יש לי שאלה

^No Doubt^

New member
יש לי שאלה

אני עוסקת לפעמים ברייקי... הרבה אנשים אומרים שרייקי פוגע בנפש המטפל, זה נכון? ועוד אחת אם אני עושה רייקי לבן אדם שאני לא אוהבת אז זה מעביר אנרגיות שליליות?

DaViD3.11

New member
מה את חושבת/מרגישה?

האם את חושבת שאנרגיה אלוהית שכזו, שיודעת בעצמה לאן לזרום, מחוללת נפלאות, אנרגיה עדינה ויפהפיה יכולה לגרום לנזק? דבר ראשון שמלמדים ברייקי, הוא שלאנרגיה זו יש מודעות משל עצמה, זורמת לאן שהיא חושבת לנכון ופותרת את הבעיה ה"בעייתית" החשובה באותו טיפול/רגע, ושאי אפשר לגרום לנזק למטופל (כל שכן לא למטפל עצמו, שהוא בסה"כ צינור להעברת האנרגיה!), הריפוי יכול שלא להתרחש, אבל מה שבטוח זה לא יזיק. רייקי לא פוגעת בנפש המטפל, כיוון שכשאת עושה טיפול ברייקי, ומאחר שאת כלי להעברת אנרגיה זו, את בעצמך מקבלת אנרגיה! וכל היופי הוא שאת מטפלת בעצמך בזמן שאת מטפלת במישהו אחר!!!!!! בנוגע לשאלת השניה - כפי שציינתי לעיל, אנרגיות שליליות את לא מעבירה (מה עוד שאני מאמין שאת עושה הגנות, כדי שאנרגיות שליליות, כלומר, עלוקות אנרגטיות וכו´ לא יגיעו ויקחו חלק מהאנגיה שאת מעבירה למטופל), אך, ברגע שאת באה ממקום לא נקי, לא אוהב, או שאת לא מסוגלת להפריד את הרגש לבין המטופל שאת מטפלת בו באותו זמן, ברגע שאת לא באה ממקום "אמיתי" ורצון להעניק, אלא רק כדי "לגמור עם זה ודי", אז עדיף שלא תטפלי בו, עדיף לשבת איתו ולהסביר לו... דבר שני, אנרגיה תמיד תעבור דרכך למטופל אחרי שנחנכת לרייקי (אפילו שלא התכוונת ולא ציירת ת´סמלים), אבל כפי שציינתי, את צינור, וברגע שאת לא נקייה (מחשבות, שינאה, חוסר חשק וכו´..) כמות האנרגיה שתעבור דרכך תהייה פחותה והטיפול אינו כפי שיכול להיות, ואף אעיז ואומר לא טוב במובן מסויים... למה את לא אוהבת אותו? חשבי על זה. יש אנשים שפשוט לא אוהבים אדם מסויים, כי בתת-המודע, הוא מזכיר להם, או משקף להם את עצמם, או איזושהי תכונה שהם לא אוהבים, אבל.. יותר קל להבחין ולא לאהוב חסרונות של אחרים ולא שלנו עצמנו... באהבה - אני.

^No Doubt^

New member
תודה רבה

למה אני לא אוהבת אותו??? הרבה פעמים אנשים מבקשים ממני לעשות להם רייקי, הקטע שיש אנשים שאני מרגישה שהם לא אוהבים אנשים רעים, לא נותנים אהבה, לא נותנים כלום, עושים הכל בשביל עצמם ושלהם יהיה טוב...ואני לא יכולה לאהוב בן אדם כזה ו/או לעשות לא רייקי

hayonkoby

New member
רייקי למי שלא אוהבים

אחד הכללים ברייקי הוא שזכותך היא לא לתת טיפול למי שאת לא רוצה , זכותך לא לטפל במי שאת לא חשה נוח עם זה. נצלי כלל זה בתבונה...

DaViD3.11

New member
רייקי, אהבה ומה שביניהם...

הלו, ללא ספק! מה שלומך? אכן, בעיה סבוכה! מסכנה...:> תראי, כאשר מסתכלים מהפן המקצועי, עלייך לדעת/ללמוד להפריד בין החיים האישיים של המטופל, הכרותך עימו או מיהו... אל תשפטי את המטופל, רק את מעשיו (ואת מעשיו אין לך מה לשפוט בטיפול, כיוון שזה לא רלוונטי לטיפול עצמו). אדם (יהה אשר יהה) בא אליך ומבקש את עזרתך, הוא מאמין, מבקש להאמין. נותן את מבטחו בך וסומך עלייך, ברייקי, במקצועיות ורצון ונכונות (וכו´...) כמטפלת, ואם את באה ושופטת אותו כי את מרגישה שהוא אדם רע או לא אוהב מספיק, או לא נותנים מספיק (ואני לא אומר שהרגשתך לא נכונה, להיפך! אני מאמין גדול באינטואיציה ורגשות, אני תמיד אומר שצריך, במיוחד בטיפולים ברפואה משלימה, לעשות מה שהלב והרגש אומרים, לא השכל ולא מה שלימדו) אז עלייך להפסיק ו/או לא לטפל בכלל באדם כזה. אם תלמדי להפריד ולתת מתוך אהבה ללא תנאי ולא אנוכית (זה הדבר הכי קשה לנו כבני אדם, היחידה שיכולה לחוות אהבה שכזו היא אמא...) לתת כי את רוצה, כי מישהו מבקש את עזרתך, לדעת שלא "סתם" הוא בא וביקש, אולי מתוך רצון לשינוי עצמי, אולי בעקבות כך הוא ילך וילמד רייקי בעצמו ויטפל וילמד לתת ולהעניק ולאהוב... רייקי, בראש ובראשונה עובדת על הנפש, הרוח... הפילוסופיה העומדת מאחרוי הרפואה המשלימה (הילינג) היא שהבעיות הפיזיות הן תרגום של הבעיות הרגשיות/נפשיות שלנו (הגוף מתרגם ת´בעיות הרגשיות לבעיות פיזיות). הרייקי יכולה לשנות אדם... והיא עושה כן... נסי להפריד, להסתכל על כל אדם ואדם כעל מלאך, לדעת שכל אחד מאיתנו, בצד השני - הוא מלאך! הוא בדיוק כמוך... רק הגיע לכאן על-מנת לחוות וללמוד משהו שונה. חלק כאב, חלק פחד, חלק ללמוד לתת ולאהוב... כל אחד והשיעור שלו... וחלק... באו על-מנת לעזור, לתת, ללמד אהבה וללמוד להעניק למרות הכל... מזכיר לך מישהי? אני יודע שדברי "גבוהים", מרשימים, האם אני באמת כזה? אני עצמי לומד... לומד לאהוב אהבה לא אנוכית, ללא תנאי... לתת, לתת ושוב לתת, וכשנגמר מה לתת - לתת עוד! זה קשה, אך לומדים... הלימוד יארך חיים שלמים, אך... חיים שלמים זה מה שיש לי... מקווה שנגעתי איפשהו.. שעזרתי לך במקצת ובעקיפין - למטופלייך... באהבה - אני.

DaViD3.11

New member
נ.ב.

אה... רק עוד דבר אחד... אם את מרגישה שאת לא רוצה לטפל באותו אדם, אל תטפלי! אחרת גם המטופל לא יצא נשכר מהטיפול וגם את תרגישי לא טוב, לא במהלך הטיפול ולא לאחריו... פשוט הסבירי לו (זה קשה ולא נעים, אבל... יותר נעים יהיה לך להמשיך לטפל ללא רצון וחשק?) שאת לא באה ממקום נקי על-מנת לטפל בו, את חושבת שלא תוכלי לעזור לו והפני אותו לטיפול אצל מישהו אחר שאת מכירה... מקווה שעזרתי.. שלך - אני.

^No Doubt^

New member
../images/Emo13.gif

תודה רבה על העצה, אני לא יודעת עד כמה אני טובה בזה, אם בכלל, אבל בכל זאת, הרבה פעמים אני פשוט אומרת להם לא, כי אני לא מרגישה יכולת לטפל בהם, גם עם כל מה שאתה אומר ואני בטוחה שאתה צודק שיש בו נכונות כשהוא מבקש, אני פשוט לא מרגישה שאני יכולה...

cybercorp1

New member
שאלה נהדרת

אני חושב שבזמנים כאלו שאת ניצבת מול מטופל שאת לא ממש ´מחוברת´ אליו עלייך להיזכר במוטו של הרייקי שהוא בעצם דיי השקפת חיים , רק להיום לא אדאג , לא סתם מילים יפות , רק לעכשיו אל תדאגי בקשר למטופל פשוט תרחפי לך בכיף באור של הנתינה

רייקי לא מזיק.

זה לגבי החלק הראשון של הודעתך, לא לנפש ולא לגוף המטפל או המטופל. לגבי החלק השני: הלל בפרקי אבות פרק א´ משנה יד´ : הוא היה אומר: אם אין אני לי מי לי, וכשאני לעצמי מה אני, ואם לא עכשיו אמתי. הוואיו טאקאטה הייתה אומרת: טפל בעצמך! נותר לך זמן? טפל במשפחתך. נותר לך זמן? טפל בחברך. נותר לך זמן? טפל באחרים. גם הלל הזקן וגם הוואיו טאקאטה ראו בטיפול בעצמך לפני טיפול באחרים. כדברי חכם אחד שטען "אם לא תשמור על גופך, היכן תגור?". אם אין אני לי מי לי, זאת אומרת שאם לא נדאג אנו לעצמנו מי יעשה זאת? אין יותר טוב מעצמי לדעת מה אני צריך, כי אני יודע שאני לא רוצה שיהיה לי רע לכן אעשה כל דבר על מנת שיהיה לי טוב. אומנם זה נשמע אגואיסטי, וזה נכון אם מקיימים רק את החלק הראשון של המשפט. וכשאני לעצמי מה אני, נועד ללמדך כי אגואיסטיות אינה הדרך כי כשאתה דואג רק לעצמך ולא שם לב לאחרים מה את שווה? ויפה שעה אחת קודם. האנשים אשר עברו חניכה לשלב זה או אחר ברייקי קיבלו מתנה נפלאה מהאל, למה שלא נשתמש בה? פשוט חבל על הזמן העולם יכול להראות יותר טוב וזה מה שהלל לימד: אם לא עכשיו, אמתי? "אני לא חולה!" -טען בפני אדם שלמד רייקי. "למה לי לטפל בעצמי?." "בדקת שמן ומים ברכבך הבוקר?" -שאלתי, "בוודאי!" -ענה לי. "למה לך? הרי האוטו עדיין נוסע!" -אמרתי. "כדי לשמור עליו במצב טוב ולא יתקלקל ואצטרך להוציא הון במוסך" -הסביר לי. "טפל בעצמך כל יום, טיפול מונע, קצר, על מנת שתשמור על גופך במצב טוב ולא יתקלקל ותצטרך להוציא הון בקופת החולים." -עניתי-, "זוהי הסיבה לטפל בעצמך." את כל זה אני מספר לך על מנת שתזכרי את חמשת העקרונות של דר´ אוסואי: רק היום ארפה מהכעס, רק היום ארפה מהדאגה, הראה הכרת תודה על כל דבר, כבד את הוריך מוריך וכל הסובבים אותך, הרווח לחמך ביושר. על אלו העקרונות אנו כמטפלים צריכים לעבוד ולטפל בעצמנו על מנת שנזכה לטפל באחרים ללא הבדל דת, גזע ומין, דעות פוליטיות, תככים ודעות על האדם. והלוואי ונזכה ונקיים את תפילתו של הרמב"ם: קודם שאני מתחיל בעבודתי הקדושה לרפא את יצירי כפיך אני מפיל תחינתי לפני כסא כבודיך שתתן לי אומץ רוח ומרץ רב לעשות את עבודתי באמונה ושהשאיפה לצבור הון או טוב לא תעוור את עיני מראות נכוחה. תזכני להביט על כל סובל הבא לשאול בעצתי כעל אדם בלי הבדל בין עשיר ועני ידיד או שונא איש טוב ורע. את האדם בצר לו - הראני, רק את האדם. אם רופאים נבונים מני רוצים ללמדני בינה, תן לי את הרצון ללמוד מהם כי תורת הרפואה אין ערוך לה. רק אמת תהיה נר לרגלי כי כל ויתור במקצועי יכול להביא כיליון ומחלה ליציר כפיך. אנא ה´ רחום וחנון, חזקני ואמצני בגופי ובנפשי ורוח שלום תטע בקרבי. אמן. אור וטוב אוריאל מעוז

^No Doubt^

New member
תודה רבה... ../images/Emo24.gif

לא רק שענית לי גם תרמת לי מאוד לידע כללי

למעלה