יש לי שאלה..

יש לי שאלה..

אני רוצה לדעת אם עוצר שוטר נהג שהוא תחת אלכוהול מה עוישם במיקרים כאלוכאילו השוטר מה הסמכות שלו

אז ככה :

תראי,לשתות תחת שיכרות זו עבירה על החוק. אוטומטית את צריכה לבצע עיכוב לתחנת המשטרה. משם כבר התהליך של החקירות וכו' וזה כבר תחום החוקרים במשטרה. עכשיו,יש לציין שבדרך כלל נהיגה תחת שיכרות מומלץ לבצע מעצר ולא עיכוב.למרות שזה תלוי.כי תלוי עד כמה הנהג השיכור נהג בחוסר זהירות. אם הוא התפרעה מעצר והגשת כתב אישום זה בטוח יהיה.אם הנהג נהג בזהירות ובהחלטיות אני מאמין שזה יהיה רק עיכוב או אפילו ויתור מצד השוטר.

תודה ויש לי עוד שאלה..

היתכן ששוטר לוקח רישיון מהנהג ולא את מפתחות של הרכב ולא נותן ד"ח אז מה עושים איפה הולך הרישיון שהשוטר לקח.. בתודה..

תיכנסי

השוטר לא יכול לקחת את הרישיון שלו וללכת מן המקום. השוטר יכול לקחת את הרישיון שלו לתוך הניידת לבדיקת מסוף. כאשר בבדיקה יבדק אם יש לנהג רישיון,תוקף רישיון,אולי צוי מעצר, ועוד.. עכשיו השוטר לא אמור לקח את המפתחות של הרכב... אני אישית הייתי מבקש מהנהג לדומם מנוע ולא לצאת מן רכבו(כנהוג)

דרך אגב

אם התכוונת לקחת את המפתחות של הרכב באופן זמני בעוד שהניידת והשוטר נשארים במקום,אז תשובתי לעניין היא זה לא נהוג לעשות כך,וממש בלי טעם.

השוטר לוקח וצריך להחזיר...

ב"ה השוטר לוקח את הרישיון לניידת, מבצע בדיקת רישיון, לראות אם הנהג לא פסול לנהיגה או משהו ומחזיר אותו לנהג. במידה והשוטר מחליט להחרים את הרישיון - הוא אומר לנהג לאיפה הרשיון נלקח ונותן לו אישור כתוב כי הוא החרים את הרישיון.

זה נכון גם,אבל אני חושב שגם צריך לה

להזמין אותו לבית משפט לא...הרי אם והוא נוהג בפסילה זה עמדה לדין...מול שופט...וכן בעיכוב אני לא חושב שיש צורך...אלא רק לדאוג שאותו נהג פסול יקבל בדואר שלו מכתב הזמנה לדין בעקבות נהיגה תחת פסילה

לא מחייב בכלל...

ב"ה היום מבצעים החרמת רישיון, גם לבעל המסרב לתת גט, ויש עוד מספר נושאים שבהם ממררים את חיי הנהג על דברים שלא קשורים לנהיגה בכלל..

Super Go

New member
החרמת רישיון...

כאשר בודקים אדם במסוף, יכולה להופיע עליו הכרזה כי הוא פסול נהיגה מצד גורם זה או אחר, אבל אותם גורמים לא תמיד מודיעים לנהג שהוא בפסילה, אז כאשר אנחנו מבצעים "תפיסת רישיון" אנחנו מחתימים את הנהג על כך שהוא יודע כעת שהוא פסול ושהרישיון נתפס על ידי ויועבר לעת"ן, וביחד עם ההחתמה שלו נותנים לו טופס "הזמנה לסור" לעת"ן.

r a n 2 9

New member
תלוי מה המקרה.

אם מדובר בנהג שאת עוצרת לבדיקה ואת מריחה אלכוהול או שהוא לא מדבר לעניין וכו מוכרים לו סיפור על איזה הליך מטופש שיבדוק אם הוא שיכור ומסבירים לו ש"הוא בטוח יוצא נקי"(90 אחוז אוכלים את זה) ואז אם הוא בא מרצון ומתבדח וטוב לב כמו כל שיכור אז אין צורך לעצור, אם הוא מסרב אז זה הופך להתנגדות לעיכוב ואז סמכותך המלאה אפילו אם את קלאסי ללא לובש מדים לעצור את הנ"ל והבאתו לחקירות תנועה. מקרה שני שאת מגיעה לזירת תאונה(אפילו נ.ב.) ואת חושדת בנהג שהוא שיכור על פי התבחינים הקודמים שהוזכרו לעיל לקרוא לבוחן והבוחן יגיד כבר במקום עצמו לעצור את השיכור\ה.

יוני43211

New member
הלו הלו מתנדבים

בס"ד תפסתם נהג בפסילה ?? הלו שלום בוחן תפסתי נהג בבסילה השפה הפשוטה אדוני הבוחן מה אתה רוצה שנעשה איתו ?? הבוחן תביא אותו ללשכה או תן לו הזמה לצור ללשכת התנועה ביום ראשון למשל (אם תפסתם יום שישיעד שבת בחצות )והחרמת הרשיון אדוני הנהג אתה נוהג בבסילה וזה מחייב העמדה לדין לפי פקודת התעבורה אתה מוזמן ליום ראשון בלשכת התנעה כך וכך ולגשת ל כך וכך ... אם יש נהג אחר איתו מבקש שיתחלפו אם לא שיתקשר לקרוב משפחה לבוא לקחת אותו אין לתת לו אישור זמני לנסיעה אילה אם הבוחן אומר לך בפירוש!! יוני צוות הרי השוף

אלעד מר

New member
איזה סלט ירקות!!!

יוני - מדובר בנהג תחת השפעת אלכוהול...לא בפסילה!! לסימה: שוטר תנועה שעצר נהג נוהג תחת השפעת אלכוהול, אם יש לו בניידת ממכשיר (מזוודה) לבדיקת נשיפה, מבצע את הבדיקה במקום. אם לא הנהג מעוכב לאת"ן במרחב ושם מתבצעת הבדיקה. לגבי "שוטר לקח רשיון נהיגה...". - בעבירות חמורות מסויימות (מהירות וכד') השוטר (בדרך כלל התנועה) לוקח את רשיון הנהיגה, מצרף אותו לדו"ח ונותן לנהג רשיון זמני אם תאריך התייצבות בפני קצין במרחב!!

למעלה