יש לי שאלה

יש לי שאלה

למה זנב -תולע מויין לגריפינדור? הרי לפי כל מה שאנחנו יודעים עליו הוא פחדן שקרן, ובדיוק ההפך ממה שגריפינדור רצה לבית שלו? אם כבר הוא היה צריך להיות בהפלפאף או סלית'רין.

rds15

New member
כי כל מה שאנחנו יודעים עליו

מגיע מהמקורות הכי לא אובייקטיבים בעולם - סיריוס והארי, שבהם פיטר בגד. באותה מידה את יכולה לשאול למה נוויל מוין לגריפינדור, ולא להפלפאף. כנראה שיש לפיטר עוד ממה שנראה לעין הלא-אובייקטיבית של הארי

אתה טועה...

לפני הכל אני חייבת לציין שנוייל היא דמות שולית אך בעצם היא דמות חשובה מאוד (שרולינג בטח תרחיב הרבה על נוייל) מכיוון שהוא נולד באותו תאריך שנולד הארי, שני הוריהם נמלטו מוולדי 3 פעמים וההבדל הוא שאחד מההורים נהרגו ולאחד מהבנים יש סימן שזהו הצלקת תופעה מיוחדת שיש לה שני גירסאות וזה התנגשות בין לילי וולדמורט וגם בחירתו של וולדמורט בלי לשים לב (שניהם מאוד מאוד דומים באופי אך שונים בדרך שהם הולכים) נוויל הוא טיפוס מסכן וחסר ביטחון (איך לא?) דיכאוני אבל רואים שהוא מקסים, ביישן וילד טוב שזקוק לאהבה, סבלנות וקצת דאגה עכשו מהספר החמישי משהו השתנה בו לטובה ורואים שהמצנפת עשתה בשכל.... מי הצליח להישאר בחיים ולהמשיך להילחם נגד אוכלי המוות בחדר מיסתורין כשכולם נפגעים? נוייל מי היה הראשון שרץ והצליח להילחם באומץ נגד אוכלי המוות כשחצי מגופו משותק מהקללות ששלחו כל פעם והוא החזיר בחזרה בספר השישי? נוייל. נראה אותך בנעליים שלו ונראה מה אתה תעשה במקומו אני חושבת שאתה תעשה..... מרוב פחד (זה רק דמיון כל הסיפורים האלו אל תקח את זה ברצינות) אל תשפוט אדם לפי המראה החיצוני אלא לפני המראה הפנימי גם אם נראה שלא שווה להשקיע. ואללה נעשיתי פילוספית בגרוש

rds15

New member
קצת הבנת הנקרא.

לא אמרתי שנוויל פחדן, אמרתי שממראה ראשון נראה כאילו אין לו מקום בגריפינדור. ברור שהוא אמיץ, ויש הוכחות לזה לאורך כל הסדרה.

A Radcliffe

New member
אויש......../images/Emo129.gif

חשבתי לרגע שבאת לכתוב על זה במחלקת המסתורין שהרגליים של נוויל התחילו לרקוד ולא הבנתי בגלל זה את המשפט.....
וויזלי:)

הוא מויין לגריפינדור

כי המצנפת מפגרת ונותת זכות בחירה לאנשים. כנראה היא נתנה לפיטר זכות בחירה, והוא בחר בגריפינדור כי זה המקום של האמיצים ושם הוא ימצא מקלט, וכאילו יהיה שווה משהו. וכמו י שהיה מעלי אמר: אנחנו רואים אותו בעין אל אובייקטיבים. שנית כל, הוא מאוד אמיץ אם הוא בגד בחברים שלו. אבל מילא.

sky44

New member
ובכן כמו שכתוב בא"ח../images/Emo189.gif../images/Emo190.gif

"צריך אומץ רב יותר כדי לעמוד מול חבריך" משהו כזה. אנא עארף. בסעודת סוף שנה, לנוויל. אז אני יודעת שזה נאמר באופן חיובי, אבל בכל זאת. באנשים מתגלים צדדים מפתיעים לפעמים - בנוויל זה התגלה לטובה, בזנב תולע ההפך.

jogy

New member
וואי.!

נכון! נוויל הוא כמו היפוך לזנב תולע! שמתם לב להקבלות בין ה"חברה הישנים" ל"חדשים"?.. ג'ימס, לופין, סיריוס, זנב תולע, לילי וסנייפ... והארי, רון, הרמיוני, נוויל, ג'יני ודראקו.... הארי דומה לג'יימס במספיק בחינות שאני לא אתחיל לתאר כאן... רון ולופין שניהם החברים הקרובים ל"חבר הראשי".. ושניהם מצחיקים וקלילים.. הרמיוני קרובה להארי באותה מידת קירבה של רון כמו שסיריוס היה קרוב לג'יימס באותה מידה של לופין... הרמיוני וסיריוס הרציניים יותר בחבורה (חוץ מהפעם שסיריוס ניסה להפחיד את סנייפ..).. ג'יני היא כמו דמות צדדית שהפכה לבת זוג של הגיבור כמו שלילי הייתה ביחס לחבורה של המבוגרים... סנייפ נחשב לרע וקר והתנכר לחבורה כמו שמאלפוי עושה.. אבל גילינו שלשיניהם היו סיבות אישיות שדחפו אותם לזה... ובנתיים, לא ידועה על שניהם אם הם טובים או לא.. כי לא יודעים על סנייפ באיזה צד הוא... וגם לא יודעים אם מאלפוי היה מקבל את ההצדעה של דמבלדור להצטרף אליו אם אוכלי המוות לא היו מגיעים... מאלפוי גם קורא להרמיוני בוצדמית כמו שסנייפ קרא ללילי... מאלפוי עוזר לוולדמורט כמו שסנייפ עזר לו...

J Halliwell

New member
התבלבלת לגמרי בין סיריוס ללופין

לופין הוא הרציני והחכם (דומה להרמיוני) סיריוס הוא המצחיק, השובב (דומה לרון..אבל לא ממש כי סיריוס היה גם חכם ומוכשר בצורה בלתי רגילה מה שרון עם כל הכבוד ויש כבוד, לא)

your avi

New member
אה...

חוץ המקטע של האנימאגוס. כן. לא משנה. עניתי לעצמי.

your avi

New member
אבל...

לרון היה את הקטע הזה עם השחמט. אז זה אומר שגם בו יש יותר ממה שזה נראה. אז חזרתי לצד הקודם שלי.

J Halliwell

New member
בסדר גמור

לרון יש את המעלות דלו בהרבה תכומים אבל בקטע של קסמים אנחנו יודעים שסיריוס היה מאוד מוכשר בבית הספר ורון לא

שירי 39

New member
נצל"ש

אממ יש לי שאלה קטנה... לא מזמן סיימתי את הספר הרביעי בפעם ה-7 וחשבתי על קרוקשנקס... הוא לא חתול רגיל... הוא גילה שזנב תולע רע עוד לפני שהוא פגש את סריוס ואחרי זה הוא גם הצליח לתקשר איתו. הוא גנב את הסיסמאות והסביר לסריוס על הארי ורון ונוויל וכולם וגם התיאור שלו הוא רק מזכיר חתול... וגם אף אחד לא רצה לקחת אותו מהחנות.(אני לא יודעת איך זה קשור אבל רציתי להוסיף את זה)... אז מה הוא...

למעלה