רייקי, אהבה ומה שביניהם...
הלו, ללא ספק! מה שלומך? אכן, בעיה סבוכה! מסכנה...:> תראי, כאשר מסתכלים מהפן המקצועי, עלייך לדעת/ללמוד להפריד בין החיים האישיים של המטופל, הכרותך עימו או מיהו... אל תשפטי את המטופל, רק את מעשיו (ואת מעשיו אין לך מה לשפוט בטיפול, כיוון שזה לא רלוונטי לטיפול עצמו). אדם (יהה אשר יהה) בא אליך ומבקש את עזרתך, הוא מאמין, מבקש להאמין. נותן את מבטחו בך וסומך עלייך, ברייקי, במקצועיות ורצון ונכונות (וכו´...) כמטפלת, ואם את באה ושופטת אותו כי את מרגישה שהוא אדם רע או לא אוהב מספיק, או לא נותנים מספיק (ואני לא אומר שהרגשתך לא נכונה, להיפך! אני מאמין גדול באינטואיציה ורגשות, אני תמיד אומר שצריך, במיוחד בטיפולים ברפואה משלימה, לעשות מה שהלב והרגש אומרים, לא השכל ולא מה שלימדו) אז עלייך להפסיק ו/או לא לטפל בכלל באדם כזה. אם תלמדי להפריד ולתת מתוך אהבה ללא תנאי ולא אנוכית (זה הדבר הכי קשה לנו כבני אדם, היחידה שיכולה לחוות אהבה שכזו היא אמא...) לתת כי את רוצה, כי מישהו מבקש את עזרתך, לדעת שלא "סתם" הוא בא וביקש, אולי מתוך רצון לשינוי עצמי, אולי בעקבות כך הוא ילך וילמד רייקי בעצמו ויטפל וילמד לתת ולהעניק ולאהוב... רייקי, בראש ובראשונה עובדת על הנפש, הרוח... הפילוסופיה העומדת מאחרוי הרפואה המשלימה (הילינג) היא שהבעיות הפיזיות הן תרגום של הבעיות הרגשיות/נפשיות שלנו (הגוף מתרגם ת´בעיות הרגשיות לבעיות פיזיות). הרייקי יכולה לשנות אדם... והיא עושה כן... נסי להפריד, להסתכל על כל אדם ואדם כעל מלאך, לדעת שכל אחד מאיתנו, בצד השני - הוא מלאך! הוא בדיוק כמוך... רק הגיע לכאן על-מנת לחוות וללמוד משהו שונה. חלק כאב, חלק פחד, חלק ללמוד לתת ולאהוב... כל אחד והשיעור שלו... וחלק... באו על-מנת לעזור, לתת, ללמד אהבה וללמוד להעניק למרות הכל... מזכיר לך מישהי? אני יודע שדברי "גבוהים", מרשימים, האם אני באמת כזה? אני עצמי לומד... לומד לאהוב אהבה לא אנוכית, ללא תנאי... לתת, לתת ושוב לתת, וכשנגמר מה לתת - לתת עוד! זה קשה, אך לומדים... הלימוד יארך חיים שלמים, אך... חיים שלמים זה מה שיש לי... מקווה שנגעתי איפשהו.. שעזרתי לך במקצת ובעקיפין - למטופלייך... באהבה - אני.