יש לי שאלה.....

יש לי שאלה.....

מה משמעות הרודה ולמה זה נועד מעבר לאימון...? כאילו יש בהימון שלבים .....וזה עם אני מבין החלק הסופי אבל שבו באים לידי ביטוי בכל מה שיודעים . וכן שאני חושב על זה ראסמי זה כמו "משחק"..... מה אתם אומרים....

מה זאת אומרת "למה זה נועד"?

זאת קפוארה. קפוארה לא נוצרה באימונים של שעה וחצי ועבודה על טכניקה, קפוארה זה הודה, המשחק והשירים והמקצבים והקהל - זאת קפוארה. אם כבר השאלה צריכה להיות למה נועד האימון, מעבר להודה...

בישביל זה שאלתי גברברים.....

אני בהתחלה ומתענין .....יום טוב עכשיו אני גם מסכים

Arrogante

New member
וואווווו דוד כמה טעויות ישך ?! חח

תעבוד על העברית שלךךךךךךך...איזה זקן אני נשמע קיצררררר הקפוארה התפתחההה דרך הודות וכמו שאמר האלפקהההה שזה הרבה מעבר לאימון של שעה וחצי !!!!!!!!!!!!!!!!!!

סבבה הבנתי שזה מעבר לאימון של.....

ועובד על הכל גבר.....ומסכים איתכם סבבה בן כמה אתה....

makakiu

New member
האימונים

הם בשביל ההודה... עוברים את כל האימונים והטחינות כדי להוכיח את עצמך בהודה !

ועם אתה לא מרגיש מוכן או בשל...

מספיק להוכיח את עצמך בהודה למרות האימונים ... כאילו אני לפחות לומד ומנסה להפנים תאימונים ולהשתתף בהודה ... אבל כשמגיעה הרגע אני כאילו שוכח תתרגילים למרות שמנסה להגיד לי להתחיל מג'יגה... תן לה בהודה....

makakiu

New member
כל מה שצריך לעשות

זה להתרכז בלבעוט ולהגן...וזה לא בעיה השאר כבר יבוא לבד אחרי הרבה אימונים על מעברים וכאלה...

על המעברים צריך לעבוד....

לבעוט ולהגן יעני שכיבה וכזה... לא ניראה בעיה אבל לשלב תכל זה כבר סיפור אחר

Coruja

New member
לדעתי זאת הבעיה

לדעתי זאת הבעיה של הקפוארה בארץ. כל ההרגשה שיש לנו בהודה זה שאנחנו צריכים להוכיח את עצמו. נכון, לא היתי בברזיל, אבל קראתי ושמעתי סיפורים על הכפרים בברזיל שם אנשים מכל השכבות, ילדים, זקנים, פיכחים, שיכורים, דייגים, ובקיצור כל מי שבא לו משחק, משחקים בשביל הכייף, לא בשביל הוכיח משהו למישהו, וזה כל היופי. לצערי בברזיל עוד לא היתי, אבל תתפלאו, היתי בטיול דיי קצר במוסקבה ומצאתי שם קבוצת קפוארה. כשהיתי שם הקבוצה היתה קיימת רק שנה (אמנם היו כמה מעטים שהתאמנו סביבות 4-5 שנים) ונהנתי מההודה הזאת יותר מכל הודה ששיחקתי פה, יותר מכל פסטיבל או באטיזדו. זה היה משחק קפוארה, עושים שטויות, עושים קפוארה, פשוט נהנים. אךך איזה הודה.. אני אזכור אותה תמיד.. ההודה של יום ראשון בפארק באמצע מוסקבה =) לעיניננו.. אנחנו פשוט צריכים לשנות גישה, לשחק בשביל הכייף ולא בשביל להוכיח משהו למישהו. כי קפוארה זה המשחק של החיים =)

לא קר במוסקווה.....

בכל אופן איפה אתה חושב שצריכים להוכיח תצמנו בהודה כאילו... עם אתה שואל אותי בקוצה שאני מתאמן בה ואני חדש חוץ מהבסיס שקלטתי יחסית מהר תשאר אני קולט לאט לאט ומבין שהכל מתחבר להכל כאילו בצעדים ובתנועות ובהכל רק שאני לא חושב שאני צריך להוכיח תצמי למישהו חוץ מלעצמי נתחיל מזה. ישנם אנשים שאני מתפעל מיכולתם בהודה ובכלל כאילו מתאמנים שנים(לא יודע) אבל פשוט יש להם את זה בתנועות כאילו(מקווה שיום אחד אצלי ) וכמו שאתה אומר לשחק בשביל הכייףולא בישביל להוכיח משהו למישהו. בכל אופן חג שמח שיהיה ומתוק מסופגניות

למעלה