יש לי שאלה

mick23

New member
יש לי שאלה

אנו משפחה עולה ותיקה מחבר העמים (20 שנה בארץ). למרות זאת הוריי אינם יודעים עברית ברמה שתאפשר להם השתתפות ברב שיח, לא כל שכן ברב שיח בנושא רגיש כמו נטייה מינית. אני בן 26 והוריי מקבלים אותי, אך קשה להם מאוד. מאוד מאוד. הנושא מטואטא מתחת לשטיח בקביעות. אני לא אומר שכל בוקר צריך להיפתח בבוקר טוב בני היקר וההומו מה תרצה לשתות, אבל כן יש לי חבר מעל לשנתיים והוא כבר מזמן מבקש לאכול עם שני הוריי ארוחת צהריים ואימי לא מוכנה לתת לאבי "לעבור את זה". היא אומרת שאם אנחנו רוצים היא תשמח אבל "בלי אבא". נראה שעל אף הקושי הרב והעצב הנורא שנגרם לה (אני בן יחיד), היא מצליחה להתגבר אט-אט ולהבין שאפשר לסמוך עליי שזה שאני הומו זה לא אומר שאני נרקומן/חולה איידס/מסתובב עם פושטקים/אהיה בודד כל חיי (למרות שעם החלק האחרון עוד יש לה בעיה אבל זה לא חוכמה כי להרבה מאיתנו יש בעיה עם החלק הזה). אבי, לעומת זאת, הוא סאגה נפרדת. לא זו בלבד שהוא לא אמר לי מילה אחת על הנושא מעולם, אלא לעיתים הוא אף מגדיל לעשות: לפני מספר ימים הוא נתקל במודעה פרסומית שבה צולמו שתי דומניות לבושות חולצות נשוא הפרסום, ואבי שאל אותי "איזו מהן אתה מעדיף". (אני עניתי לו שאני בחור ולא בחורה ולכן מה לי ולחולצות נשים). to make a long story short, זה המצב בביתנו בקווים כלליים. אני חושב שאם הם ידברו עם מישהו או מישהם על הכאב הגדול שהם ללא ספק חווים, אולי זה יקל עליהם. אולי אם יפגשו הורים אחרים במצבם, שאולי הגיעו לתובנות אחרות ויוכלו להאיר את עיניהם, אולי זה יעזור. הרי הם חסרי כל מידע בנושא, כי "ברוסיה זה לא היה קיים". התקשרתי לתהילה, אך הם אמרו שלא קיימת אצלם קבוצת לדוברי רוסית. אולי מישהו כאן מכיר הורים דוברי רוסית עם תחושת שליחות שיכולים "לאמץ" את הוריי? (הכַּוונה - אולי שיחת טלפון או שתיים, או אני לא יודע מה - פשוט אנשים שהוריי יוכלו לדבר איתם על זה!) אני מכריז על מבצע אמץ הורה! (שזה כמו אמץ לוחם אבל בלי צבא). לפניות - [email protected] תודה רבה לכוווולם!!!

ת ה ל ה

New member
תודה על הפניה הכנה

שלך. לצערי הסיפור שלך מאד שכיח ומנסיוני עם הורים אחרים זהו תהליך שלוקח זמן. ההורים הם שצריכים לעבור את התהליך הזה ואין לדעתי מה לחוס עליהם. הם אמורים לקבל אותך ולמעשה את התהליך היותר מורכב ומסובך אתה עושה כל יום מחדש. נכון זה לעיתים לא קל אבל אם אבא אכן אוהב אותך הוא בסופו של דבר יצטרך להתמודד עם המציאות ואין לדעתי מה להסתיר ממנו. טוב שאמא פתוחה לנושא ואולי דרכה בסופו של דבר גם אבא יוכל להפתח. אני מציעה לך ראשית לקרוא מה כתוב באתר שלנו על איך ההורים עוברים את התהליך. אכן אין בתהל"ה קבוצה לדוברי רוסית אבל יש לנו בקבוצה בחיפה משפחה רוסית, האם מגיעה לקבוצה יחד עם הבן והוא פשוט מתרגם לה מה שקורה. גם אם היא לא מבינה כל מלה אני מאמינה שהאוירה של ביחד, של לשבת עם עוד הורים באותו "מצב" ולחוש את האמפתיה והתמיכה היא מאד חשובה. לא ברור לי מאיזה איזור בארץ אתם אבל בכל מקרה אתה מוזמן לצלצל לנחמה - יו"ר תהל"ה לשעבר וראש הקבוצה בחיפה והיא בודאי תשמח להפנות אתכם למשפחה הרוסית גם אם זה רק לדיבור בטלפון או אולי תיצרו פגישה אישית ביניכם. אשר לאמא שלך ולארוחת הצהרים אני ממליצה לנסות לצאת אולי לאכול בחוץ גם בלי אבא. שלושתכם לבד. לפחות זה ימחיש לאמא שהשד לא נורא כל כך והיא תוכל לחוות בעצמה את המפגש עם החבר שלך. חבל שלא ציינת גיל, זה מאד עוזר לדעת באיזה מקום אתה נמצא מבחינת הקשר עם ההורים. הטלפון של נחמה - 04-8327702 בהצלחה ואשמח לשמוע מה קורה. דליה

mariaholic

New member
דליה.. בנוגע לגילאים - פשוט ליחצי

על השם משתמש של אלו שמשאירים את ההודעה.. והגיל פשוט מופיע שם. הוא בן 25.

mick23

New member
תודה רבה על תגובתך!

ראשית אני מאיזור המרכז, כך שלנסוע לצפון זה קצת בלתי אפשרי. רציתי להבהיר שאמי מכירה בקיומו של חבר שלי, והיא גם מאוד מאוד מחבבת אותו, והיא יודעת היטב שהוא בחור עם שכל ולא איזה ארחי פרחי. הצרה היא שהיא מתנגדת כללית לכל אורח החיים שלי כהומו. ומה שהבנתי שהכי מפריע לה זה שאני לא אוכל להביא ילדים. ניסיתי פעם להעלות בפניה את אפשרות האימוץ, אך היא אמרה שזה הכול "שטויות" וזה "לא אמיתי". אשר לנושא הכללי, הגעתי להחלטה לא להתערב להוריי בחייהם, ובמיוחד לא לאבא שלי. קשה לו עם כל הנושא, ואני חושש שאם אני אתחיל לגרד לו בפצעים שלו ע"י זה שאני אסחב אותו לקבוצה של תהילה, הוא עלול להישבר והתוצאה עלולה להיות מסוכנת. אבי הוא כבן 70, וזה לא גיל שמתאים לשינויים בתפיסות עולם - מה גם שאבי הוא אדם מאוד גאה באופיו, שמעולם לא הסכים לקבל עזרה מאף אחד. אולי ההחלטה שלי לא נכונה (כי עובדה שאי אפשר לומר שהכול בסדר - אחרת לא הייתי כותב כאן כלל), אבל אני חושב שבהתאם לנסיבות, אין מה לעשות. הוריי מתכננים טיול לאיטליה, ועקב מגבלות מסוימות נוצרה בפניהם ברירה: או שיסעו איתי ועם בן זוגי, ואז נעשה טיול של שבוע בשתי ערים, או שיסעו בלעדינו, אבל אז זה יצטרך להיות טיול מאורגן של 8 ערים ב-7 ימים. שזה טיול שהם לא כ"כ מעדיפים. ההחלטה נתונה כמובן בידי אבי. אם יבחר לנסוע איתי ועם החבר שלי, אני חושב שזה עשוי לקרב מאוד ביניהם. אולי אפילו זה יעשה משהו לאבי והוא ישתנה קצת לטובה.... ואגב - בראש הודעתי אני ציינתי שאני בן 26.

ת ה ל ה

New member
זה שאבא שלך מוכן לשקול נסיעה

יחד איתך וחברך לחו"ל נראית לי מדהימה בנסיבות הקיימות. הרי הוא מבין מה הולך ולבלות ימים שלמים יחד איתכם ב"חיי יום יום" כולל שינה בבתי מלון נראית לי צעד מאד דרמטי בכיוון הנכון. הרי ברור לו מה הולך לקרות אם תהיו ארבעתכם יחד. כך שאולי עצם העובדה שהוא חושב על זה מראה שהוא הרבה יותר פתוח לנושא ואולי מנסה בדרכו שלו להתמודד ולקבל. אני לא מכירה הרבה הורים שנוסעים יחד עם בנם ובן זוגו לחו"ל ומבלים יחד ימים שלמים איתם. גם אם בסופו של דבר אבא יבחר לנסוע בלעדיכם הרי עצם העובדה שהנושא מונח לפניו בצורה גלויה והוא מוכן לשקול זאת בחיוב היא צעד מאד משמעותי בכיוון הנכון. עצתי לך, תן לו זמן, לך בדרך שלך, וגם אם לא יהיו ארוחות משותפות ונסיעות בשלב הזה לאט לאט תוכל כל פעם ליזום צעד קטן נוסף בכיוון. אני חושבת שהענין כאן הוא לא כל כך לשנות תפיסות עולם אלא יותר לקבל אותך כפי שאתה באמת ולא כפי שאבא חשב עד היום שהוא מכיר אותך. השינוי שאני אישית עברתי עם הבן שלי היה להבין שהוא לא מה שחשבתי שהוא במשך כל כך הרבה שנים. זה בבחינת הלם לא קטן להורה שמכיר את הילד שלו מלידתו ופתאום אומרים לו - סליחה, אמא/אבא אני לא מה שהכרת עד היום, אני בעצם מישהו אחר -. זה לא פשוט להורה לעכל. אשר לסוגית הילדים, נכון שזו נקודה כואבת ובתור אמא הייתי מאד רוצה שלבן שלי יהיו ילדים. אבל יש היום זוגות חד מיניים לא מעט שמולידים ילדים באופנים שונים [יחד עם אשה, פונדקאית, הזרעה וכו'] ודוקא הם הופכים להיות הורים מסורים וטובים במיוחד [מכירה כמה כאלה בארץ]. ספר לנו מה מתפתח ומה קורה, ואנחנו תמיד כאן לעזרה ולמלה חמה. כל טוב ובהצלחה דליה

mick23

New member
איזה כיף

שיש עוד אנשים כמוך! ממש תודה רבה על דברי העידוד המאוד חשובים שלך, במיוחד כי הם באים ממקום של הורה שעבר תהליך מסוים עם עצמו ועם ילדיו. אני חושב שאת צודקת, ושזה באמת צעד משמעותי. כשתיפול ההחלטה, אני אעדכן כאן מה הוחלט ומה היה ואיך הלאה. ושוב - תודה!

למעלה