יש לי שאלה

soulbird

New member
יש לי שאלה

מה אתם חושבים על המושג outing זה גילוי פרטים של בן אדם אחר ברשת שהאדם אינו מעוניין בכך. למשל אני יודעת שמאחורי כינוי X יש אדם ששמו Y ואני מגלה זאת לכולם בפורום וגם מוסיפה שהוא שקרן רמאי ונוכל. אני יועת יש לזה איסור ב נטיקט אבל זה בכל זאת נעשה (אפילו כאן בתפוז). לדעתי זה מגעיל. אפילו אם אני מכירה את הסיפור (כי אני עוקבת) אני יושבת בצד ושותקת. שבת שלום

silkpink

New member
יש בעייה במיפגש עם "אנשים רעים"

בכל מקום שהוא. כאן יותר מכל מקום אחר אנחנו חשופים לרוע לב של אנשים כמעט מבלי שתהייה לנו יכולת להתגונן או להשיב מלחמה שערה. ואולי רוע לב היא אפילו מילה גדולה מדי. אפשר להציק לנו כאן ולנדנד לנו ואין לנו כל כך איך להגיב. אז, אני לא מצדיקה אוטינג אבל במקרים מסויימים כל כך יכולה להבין.

mמוש

New member
יש דרכים חוקיות להתמודד על אאוטינג.

אם הולכים למשטרה ומסבירים ברור ובאסרטיביות מה שקרה ומראים הוכחות מראים את נוסח ההודעה שנעשה בה אאוטינג או במקרה של איום לאאוטינג. המשטרה מתיחסת לזה דווקא בכובד ראש כי הפרטיות של האדם ברשת הפרוצה כל כך ומזמינה רוע ופשעי מחשב - היא באחריותן של כל מי שכותב ברשת והחוקים גם אם אינם מנוסחים ברורים מאוד , ולרוב בכל פורטל יש את תקנון הפורומים וזה מנוסח שם ברור מאוד שאסור לחשוף את זהותו של אדם ולעשות לו אאוטינג נגד רצונו. אם לוקחים את כל החומר הזה למשטרה ומגישים תלונה המשטרה פונה לפורטל ומכריחה את מנהל הקהילות להעביר את האיפי של הכותב הפושע ודרך זה המשטרה פונה לספק האינטרנט ומוודאת את זהותו ומזמינה אותו לחקירה שיסביר את עצמו. זה יכול להגמר במשהו יותר רציני אם הנחשף מתעקש למצות את הדין למשל תביעת דיבה אם נכתבו דברים מעליבים , או איומים שמטפלים בהם אחרת. אם זה נעשה ממקום העבודה אפשר גם ליידע את המעסיק של הפושע שידע עבור מה הוא משלם משכורת. בדרך כל זה מפסיק הטרדות מהסוג הזה.

mמוש

New member
מה שכתבתי זה לא תיאורטע אלא מבוסס

על נסיון אמיתי של ארועים שקרו. צריך רק להיות מספיק עקשן ונחוש וניתן לטפל בזה. אני אישית שמחה לכל מקרה כזה שמטופל, כי זה מגביר את המודעות בציבור לכך שנענשים על מעשים כאלו ושלא הכל מותר, וככה הנורמה של התנהגות רשת תקינה מתמסדת ומוטמעת.

למעלה