יש לי שאלה

שמש 23

New member
יש לי שאלה

התחלתי לשים לב שלמעשה יש לי בעיית זיכרון, לזכור דברים מהיום למחר, אין לי בעיה, לדוגמא ללמוד כמה ימים לפני מבחן אני מצליחה, אבל לזכור אותם לסמסטר הבא, ספק עד כמה אני אזכור.(זכרון לטווח הרחוק) בעייה התחוורה לי כשפגשתי חברה במסגרת העבודה,והפעם האחרונה שראיתי אותה היה לפני כחודש, ופשוט אני לא זוכרת מה היא סיפרה על עצמה, ואני אציין שבזמן שיחה אני מקשיבה למה שהיא מספרת, שלא נדבר על טיולים שעשיתי ואני לא זוכרת באיזה מקומות הייתי- מאוד קשה לי לזכור שמות של מקומות. דבר נוסף, קשה לי לעשות כמה דברים ביחד, לדוגמא לנהוג ולדבר, יוצא שבמשהו אחד אני פחות מרוכזת.וכמובן לדבר בטלפון ולעשות משהו במחשב.. שאלה שלי עד כמה זה נורמלי מידת השיכחה אצל בני אדם? מה הנטייה של אנשים לשכוח?, אני מרגישה שיש לי בעיה ממש קלה, אבל צריך לעלות עליה, אשמח לקבל התייחסות למה שכתבתי תודה מראש שמש

רון ו

New member
נורמלי לשכוח

זכרון הוא פונקציה של עוצמת חוויה ושינון כדאי לבדוק אם אין נושאים שמטרידים אותך ברקע ומסיתים את כושר הזכרון לטווח ארוך. בהקצנה לאנשים אחרי טראומות נוצרים חללים של ממש בזכרון. האם את שוכחת לגמרי, או תזכורת הופכת את השם למוכר? אפשר לבדוק באופן מקצועי יותר ע"י מבחני זכרון ולוודא גם שאין חוסרים תזונתיים עושה רושם שתוכלי להשתפר מאוד ע"י תרגול מתאים. להוציא שיחה בזמן נהיגה - לא מומלץ להסתכן...

לעניות דעתי

תופעות השיכחה שתיארת הן נורמליות לגמרי. כולנו בני אדם ולא מחשבים. הרבה פעמים אנחנו שוכחים דברים- בעיקר כשמדובר על שני נושאים במקביל. ייתכן שהבעיה שמטרידה אותך היא בכלל חרדה. חרדה מגבירה שכחנות. והיא אולי זו שגורמת לך לחשוש שהשיכחה שלך בעייתית. מין מעגל קסמים שכזה...

למעלה