יש לי שאלה.....

יש לי שאלה.....

אני רוצה לגזור ענפים גדולים מהבונסאי שלי.... שאלתי מהכי אני אמרו להתחיל לגזור מהקצע ממש או מספיק מהאמצע ? ושאלתי גם במשתלה ושם אמרו לי שמספיק שהבונסאי יקבל מספיק אור ואויר ולהשקות אותו ברגע שהאדמה מתחילה להיות לחה.... אשמח לתשובות ממבינים

elonliberman

New member
אתה רוצה תשובות ממבינים בלבד אבל...

כתבת שאתה מעוניין בתשובות ממבינים בלבד אך שלב אחד לפני זה הוא ליהיות מובן בהודעתך. ניסיתי אך לא הבנתי את שאלתך. לגבי שאלתך על גיזום ענף תעלה תמונה של הצמח ותציין איז ענף אתה מעוניין להוריד ותנסח את השאלה מחדש. ולא הבנתי אם עיניין ההשקיה, האויר והאור היה שאלה. נשמח לענות אך אנו צריכים שאלה מובנת ומפורטת יותר. יום טוב

אז כך......

זה בונסאי מקרוב וחתחתי לו את הענפים הארוכים הם היו כבדים (אחרי שחתחתי ראיתי שפתאום ניהיה לו קל ) מצרף שתי תמונות. לשאלתי מה אני צריך לעשות על מנת לשפר את איכות החיים שלו? ואמרו לי לשים אותו ליד מקום עם אור ואויר וזה המקום ליד החלון. הדירה עצמה מוארת כך שלא צריכה להיות בעיה. בקשר להשקיה השקתי אותו עד שיצאו המים מהתחתית ואמרו לי בפעם הבאה רק שהאדמה כבר לא תיהיה לחה. עכשיו יותר ברור.... תודה רבה

elonliberman

New member
טיפול באוג חרוק...

האוג צריך שמש !!! ולא רק מקום מואר. אם אין אפשרות למקמו במקום מואר, הוצא את העץ למספר שעות שמש ביום. השקיה: אין לתת לאדמה להתייבש לחלוטין ואין לשים את העץ על תחתית אוגרת נוזלים (מים עומדים יכולים לגרום לרקוון בגוש השורשים) מומלץ להשקות אחת ליום גם אם האדמה לא יבשה מסיבה שבכל השקיה מחלחלים מים מחורי הניקוז אשר בתחתית העציץ וכאשר המים מחלחלים אויר נשאב לתוך האדמה. חשוב להבין כי שורשי הצמח חייבים אויר. איפה רכשת את הצמח??? וזה חשוב מכיוון שאם אתה מגדל אותו לפי ההנחיות של המשתלה חשוב לי לדעת איזה משתלה (ברוב המשתלות לא יודעים לטפל בבונסאי) יום טוב אלון

סן תאי

New member
טיפ קטן לצילום

להבא השתדל לצלם את העצים על רקע אחיד כמו קיר לבן, סדין או בריסטול, כך ניתן יהיה להתרשם יותר מהפרטים.

minigan

New member
"מומלץ להשקות אחת ליום גם אם.."

שלום רב. "...מומלץ להשקות אחת ליום גם אם האדמה לא יבשה..." האמנם? אם מצע השתילה במצב רוויה (=החללים רווי מים) אסור להשקות. שורשי הצמח קולטים חמצן מחללי האויר במצע. בחורף לח כשצמחים מדייתים (מאדים) מעט (אם בכלל) מים מהעלווה, המצע עלול להישאר במצב רוויה במשך זמן רב. מצע שתילה נמצא בתנאים אופטימליים (=קיבול שדה) במצב שבו מים זמינים לצמח וחללי אויר שומרים על רצף בין השורשים לפני השטח. אם הקרקע לחה והמצע מנוקז היטב אין צורך להשקות. אם המצע אינו מנוקז ומאוורר היטב יש לאוורר אותו על ידי תוספת חומרי אוורור שהם בדרך כלל חלקיקי מצע גסים (גדולים). השקיה אינה תחליף למצע מאוורר ומנוקז היטב. עודף השקיה במי-ברז גורם גם להמלחת המצע ולשטיפת חומרי הזנה זמינים. יוסי

minigan

New member
התחדדות גזע

שלום GuY היחידה. לצמח שרכשת כבונסאי בעיית עיצוב בסיסית. כעקרון כדי להקנות לצמח בעציץ אשליה/דימוי של עץ, לא די בכך שה"גזע" מזוגזג ומשני צידיו מסתעפים "ענפים" לסירוגין. התחדדות של הגזע אופיינית לעצים מרשימים בטבע. ההתחדדות מתבטאת בגזע רחב בבסיס וצר יותר בהדרגה לכוון הצמרת/קדקד. האוג שברשותך לא יתעבה בבסיסו ויתחדד כיאות אם לא יצמחו עלים בחלקו התחתון. אם אתה אכן מעוניין לשפר את המראה הנוכחי לקראת בונסאי מרשים כדאי לאפשר לו להצמיח עלים ואף לעודד זאת. באביב כדאי להגביר דישון בדשן רגיל מלא כדוגמאת 20:20:20 או אוסמוקוט בהתאם להנחיות היצרן !!! כדאי גם להעתיק את האוג למיכל אימון בנפח גדול יותר בהדרגה על מנת שהשורשים יתפתחו ויסייעו בהתעבות הגזע. קיצור דראסטי של "הגזע" יסייע גם לקבלת גזע בעל מראה פרופורציוני, אמין ומרשים יותר. בגמר תקופת האימון כשהגזע יתעבה תוכל בהדרגה להתאים את האוג לעציץ בונסאי שטוח על ידי גיזום השורשים. עבודה רבה ומהנה לפניך. אגב, האם הכתמים על העציץ הינם חלק מעיצובו או לכלוך כלשהו? בהצלחה. יוסי

למעלה