יש לי שאלה ...

kipib2005

New member
יש לי שאלה ...

שלום לכולם, השאלה שלי היא כזו: אני מעוניין ללמוד פסיכולוגיה, אבל אני דיי מתלבט איפה ללמוד. חשבתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה כיוון שאין דרישות מוקדמות וצריך משמעת עצמית שאני חושב שיש לי (כל תקופת התיכון למדתי בבית) אבל אין ממש מסגרת וגם מבחינה חברתית נראה לי שזה יחסר לי ... מצד שני אולי עדיף לי ללמוד באוניברסיטה רגילה או מכללה, הבעייה היא שאני לא רוצה להשקיע עכשיו זמן רב בפסיכומטרי... לפני כשנה נרשמתי לפסיכומטרי אבל מהר מאד התייאשתי, הגעתי למסקנה שזה לא בשבילי. זה לא שאני עצלן או משהו כזה היה לי ממוצע גבוהה מאד בבגרות הבעייה היא שקשה לי להתמודד עם לחץ של פחות מדקה לפתור תרגיל ואני לא רוצה עכשיו לחרוש על פסיכומטרי אם אני יכול כבר ללמוד פסיכולוגיה ... לגבי אוניברסיטה או מכללה מה ההבדל ביניהם? מה יותר כדאי? מה שאני רוצה לדעת אם יש אפשרות להתחיל ללמוד בלי לעשות פסיכומטרי או מקום עם דרישה לא גבוהה לפסיכומטרי ויותר התחשבות בתעודת בגרות בלבד. ועוד דבר, אם אתם יודעים מה דרישות הקבלה במכללת תל-חי לפסיכולוגיה אשמח לדעת.. יש לכם עצה בשבילי?

פסיכולוגיה

ההשקעה הנדרשת כדי להתכונן לפסיכומטרי אינה רבה. אמנם רבים לומדים לקראת הבחינה במסגרת של קורס, אך ניתן גם ללמוד לבד, ואתה הרי טוען שיש לך משמעת לימודים גבוהה... אי לכך מומלץ לשקול ברצינות לגשת לבחינה. אם תעבור בציון גבוה - תהיה במצב לבחור מוסד לימודים לפי ההעדפה שלך. אם לא תעמוד בדרישות הקבלה - עדיין תוכל ללמוד באונ' הפתוחה. קח בחשבון שכדי להיות פסיכולוג צריך תואר שני ודרישות הקבלה לתואר שני גבוהות מאד. רק באונ' הפתוחה ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי. יש הבדלים בין מוסדות הלימוד מבחינת נקודת החתך לקבלה לתואר ראשון ולשני. בדרך כלל, קל יותר להתקבל למכללה מאשר לאוניברסיטה במובן זה.

kipib2005

New member
לגבי פסיכולוגיה...

יש לי שאלה לגבי פסיכולוגיה, שמעתי שמי שמסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה לא חייב להיות פסיכולוג ולא חייב לעבוד בתחום הקליני. יש תחום חברתי, קוגנטיבי ויותר מכך, הבנתי שאפשר להיות גם יועץ ארגוני ועוד מגוון של עבודות שאפשר לעסוק בהם, שהבסיס להם הוא התואר הראשון בפסיכולוגיה האם זה נכון? האם לא חייב לגשת לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית ואפשר לקחת דרכים אחרים שקל יותר להתקבל אליהם? (אני יודע שקשה להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית). התחום פסיכולוגיה מעניין אותי מאד, אני חושב שיתאים לי ללמוד פסיכולוגיה, השאלה אם זה שווה את ההשקעה... אני לא רוצה להגיע למצב שאסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה ולא אוכל ללמוד לתואר שני בגלל דרישות גבוהות... חשבתי ללמוד אולי מנהל עסקים אבל אני לא חושב שזה מדבר אלי וגם הבנתי שצריך ללמוד הרבה מתמטיקה ואני לא חושב שזה יתאים לי כ"כ... מחכה לתגובות...

פסיכולוגיה

ישנם מספר תחומי התמחות בפסיכולוגיה. העיקריים שבהם: פסיכולוגיה קלינית, חברתית-תעסוקתית-ארגונית, רפואית, שיקומית, חינוכית, התפתחותית. יש לדעת שהלימודים לתואר ראשון אינם מכשירים את הבוגר לעבודה מקצועית כפסיכולוג, ולא חשוב באיזה תחום מדובר. לשם כך יש להמשיך את הלימודים לתואר שני. בוגרי תואר ראשון שאינם ממשיכים לתואר שני, יכולים לנצל את לימודיהם לתפקידים שונים בתחום של ניהול כח אדם, קומוניקציה, לימודי עבודה והתנהגות ארגונית, הדרכה ועוד. ניתן גם להמשיך ללימודי יעוץ ארגוני. לעתים נדרשות השלמות. זאת יש לברר במוסד הלימודים המבוקש. האם זה שווה את ההשקעה? רק אתה יכול לענות על כך. זה סובייקטיבי לגמרי. למי שהתחום חשוב ומשמעותי - זה בודאי שווה. אם יש לך תחומי עניין נוספים - מומלץ לשקול את התחומים כולם ורק אז לבחור...

shirley84

New member
נצל"ש לגבי פסיכולוגיה

אני לומדת כרגע באונ' הפתוחה פסיכולוגיה. אך יש לי בעיה רצינית בסטטיסטיקה ובאופן כללי אני די משתעממת בפסיכולוגיה. מצד שני נראה לי מאד מקצוע חדש ששמעתי עליו שנקרא "אימון אישי". האם לשם להיות מאמנת אישית אני צריכה תואר בפסיכולוגיה? ואולי אני בכלל צריכה להסב מקצוע? תמיד נורא רציתי לעסוק בעיצוב. יש לציין שכבר צברתי מכמה קורסים כ - 18 נ"ז ועברתי קורס באנגלית הקיץ שגורם לי להיות ברמה אנגלית B עפ"י מדדי האונ'. האם אני יכולה לעבור לאונ' כדי להמשיך בפסיכולוגיה או להתקבל לאונ' כלשהי ללא פסכימוטרי אחרי מס' נ"ז מסוים? האם זה נכון רק לגבי פסיכולוגיה הנ"ז או לכל מקצוע?

למעלה