

New member
יש לי שאלה:

היפנים עכשיו נוצרים? הם כבר לא מאמינים בבודה? פשוט אני רואה הרבה אנימות וכול הזמן חוגגים שם את חג המולד..... אשמח לקבל תשובה
תודה מראש.

Nisenhouse

New member
היפנים פשוט אימצו את החג

http://www.japanesepod101.com/2005/12/24/beginner-lesson-6-merry-christmas/ בשיעור הזה יש הרבה מידע על חג המולד ביפן

Noam Raby

New member
יש רק כאחוז מהאוכלוסיה שהם נוצרים

אבל זה לא מונע מהם לאמץ חגים כמו כריסמס או לענוד שרשראות עם צלבים. כנו כן דת השינטו, שהיא אלילית, מאפשרת לך להאמין באלים חיצוניים לדת ולהיות שינטואיסט שמאמין ביהוה (וישו ומשה ומוחמד לצורך העניין).

JPing

New member
תגובה קטנה

בעקרון הם לא ממש חוגגים את קריסמס אלא גרסה של חג הסטורנליה הרומאי בגרסה מאוחרת ( כמו רוב הנוצרים). לאלו שלא מכירים את הענין אז הסיבה שיש היום את חלוקת המתנות והצד המאוד מסחרי של החג הוא שב 17 בדצמבר נהגו הרומאים לחלק מתנות אחד לשני כחלק מחגיגה לאל סאטרון ( אל החקלאות) , במהלך המעבר לנצרות היה קשה לרומאים להתנתק ממנהגים מסוימים והם נטמעו בתוך החגים הנוצרים לאלו שרוצים לדעת גם סנטה קלאוס הוא דמות די פגנית, בעקרון היא לא מופיע בפולקלור האיטלקי/רומי/נוצרי והם הוא רק שם של קדוש שהיה זניח והתפרסם ע"י עזרה לעניים. הדמות במקור היא מסקנדנביה שבה היו חוגגים בחורף את בוא האיש{אב המשפחה} במעיל פרווה לבנה { בד"כ זה מה שהיה לאנשים שם } מכוסה בצבע אדום {דם} שמביא מתנות { האוכל לחורף}) , דרך אגב בדרום איטליה יש עדיון חלקים שלא מאמינים בסנטה אלא במכשפה שמחלקת מתנות . אז הנה הסבר ללמה היפנים חוגגים חג שהוא מסחרי/קצת פאגני ולא חג נוצרי.

Tenguy

New member
../images/Emo45.gif זה טוב שיודעים האמת ההיסטורית

אם אני חוגג כל ליל השנה החדשה, ולא בא ב-1 לינואר לעבודה כבר הרבה שנים - אז גם אני נוצרי? בכלל לא... גם ביהדות זה קורה הרבה... כמו הטמעת חגים, מועדים ושמות בבליים : ראש השנה הבבלי שבחודש אנליל (אלול, שהיה אל המקביל לאל יאנוס הרומאי), החליף את ראש השנה העברי המקורי שהיה בכלל בחודש ניסן (פסח), גם חודשי השנה : תמוז, אב, אלול, תשרי, כסלו, אדר.. - הם שמות בבליים, גם מרדכי ואסתר, הם למעשה מרדוך ו-אישתאר, שני האלים הראשיים של בבל, גם הכתב שלנו הוא כתב מרובע הנגזר מכתב היתדות, ולא הכתב העברי המקורי של בית ראשון הנגזר מן הכתב הפניקי (כן, מה שהביאה איזבל לאחאב..
). אז אנחנו בבליים או יהודים ? כמו שהיפנים אימצו את הססגוניות השמחה ועתירת המתנות של הכריסמס, גם הרבה עמים בעולם ובכל הזמנים אימצו והטמיעו חגים, שמות ומנהגים אחרים...

GnomeBubble

New member
יפה

אבל יש לי הסתייגות אחת. הכתב העברי המודרני התפתח אמנם מהכתב הארמי המרובע שהיה בשימוש בבבל (והוא מאוד דומה לו), אבל הכתב הארמי המרובע לא מבוסס על כתב היתדות, אלא דווקא על הכתב הפנקי הקדום, שממנו התפתחה הארמית (לפחות אם אתה סומך על הגישה האוניברסיליסטית משהו שאמצה הויקיפדיה להתפתחות הכתב). הכתב העברי הקדום (ושאר סוגי הכתב שהשתמשו בהם הכנענים) גם הוא התפתח מהכתב הפנקי, ככה שלא היתה פה סטיה גדולה - לא יותר משל הסקנדינבים שנטשו את כתב הרונות לטובת הכתב הלטיני (שהתפתחו שניהם מהכתב האטרוסקי של איטליה הקדומה). יש חוקרים שטוענים גם שהכתבים ההודים (שחולשים על כל דרום מזרח אסיה, תת-היבשת ההודית והרמה הטיבטית) התפתחו גם הם מהכתב הארמי המרובע. בכלל, חשוב לציין שבעצם את הויתור הגדול ביותר עשו הבבלים: הם זנחו את כתב היתדות שלהם (כנראה הכתב היחיד במזרח הקדום שלא התפתח מכתב החרטומים המצרי) למען הכתב הארמי, וגם את השפה המקורית שלהם הם החליפו בארמית. אבל היהודים בהחלט לא חפים מאימוץ מנהגים של אחרים. עוד לפני גלות בבל השתרבבו לדת הרבה מנהגים כנענים. מאוחר יותר, בגלות אירופה (וגם בגלויות ערב, רק שמתוקף היותי אשכנזי אני לא מכיר אותן מספיק טוב בשביל לפרט
), השתרבבו לתוך היהדות הרבה מנהגים אירופאים. בלבוש החרדי למשל, אין כמעט אף פריט יהודי מקורי (חוץ מהכיפה והציציות אולי). הכל מבוסס על לבוש פולני מלפני כמה מאות שנים.

JPing

New member
לא במקור

במקור זה ניסן ( ליל הסדר נחוג ביום ה 14 לחודש הראשון בשנה לפי הכתובים :) )

fwave

New member
עד כמה שזכור לי...

אותו קדוש זניח היה ירוק (כלומר לבש ירוק). התלבושת האדומה לבנה המציאה חברה מסחרית מסויימת שלראשונה הציגה אותו כסבא אדום לבן. וזה מה שנתפס.

JPing

New member
אתה מטבלבל

זהו פטריק הקדוש ( הפטרון שהאכיל יונים LOL) שצבאו הוא ירוק (עוד פעם השאלה מהתרבות האירית שהוא הפטרון שלה) . סאינט קלאוס היה שליח מוזנח לפעטי האמפריה הרומית :). ואת התלבושת לא המציאה חברה מסחרית שרצה לפרסם את הצבא שלה ( קוקה קולה למי שרוצה לדעת איזה חברה מדוברת ) היא פשוט חזקה את המנהג הצפון אירופאי שבו סנטה קלאוס לובש אדום לבן ( האנגלים אימצו זאת לפני כן כי אלה הם צבאי הממלכה האנגלית)

אני חושבת שעבור רוב היפנים

המשמעות העיקרית של כריסמס היא כלכלית/מיסחרית ולא דתית או היסטורית. ביפן כריסמס הוא חג של קניות ורוב היפנים לא מכירים את המקורות הדתיים הנוצרים או הפגאנים של החג. לצערי מדובר בקדחת של הוצאות מטורפות שאפילו כאן (באנגליה) מתחילים להרגיש אותה כבר עכשיו.

tals56

New member
חשבתי שיפנים לא קונים הרבה בכריסמס

וגם האירופאים, ובכלל אלה שנכנסים לאטרף שופינג בכריסמס הם האמריקאים לא?

GnomeBubble

New member
זה התחיל מאמריקה

אבל התפשט לשאר העולם. טירוף הקניות של הכריסטמס הוא ברכה אדירה לכל מי שמוכר משהו, כך שבהרבה מאוד מדינות חברות מקומיות אמצו את הרעיון. יפן היא לא המדינה הלא-נוצרית היחידה שאמצה את הכריסטמס: אפשר למצוא סנטות גם במרכזי ערים גדולות בסין ובתאילנד למשל, כאשר גם שם לאף אחד לא ממש אכפת מהמקור הנוצרי/פגאני של החג. לחג-המולד ביפן יש משמעות מסחרית כמו ל"חג האהבה" ב-Valentine's Day בישראל (או ט"ו באב שזה בעצם ולנטיינ'ס דיי ששינו לא את התאריך, והוא חג יהודי מסורתי בדיוק כמו ראש השנה הטיבטי), שחברות השוקולד מאוד אוהבות
היפנים אפילו המציאו חג שוקולד שני שנחגג חודש אחרי הולנטיינ'ס ונקרא ホワイトデー (או באנגלית White Day). היום הזה התחיל בקמפיין מסחרי טהור של חברת מרשמלו שעודד את הגברים להחזיר מתנה לנשים. מאוחר יותר חברות השוקולד תפסו עליו טרמפ, והיום מקובל ביפן, טאיוואן ודרום-קוריאה להעניק שוקולד לבן ושאר מתנות ביום הזה. מסתבר שהיפנים יודעים גם להמציא חגים.

JPing

New member
זה מפתיע אבל לא בכל אירופה

יש מדינות באירופה ( ואפילו במערב אירופה) שאין בהם קדחת קניות כמו ביפן :)

למעלה