יש לי שאלה

יש לי שאלה

שמתי לב שבסיפורים המריבות בהגוורטס הם בין הבתים הקרויים על שם המייסדים הגברים הלא הם גריפינדור וסליתרין ואילו הבתים שעל שם המייסדות הנשים הלא הן הפלפאף וריביינקולו אין בהם מריבות לא בינם לבין עצמם ולא מריבות עם בתים אחרים האם זה אומר משהו או רומז משהו או שזה סתם מקרי?

נשים בד"כ רבות פחות מגברים

אבל כשהם רבות, זה כסאח. "נשים תמיד ילחמו עד הכדור האחרון, אד החייל האחרון".

אבל

גם בבתים על שם הגברים וגם בבתים על שם הנשים יש גם בנות וגם בנים או שנאמר שרוח המייסדים היא שהשפיעה. כך שלא משנה המין של הלומד אלא של המייסד:

mjlk

New member
אמממ...

בכל משחקי הקווידיץ' או דברים אחרים, שגריפינדור נגד סלית'רין, אז הפאלפאף ורביינקלו מעודדים את גריפינדור - ונגד סלית'רין... אין להם סיבה לריב אחד עם השני או משהו כזה, המייסדים לא רבו בניהם, הם רבו רק על סלאזר, ולכן כולם "שונאים" אותו. מקווה שניסחתי את עצמי ברור

City Of Angel

New member
יש בזה משהו...

זה לא רק שהם לא רבים, הבתים שייסדו אותם נשים (שאמורים להשפיע "ברוחם" על התלמידים) גם מתבלטים הרבה פחות ולא עושים יותר מדי בעיות

קקטוסץ

New member
אני חושבת שפשוט

נשמע "זוהר" יותר לתאר יריבות בין גריפינדור לסלית'רן מאשר בין הבנות.

sky44

New member
אני חושבת../images/Emo189.gif../images/Emo190.gif

שאיפשהוא באחד הספרים כתוב שהקרע (או הקרע העיקרי) היה בין גודריק גריפינדור לסלאזאר סלית'רין. יכול להיות שהיריבות הזאת השתמרה.

תראה,

גרינפינדור לפי מיטב זכרוני מתבלטים באומץ לב, וסלית'רין בשאפתנות וכדומה. לעומת זאת, רייבנקלו אמורים להיות החכמים, והפלפאף טובי הלב. איך אתה רואה אותם רבים בדיוק? כנראה אופי של בני הבית הוא אשר מונע את המריבות. כי תלמידי גרינפינדור לדורותיהם הצטיינו ביכולתם המופלאה לא להתשלט על עצמם ולהתפרץ. סלית'רין לעומת זאת, דורסים אחרים בדרך לתהילה. זה הולך יחד - הם רוצים לרמוס אותם, והם לא מתאפקים. יכול להיות שיש גם איזה סכסוך היסטורי... בכל אופן, המרקם של הפלאפאף ורייבנקלו לא הולך טוב עם דברים כאלה. אלה לומדים ואלה טובי לב. אגב, התיאוריה הזו היא בערבון מוגבל, כי אני לא מצליחה להסביר איך זכאריה סמית' הגיע להפלפאף ולא לסלית'רין...

אותו דבר עם נוויל

שנראה מתאים יותר להפלאפף מאשר לגריפינדור, והרמיוני לרייבנקלו, אבל המצנפת החליטה שהם מתאימים יותר לבית הנוכחי שלהם, והם בהחלט מוכיחים את זה במהלך הספרים. כנראה לסמית' הזה יש כמה תכונות אנושיות, ממ...

תיקון קטן ../images/Emo9.gif

הרמיוני סיפרה בספר החמישי למישהו שאמר שהיא לא הייתה צריכה להיות בגריפנדור אלא ברייבנקלו אז הרמיוני אומרת לו נכון המצנפת רצתה לשים אותה שם אבל הרמיוני ביקשה את גריפנדור והמצנפת הסכימה כמו עם הארי....

זכריה איי..... איזה אדם

זכריה סמית נכנס לשם מכיוון שרובם חושבים שזה בגלל הייחוסין אך אני מקווה שאת לא באה מהדעה שהוא מתנכל בדרך מסוימת בהארי. כי אי אפשר שכולם ימותו על הארי צריך שיהיו לו כמה שהם *לא* מתים עליו... אבל התאוריה של השאר בהחלט נהדרת והגיונית... וגם ידוע שנשים הם לרוב מאופקות במצבי רוח ואילו הגברים הולכים עם הראש בקיר ועם ידיים מתנופפות לכל הכיוונים
אנחנו הולכות יותר לפי השכל והפה< הנשק הסודי שלנו.

L i O r K u S h

New member
לי נראה פשוט...../images/Emo189.gif../images/Emo34.gif

גריפינדור הוא הצד הטוב וסלית'רין הרע. רביינקלו והפלפאף-אחד מהם לטובי לב והשני לחכמים או משו. סלית'רין זה הבית היחיד שבצד הרע. ומצידו השני יש את גריפינדור שבדיוק ההפך ממנו. רביינקלו והפלפאף הם ניטרלים בצורה שהם לא נלחמים עם אפחד כי הם באמצע... טובי לב לא רוצים להילחם וחכמים פשוט חכמים. אבל הם יותר בעד גריפינדור כמו שאמרו פה. וגם שהמייסד של סלית'רין לא הסתדר עם כולם. הבינותי

Shaby Sababy

New member
חכמים פשוט חכמים?

חכמים הם אנשים שבד"כגם ערמומיים, ובכלל לחכמה נלוות הרבה תכונות. לפי דעתי זה פשוט בגלל התכונות של המייסדים והדיעות שכל אחד מייצג. סלית'רין את הצד הרע, כמו שאמרת, את העובדה שהם טהורי דם ואחרים לא, וגריפינדור בדיוק ההפך,לא אכפת לה מי טהור דם ומי לא, הם אמיצים, ולכן תכונה זו גם גוררת הרבה מריבות, וכו'.

Yael Dark Spell

New member
סלחו לי, אבל שניכם טועים.

סלית'רין מייצג את השאפתנים. גריפינדור את האמיצים. ריבנקלו את החכמים. הפלפאף טובת הלב לקחה את מי שמשתוקק ללמוד.

למעלה