יש לי שאלה...

oracio

New member
יש לי שאלה...

כאשר אתה שומר על סביבה עם לחות גבוהה נוצר עובש על הצמחים, שאוכל אותם...אני יודע שצריך לאוורר אותם כדי שזה לא יקרה אבל שמעתי על מוצר שנקרא fungicide מישהו נתקל בזה והשתמש? אם כן אני אשמח לשמוע על היעילות וכו' תודה

רוּפֵן

New member
תשובה

'פונגיציד' או 'פונגימון' המשמשים גם כאבקה לטיפול ב'פטרייות רגליים' טובים גם לשימוש להדברת פטרייות ולהגנה מהתפתחות פטרייות בהשרשה/ייחור/הרכבה, של סוקולנטים, קקטוסים ואורכידיאות.. את אותה 'עבודה' עושה גם אבקת קינמון ! אני, לעומת זאת, מעודד הופעה של עובש באדמת עציצים ובאדמה של צמחים צעירים, ע"י השקייה ב'תה קומפוסט' - ראה ערך ב'מילון המונחים'. העובש הירוק והפטרייות המיקרוסקופייות, נקראים "קוריזה" ומקיימים חיי סימיוזה מורכבים ומפליאים עם שורשי הצמחים, מסייעים לשורשים לספוח חנקן ואף נספגים ע"י השורשים. ניתן לקנות 'תרחיף' של 'קוריזה' להשקיית צמחים. שימוש בפונגימון/פונגיציד, להשקייה, יוכל רק לגרום לדעתי נזק לסימביוזה העדינה שמתחוללת באדמה, להשמיד את ה 'קוריזה' ולהפוך את התמחים לרגישים יותר למחלות, כמו כל ריזוז המדמיד מעבר לכנימות גם יצורים סימביוטיים.

oracio

New member
תודה על התשובה המפורטת!

העניין הוא שזה מרגיש שהפטריות (שנראות כמו נקודות לבנות קטנות קטנות ואו כמו כדור נוצות מיזערי) הורגות את הצמח, כי באיזורים שהם קיימות הצמח מרכיב...מה דעתך?

רוּפֵן

New member
הוא שאמרתי. ייתכן כי מדובר בפטריית

ריקבון מסויימת ואותה כדאי להדביר בטיפול מרוכז.. ע"י פונגיציד, פונגימון או קינמון.. אך השתדל כמה שאפשר למקד את הטיפול וכל לאוורר מעו את האזור. גם בהנבטה במנבטה, יש הרבה בפורום שמצדדים בניגוד לדעתי, באיורור קבוע של המנבטה או החממה, ליצירת זרמי אויר.. נגד הייוצרות של פטרייות מזיקות. לדעתי אין "היווצרות" של "יש מאין" של פטרייות, ומאחר ואצלי, אין פטרייות ריקבון באדמה, הרי ש..... וכו'..

oracio

New member
לדעתך...

איך זה שאצלך במנבטה אין פטריות ריקבון באדמה? אני אשמח לטיפים לשמור על סביבה סטרילית במנבטה

רוּפֵן

New member
זוחהי אדמה שאני מערבב לבד..

מחטא אותה כמה ימים .. משוטחת בשמש, ומוסיף לה קומפוסט תוצרת בייתית. הכל מלא במיקרואורגניזמים בריאים שמנצחים את כולם. משקה ב'תה קומפוסט' הגורם ל'מיקוריזה'.. חופשי חופשי.. בקיצור..., יש יופי של ריח בתוך המנבטות המכוסות בזכוכית או בניילון נצמד.

פטריות ורופן.

קודם כל, יש לדעת שרופן הוא המתנגד הקיצוני ביותר בפורום זה לכל "התערבות" ביחסים בין צמחים ובעלי חיים בגינה, ובמיוחד להדברה כימית. שנית, אכן ישנן פטריות מזיקות שיש להדביר. פונגיציד הוא שם כללי לחומר הקוטל פטריות. ישנם "ירוקים" יותר כנימגארד הפועל נגד פטריות הקמחון והקמחונית ו"כימיים" כבנלאט ודקסון שהם בעל טווח פעילות רחב יותר (כולל נגד בני אדם). השקיה חסרת הבחנה בפונגיצידים אינה מומלצת מפני שכפי שרופן ציין, מיקוריזה מועילה לצמח.

רוּפֵן

New member
../images/Emo24.gif.. איפה "נעלמת" ?!

ספר קצת על הקורס....

מילואים, קורס מורי דרך, עבודה...

בשבוע הבא אני יוצא ל-5 ימים באילת. מבחינת הקורס- הוא בעיקר רוחבי, לא הרבה עומק אבל המון חומר, ולא הולכים הרבה ברגל. חסרים לי מפגשי הפורום שאיני יכול להגיע אליהם בגלל הלימודים.

גבי 26

New member
יש לי עציץ חדש

של צמח בלתי מזוהה עדיין...ראיתי צמרונים לבנים ופיזרתי על האדמה אבקה נגד פטריות. נראה מי ימות קודם.

למעלה