יש לי שאלה.

A t z a

New member
אין לי שמץ../images/Emo3.gif../images/Emo80.gif

אולי כדאי להפנות את השאלה לפורום רדיו

מתלוצץ

New member
זאת שאלה טובה

פשוט אמרו לי, לכל זמר ששירו שודר ברדיו צריכים לשלם כסף, וזה החוק. ראיתם על הדיסקים שכתוב רק לשמיעה ביתית. רדיו צריך לקבל אישור כדי להשמיע, זאת אומרת לשלם. אז מה הכוונה שלי, אולי איגי ביקשה קצת יותר מידי, אבל אני לא רוצה להאמין בזה. צריך לברר.

A t z a

New member
לפי דעתי../images/Emo80.gif

הקטע של התשלום בכלל לא קיים. זה לא הגיוני שתחנות הרדיו ישמיעו המוני שירים וישלמו למבצעים... חוץ מזה,נניח וזה כן היה קיים,איזה אינטרס היה לאיגי לבקש מחיר גבוה על השירים שלה? מילא אם השירים שלה היו נכנסים לפלייליסטים בשניה שהיא משחררת אותם לרדיו...אבל זה לא ככה(לא כי איגי לא מספיק טובה,חלילה,אלא כי היא לא שירי מימון.וטוב שכך). אז למה לה לבקש הרבה כסף ובעצם לגרום לכך שתחנות הרדיו לא ירצו את השירים שלה? בקיצור,זה לא עניין של כסף.לדעתי.

מתלוצץ

New member
טוב

קשה להבין משהו בדברים האלה. אבל זה לא סתם שלא משמיעים את איגי. יש המון זמרות שהן לא כשירי מימון אבל הן מושמעות, לכן קיימת איזשהי בעיה בין איגי לרדיו.

A t z a

New member
שהאנשים ברדיו מפגרים../images/Emo80.gif

? מה שזה לא יהיה-זה לא צודק וזה דופק ת'סינגלים

מתלוצץ

New member
אני גם אסכים איתך.

מוסיקת ישראל משגשגת בזכות איגי, אבל גלגל``צ מסתיר את זה.

Jagged chaos

New member
לא.

לכל אומן יש אינטרס כללי שהרדיו ישמיע את השירים שלו (מן הסתם -זה מכניס את השירים לתודעה. בלי רדיו - כמעט ששום שיר לא יזכה להצלחה מסחרית וכללית). אני מאמין שאפילו אומנים משלמים לרדיו מן אגרה מסוימת לכל שיר שהם מכניסים, אולי לא בטוח.

Jagged chaos

New member
אם הבנתי את השאלה נכון....

את מתכוון למה אסור לך להשמיע דיסק בציבור?
כי יש חוק כזה שזה מן אינטרס של חברת התקליטים וחשיבה מאודדדדדדד מטומטמת. תחשוב שאתה קונה דיסק לדוגמא, ואתה הקמת במה קטנה ברחוב, ואתה משמיע אותו נונסטופ, ויש 5 אנשים קבועים שיושבים בפינה שלך לשמוע את הדיסק שקנית. מבחינת חברת התקליטים - אתה גורם להם להפסד של 5 לקוחות.

מתלוצץ

New member
נסתכל מנקודת מבט אחרת

לדוגמא: אתה השמעת את השירימ פעם או פעמיים או המון פעם, אנשים ששמעו את זה מאוד התלהבו מהשירים. כך הם החליטו לקנות את הדיסק. כאילו אתה מפרסם דיסק. מכאן רואים שהן תשובה ברורה ללמה הזה. גם תחנות רדיו מעמיעות אותם שירים, אז גם יש סיבה לא לקנות דיסקים.

שלמונזה

New member
ברור שכן!!!!! ../images/Emo168.gif

בשביל זה יש את אקו"ם, בשביל זה כל שנה אומרים לכם מה השיר הכי מושמע של השנה. הכל זכויות יוצרים באקו"ם והם מקבלים תמלוגים על כל השמעה.

למעלה