יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

אולי זאת שאלה קצת טיפשית אבל מה אתה אמור לעשות כשאתה מגיע למצב של מדיטציה(אני מקווה שככה אומרים את זה...)... הסקרן

drall

New member
אני רואה שהמתנסחים כאן שיגעו אותך

וזו צרת רבים כי גם אותי הם משגעים. כשתגיע למצב של מדיטציה סביר להניח שהשאלה הזאת לא תטריד אותך אבל גם אם כן פשוט תמתין ותן למה שצריך להתרחש דרול

אינקה

New member
שאלה מצויינת ששווה התייחסות

אחלק את התשובה לשני חלקים, מצב המדיטציה עצמו ו"מה שבא אחריו" מדיטציה היא המצב המושלם של ה"מודעות" בו אין כל גירויים ועל כן אין כל "סיבה" לעשות דבר. אין כל דרך לתאר מה קורה ב"מדיטציה" או כיצד חש המודט שכן אין כל מקבילות בתפיסה שלנו למה שמתרחש בנקודה זו. תחשוב שאתה מנסה להגדיר במספרים את האינסוף... אין כל דרך לכך. או שאתה שם או שלא. למה בכלל להגיע לשם? כי זהו מקור כל הדברים, ז"א מקור המודעות שלנו ובלעדיה אנו מסתובבים כסומים בארובה, מה שמוביל אותי למה שקורה אחרי היציאה ממצב ה"מדיטציה". יש פחות או יותר שתי דרכים להגיע למדיטציה אשר עליהן יש וריאציות שונות. דרך אחת היא ליצור "מאמץ עצמי" אינסופי אשר יבקיע דרך ההפרעות, דרך שניה היא להמנע לחלוטין מכל מאמץ. למה זה פועל? כי מדיטציה היא המצב הטבעי שלנו וכדי להגיע למצב הטבעי יש או להעיף את מה שמפריע לנו או פשוט לשקוע לתוכו. לאחר היציאה ממצב המדיטציה יש סיכוי טוב שאם הגענו לשם במאמץ עצמי רב (אנרגיה רבה) ניפול ונחזור לחיינו הרגילים, אבל תוך תחושה של חוסר סיפוק ונירגנות מתוך זיכרון מודע/בלתי מודע של מצב אושר מושלם. תחושה זו תעמת אותנו מול החסרונות שלנו ותגרום לנו בסופו של דבר (אחרי מאבקים...) לבצע שינוי פנימי מתמשך בדרך אל המצב הטבעי הפשוט של המדיטציה כמצב תודעה מתמשך.

R2

New member
יש לי תשובה בשבילך,סתם סקרן..!

מישהו אמר: אפילו אם יקחו את כל מה שיש לך,לא יוכלו לקחת ממך את מה שנתת..!

תודה לכם אנשים על כל התשובות

ויש לי עוד שאלה השאלה שלי אם כשאני עושה מדיטציה והגעתי למצב כזה שאני מרגיש כזה... לא יודע איך להסביר לכם וכשאמרתי את זה לחבר שלי הוא אמר שזה ברור שאחרי חצי שעה שאני שוכב ומתרכז אני ירגיש דברים מוזרים ושאני סתם מדמיין ואני לא יודע מי צודק אני או הוא............. אוליהשאלות שלי מפחידות... אני לא מבין אותם בעצמי... הסקרן

drall

New member
שאלה קצת לא ברורה

אבל מה שאני איך שהוא יכול לספר לך שכל פגישה אמיתית עם הלא נודע, היא דבר מפחיד. אם אתה מצפה שתעוף באוויר וזה קורה , אז זה בסדר. אבל כשקורה משהו לא ברור ,כתוצאה ממשהו לא ברור השכל נבהל , השכל ננעל דרול

R2

New member
אני חושב שהחבר שלך צודק,סקרן..!

מאיזה אסקולה הוא,החבר שלך..? האם הוא במקרה מורה ליוגה..?

smile2life

New member
מה שמוכיח

שמצב הצבירה הטבעי של הגוף הוא מדיטציה אל תתן לזלזול של החבר שלך להשפיע עליך, המשך לחקור את גבולות הקשר של הגופנפש והכי חשוב: השתמש במדיטציה כדי לחדש אנרגיות בגוף ולטהר את המחשבה תרגול נעים ומהנה, מני - מחבק העצים

אינקה

New member
מדיטציה כמצב והתחושות שבדרך

את התגובה הזאת כתבתי לשאלה אחרת בדף זה אבל היא מתאימה גם לך הסקרן: מדיטציה היא אך ורק מצב אחד, אשר בסביבתו קיימים עוד כמה "מצבים" אשר אינם המדיטציה. ריכוז והרגעות מעלים למודעות תחושות ורגשות שבדרך כלל אנו מעסיקים את עצמנו מבריחה מהם. יש בהם תחושות פיסיות, אנרגטיות, פסיכולוגיות ורוחניות. בתהליך ההרגעות מתרחש תהליך נוסף והוא עליית האנרגייה במעלה עמוד השדרה ופתיחת מעברים אנרגטיים תוך השפעה על פעולת הצ´אקרות. כל אלו עלולים ליצור תחושות בלתי מוכרות ואף להפריע בשל כך לאימון המדיטטיבי ולעיתים ליצור פחד מן הבלתי מוכר הנובע פתאום מבפנים. באשר לשאלה האם הגעתי למדיטציה התשובה מתחלקת לשני חלקים: א. אם אתה שואל את עצמך במהלך התהליך "האם אני במדיטציה?" התשובה היא שלא. במדיטציה אינך יכול לשאול את עצמך דבר ולו משום העובדה הפשוטה שאין חלוקה בין "אתה" ו"עצמך". אין את מי לשאול. הגעת לאחדות. ב. אם אתה מתעורר ממצב שאותו אינך זוכר כלל מתוך תחושה של הרמוניה ומלאות פנימית ושואל את עצמך "האם הייתי במדיטציה?" סביר להניח כי שהתשובה היא כן. אם "התאמנת במדיטציה" ונתקלת בתחושות ורגשות בלתי מוכרים אתה בדרך הנכונה, אבל עליך ללמוד להכיר בהם ולהמשיך בתהליך יחד עם תחושות אלו. לא רצוי להמשך בתהליך "בכח". אם תשאל את עצמך תדע בדיוק מתי הגבול. אם תשאל את עצמך מהי התחושה המתעוררת בך ומה עליך לעשות כדי לפתור אותה סביר להניח כי תמצא תשובה. זהו אימון בחיים הרמוניים. כתבתי בלשון זכר מתוך ההזדהות האישית שלי עם מצבים אלו. בהצלחה.

למעלה