יש לי שאלה

יש לי שאלה

הצהרתי שאני דתייה ואני כנראה מתחילה שירות לאומי בספטמבר עכשיו אני קצת מצטערת על זה שאני רואה שכמעט כולם מתגייסים ואומרים לי שזאת חוויה וכו'.. אז יש לי שאלה אליכם אם תוכלו לעזור לי למשל עכשיו אני כן רוצה להתגייס איך אני מתגייסת?.. כמה זמן יקח לזה? אם למשל עכשיו אני הולכת לצו ראשון וכל זה יש מצב נגיד שיגייסו אותי באפריל-מאי? יש לי יום הולדת 18 רק בחודש הבא... תודה על העזרה!!

אל תתגייסי......./images/Emo3.gif

תשרתי שירות לאומי.... ברגע שתכנסי לא תדעי איך לצאת.... רוב מי שאני מכיר מהצבא רק מתלונן...

111שיר

New member
חחחחח

אנחנו אוהבים לראות את זה כך כי אין לנו ממש ברירה
השאלה היא אם אתה מכיר רק קרביים. יש כאלה שנהנים ויש כאלה שלא. זה מאוד אינדיווידואלי. אני מאמינה שרובם לא הכיאוהבים את התנאים בצבא. נהנים מהשהייה עם החברה. מעטים מהם נהנים בגלל התפקיד עצמו. יש לך תפקיד מסוים שהיית רוצה לעסוק בו בצבא? וכן, מכיוון שאת מתנדבת אני חושבת שתוכלי להתגייס כבר באפריל, אבל זה תלוי במיונים. יכול להיות שזה יהיה ביולי שנה הבאה, או באוגוסט.אני לא יכולה לדעת את זה

Dawson girl

New member
אני לא יודעת אם תוכלי להתגייס..

את יכולה להתגייס אם קיבלת פטור מטעמי בריאות/נפשי.. אבל אם הצהרת שאת דתייה זה משנה את התמונה לגמרי

shiran4u

New member
כנסי חשוב!

גם אני עושה שירות לאומי וקיבלתי פטור כי הצהרתי שאני דתיה וגם אני כמוך בהתחלה הרגשתי פיספוס, והתחלתי להתחרט והכל... כי כולם מדברים על הצבא ומהתפקידים, אבל לדעתי אין לך מה להתחרט... אולי הצבא באמת חוויה אבל תלוי למי, את לא יכולה לדעת על מה תיפלי כי יש כאלו שמקבלות תפקיד טוב וזו באמת חוויה בשבילם, לעומת כאלו שמקבלות תפקיד של פקידה או משהו משעמם כזה וזה סיוט בשבילם. אם את בכל זאת רוצה להתגייס אז זה אפשרי כי בת דודה שלי גם עשתה ככה אבל תיקחי בחשבון שרוב הסיכויים שיגייסו אותך עם השיכבה מתחתיך ז"א בעוד שנה בכל אופן שיהיה לך בהצלחה במה שתיבחרי :)

the first duke

New member
שירות לאומי זה דבר מעולה

שירות לאומי זה דבר מעולה. אנשים רבים אשר עושים שירות לאומי תורמים למדינה ולחברה לא פחות ולפעמים הרבה יותר מבצבא. דבר ראשון לא כל אחד ואחת מאתימים שלירות בצבא, המסגרת הזאת לא קלה וכמה שהיא חשובה היא אינה מתאימה לכולם. בנוסף תרומה לקהילה אם זה בבתי ספר/מעונות/מתנ"ס או בית חולים הם כל כך חשובים במצב החברתי של היום שאני חושב שהם שווי ערך בחשיבותם להרבה תפקידים קרביים...בוודאי שהם תורמים יותר מכל אוסף הפקידים והפקידות שבצבא ושחלקם חסרי מעש ורק טוחנים מטבחים ושמירות בנוסף למענה לטלפון וקפה.....בקיצור יישר כח:)

the first duke

New member
חבל שאי אפשר לבחור בין שירות לאומי

לצבא.....זה היה יכול להיות מעולה להרבה אנשים שצבא זה לא בדיוק "כוס התה" שלהם.

shiran4u

New member
אתה מזה צודק...

בגלל זה אני בחרתי בשירות לאומי.. אני חושבת שאני אוכל לתרום יותר בשירות לאומי מאשר בצבא וזו באמת תרומה לא פחות חשובה למדינה

תפני ללשכת גיוס

תגידי להם שחזרת בשאלה או משהו [למרות שזה יישמע דיי דבילי].. אבל תגידי להם שהחלטת לשרת שירות סדיר רגיל, ואני בטוחה שהם יפנו אותך למקומות הנכונים =]

מ..אבל אני מצווה עלייה ../images/Emo98.gif

תפני זה יותר מכוון לעתיד..."את תפני אל לשכהג" וכשאני אומרת לה לפנות אליהם, אז זה אמור להיות "פני אל לשכת הגיוס"

111שיר

New member
כן ,אבל את גם אומרת לה משהו

שמופנה לעתיד. שתפנה, ולאו דווקא משהו של זמן עכשווי זה. טוב, עזבי, זה קטנוני, פשוט ראיתי שאת מתקנת את עצמך אז רציתי להעיר שזה לאו דווקא לא נכון :)

hell cen be fun

New member
שלום לך!!

תנסי מוקדי ביטחון. אני עושה שם וזה תפקיד צבאי לחלוטין.... תמסרי לי, אני אשלח לך יותר פרטים....

למעלה