יש לי שאלה.

4LeafClover

New member
יש לי שאלה.

אני מקווה שתוכלו לעזור לי. אני בשיעור 29, יש לי טסט כנראה שבוע הבא, אבל עדיין יש לי כמה שאלות שאני צריכה שיענו לי עליהם. אז ככה!
בציור המצורף, ישנו צומת בו תמיד, אבל תמיד יש הולכי רגל. אין מצב שהייתי שם ולא היו שם הולכי רגל. האוטו שאני נמצאת בו בציור, לא אמור לתת זכות קדימה לאף אחד חוץ מהולכי רגל, המכוניות בצד ימין אמורות לתת לי זכות קדימה, ובצד שמאל יש כביש חד סטרי. בעצם, בכל הצומת כל הכבישים הם חד סטריים. שאלתי היא, אם אני רואה מרחוק, הולך רגל במעבר חציה שלפניי, לא זה שקרוב אליי, אלא זה שבצד השני של הצומת, היכן אני עוצרת? מול המעבר חציה בו הוא הולך, או מול המעבר חציה שלפני המעבר החציה המדובר? אם בלבלתי אתכם תגידו. כי תכלס, לא ידעתי להסביר את זה. תודה מראש

learndriving

New member
איזה יפה שיזמת לעשות איור ככ ברור

. דרך אגב, זה גם קרה לי הרבה פעמים והייתי עוצר מול המעבר חציה בו הוא הולך. אני טועה? אם אני עושה לא נכון אז מדוע המורה שלי אף פעם לא נתן לי הערה לגבי הזה.

4LeafClover

New member
תודה.

או שההערה על הציור היה בציניות? חח לא חשוב.
תודה אניוואי. וכן, אני עצרתי מול המעבר חציה באמצע הצומת כאילו, אבל השאלה היא אם זה נכון.

Cervantes

New member
אנחנו לא מעוניינים להפריע לתנועה

ולעצור אותה, אבל אם אין ברירה אז אין ברירה.

be_roo

New member
כמו ברוב המצבים בנהיגה: תלוי

איפה בדיוק נמצא הולך הרגל, האם כבר החל לחצות או שהוא כל המדרכה ומתקרב לחצות או ממתין על שפת המדרכה ועומד לחצות. הכל עניין של תזמון, כאשר הצד הבטיחותי מעדיף כמובן לא לעצור באמצע צומת ולכן אם הולך רגל התחיל בחציה עדיף לחכות שיסיים לפני הכניסה לצומת.

4LeafClover

New member
בטוח?

כי האלה שבאים מצד ימין לא יודעים שאני מחכה לו, אז הם ימשיכו לנסוע ולחשוב שאני זאת שנותנת להם זכות קדימה.

be_roo

New member
כאמור, הכל תלוי בסיטואציה הספציפית

בפעם הבאה שאתה מגיע לשם ויש הולך רגל, בדוק עם המורה האם ההחלטה שלך מתאימה למצב.

4LeafClover

New member
תודה!

באמת הגעתי היום לסיטואציה, והוא אמר לי לעצור מול המעבר החציה בו הולך ההולך רגל, וזאת רק אם זכות הקדימה היא שלי. תודה לכולכם על העזרה!!

למעלה