יש לי שאלה

ללי 10

New member
יש לי שאלה

למה קוראים לקופת חולים "קופת חולים"? האם הכוונה ל-"הקופסא שבה החולים שמים את הכסף"? או שהאם הקופה היא מין קופסא כזאת שהחולים נכנסים אליה? או שיש משמעות אחרת למילה קופה? אני שואלת ברצינות, פתאום אתמול חשבתי על זה.

חוששני שאאכזב אותך, אבל

עד כמה שאני יודע, לקופת חולים קוראים כך בגלל שתרגמו את המונח מגרמנית. ועכשו תשאלי על מה ולמה קוראים לו כך בגרמנית ואז אענה לך שאני משער שמדובר בקופה (המתאפורית) בה שמו כסף לעת חולי.

ללי 10

New member
לא אכזבת אותי כלל ../images/Emo13.gif

אנסה למצוא את המקור לשם הזה איפשהו כי עכשיו זה עוד יותר מעניין אותי. זה אליעזר בן יהודה טבע את המונח? (יש פורום בלשנות בסביבה?)

מוּסקט

New member
מה שמדגיש

שרצוי להימנע משימוש בסמיכות, אם אפשר. קופת צדקה היא קופה למען צדקה קופת חולים היא קופה למען חולים וקופת שרצים? כמו שמן דגים שמן סויה ושמן תינוקות

הנה הסבר

Als Krankenkassen oder Krankenversicherer bezeichnet man Träger der Krankenversicherung. Sie sind Teil des Gesundheitssystems und der Sozialversicherung. לתרגם לכם?

קופות החולים או מבטחי הבריאות משרתו

ת את נושאי ביטוח הבריאות. בראשית המאה ה20 היו קופות החולים חלוצות של ביטוח בריאות, נפוצות בגרמניה, אוסטריה ושוויץ. מייסדי קוםת החולים בארץ העתיקו את השם ותרגמו אותו מגרמנית...

אגב,

היום הן כבר לא קוראות לעצמן "קופת חולים" אלא "שירותי בריאות". קופת חולים כללית הפכה לשירותי בריאות כללית. קופת חולים מכבי הפכה למכבי שירותי בריאות. וכן הלאה. זאת עקב ההכרה שבריאות איננה רק אי-חולי, אלא כוללת למשל מרכיבים כמו רפואה מונעת (שהיא טיפול באנשים בריאים).

מוּסקט

New member
איזו הודעה

ממלכתית יצאה לך, עליזה!

למעלה