יש לי שאלה....

Tully Is Here

New member
יש לי שאלה....

אם היה ארוע בעברכן כמו לדוגמה אונס או התעללות פיזית\נפשית\מינית, הייתן מספרים לצד השני? הייתם רוצים לדעת על זה מהצד השני?

ענתי 10

New member
../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif לא היה לי כזה ארוע

אבל אני חושבת שהייתי מספרת, ובטח שהייתי רוצה לשמוע את זה מהצד השני. בעלי יודע עליי הכל. הוא יודע הכל על היחסים שלי עם הוריי, יודע הכל על העבר המיני שלי וכו'. לדעתי חייבים לשתף.

Tully Is Here

New member
בואי נגיד זוה לא משפיע על היחסים

בכלל, זה חא סתם לעורר שדים ולעשות לא נעים?? וחוץ מזה מה שלום הבטן שלך?

ענתי 10

New member
לדעתי אם בן הזוג לא מקבל את זה

בהבנה הוא לא בן הזוג הנכון.
בעלי יודע על כל השטויות שעשיתי בעבר, וזה לא פגע בשום דבר. ההפך. וחוץ מזה, הבטן בנתיים רגועה
כי עוד לא אכלתי כלום. הבעיה מתחילה כשאני מתחילה לאכול (ולא משנה מה) היא מתחילה לכעוס

polegra

New member
כל מה שעברתי סיפרתי...ולהפך...

אולי דווקא בגלל שההכרות שלנו הייתה וירטואלית בהתחלה וכללה רק שיחות בטלפון הוא היווה לי ידיד נפש שמולו יכולתי להיות הכי כנה בעולם. סיפרתי לו על ההתעללות של אבא שלי...על הנסיון אונס שעברתי..על המצב הכלכלי ואפילו על הפחדש שלי מחושך...חשפתי את כל נפשי בפניו ללא כחל או סרק והוא קיבל עודד הבין ותמך. גם הוא ראה בי חברת נפש וחלק איתו דברים שלא חלק בעבר עם אף אחד וגילינו לצערי כי יש לנו הרבה מן המשותף . אני חושבת שדווקא המידע הזה עזר לנו ליצור זוגיות טובה יותר ומבינה יותר כיוון שידענו את החולשות של השני והשתדלנו להיות שם עבורו ולקבל שריטות כאלה ואחרות בשל דברים בעבר. אני מודה שלפעמים הייתי רוצה שהוא לא ידע את הכל כי מבחינתי כל ידע שיש לצד השני עלי זה יכול לשמש כנגדי בעתיד בריבים וכו...אבל זו סתם שריטה שיש לי בגלל העבר בגדול...שמחה שהוא יודע כי יש נושאים שבהם הוא בהחלט משתדל ללכת על בייצים כיוון שהוא יודע מה זה מעיר אצלי טלי

Tully Is Here

New member
טלי

כל פעם שאני קרואת את ההודעות שאלה שלך נעשה לי עצוב
אני כל כך מצטערת שזה קרה לך, אבל את יודעת שזה בעבר וזה לא משקף גם לא בפסיק קטן את מי שאת. אוהבת אותך המון המון

ברור שהייתי מספרת

והייתי רוצה שהצד השני יספר על כל דבר שקרה לו. אני חושבת שבני זוג בטוב וברע.

כן חד משמעית כן

בשביל מה יש צד שני, לעזור לשתף. לגבי הצד השני, הייתי מצפה לפתיחות ולשיתוף, אבל זה לוקח זמן, ובנושא כזה רגיש, לוקח זמן עד שזה יוצא. אמון, זוהי מילת המפתח.

בהחלט

אחרת הזוגיות לא תהיה שלמה. כי אירוע כל כך טראומטי משפיע על מי שאתה כיום. כך שאם היה קורה לי משהו כזה הייתי מספרת והייתי רוצה שהצד השני יספר לי על כל אירוע קשה בחייו.

maybesure

New member
כן!

אני סיפרתי על נסיון להטרדה מינית בצבא, והוא יודע, והוא גם יודע שאני נמנעת מלהגיע ליישוב בו אותו קצין לשעבר, למרות שיש לנו חברים שם-מהחשש שאני עלולה להתקל בו. אם לא הייתי משתפת-הוא לא היה מבין למה אני מתחמקת מלנסוע לשם! וגם אם אין סיבה מיידית-בעיני לשתף זה לחלוק ולהסיר מעט מהנטל ולדעת שהתקבלת אצלו נטו למרות ועל אף ובעיקר-כי את קרבן ולא נאשם! (הנסיון להטרדה לא הצליח לאותו לקצין-כי בעזרת חברים טובים מהחייל הוגשה נגדו קבילה, אף שהמערכת המשפטית של הצבא נהגה בו בטיפול מלכותי וכ"עונש" שלחה אותו ללמוד כלכלה ומנהל עסקים בבר-אילן! אבל זה היה הצבא של פעם. היום פני הדברים שונים)

g u r a

New member
../images/Emo57.gifלא קרה לי..

אבל אם היה קורה- הייתי בהחלט מספרת,ומצפה שהוא יספר לי. אבל להבדיל אלפי הבדלות- על חלק מהשטויות שעשיתי בתור רווקה, לא ספרתי..כי יש דברים "שהשתיקה יפה להם".

moribat

New member
קרה לי.וגם סיפרתי.

כמו שנאמר- זה הדברים שלא עברו סתם לידינו, זה דבר שהיתה לו השפעה עליי, שינה לי את מהלך החיים ,ועוד. זה אחד מהדברים שעיצבו אותי למי שאני, ואם לא הייתי מספרת, לא היה טעם במערכת היחסים בינינו שאז היא היתה מבוססת על "לא אמת".

Nataly A

New member
היה משהו...

זה מצחיק (או עצוב), אבל אם היית שואלת אותי בצורה היפוטתית על זה (כלומר בתור מישהי שזה לא קרה לה) - הייתי ישר רצה לומר לך כן בטח. ייתכן שאני כן מסוגלת לדבר איתו על זה, אבל העניין הוא שאני פשוט לא רוצה לדבר על זה נקודה.

Tully Is Here

New member
תודה בנות, אני אלך לי לעשות חושבים

על כל העניין. ליאתי, שאלת למה לא ונטלי ענתה לך חלקית, קודם כל כי פשוט לא בא לי לדבר על דברים מגעילים מהעבר. לא כי הוא לא יבין או לא יתמוך, סתם נושא לא נעים. דבר שני, לי מאוד עצוב כשהוא מספר לי על דברים לא נעימים שקרו לו אז לא בא לי להכאיב לו. ודבר שלישי אם אני אספר לו את כל הסיפור הוא ידע כמה אמא שלי לא הייתה בסדר, ודווקא עכשיו כשדברים מתחילים להסתדר, לא בא שתהייה לו טינה כלפיה. גם ככה הוא חושב שהיא פסיכית. מצטערת שאני דשה בנושא כל כך לא נעים, אבל פה הבית שלי אז אני מרגישה חופשייה. שיהייה לכם המשך יום קסום ואם יש לכן עוד תובנות בנושא אני אשמח לשמוע

g u r a

New member
טולי יקרה../images/Emo24.gif

נכון שזה נושא כאוב ולא נעים,ואין לך רצון להכאיב לו. אבל אני חושבת שברגע שתספרי,את תרגישי יותר טוב עם "הסיפור" והוא יקבל אותך ואת אמא שלך בצורה שלמה..ולמה אני מתכוונת?יש לי אחות אחת,שמעולם לא היתה אחות במלוא מובן המילה,והיום המצב מאוד לא נעים מפני שהאיש מאוד כועס עליה,ועל איך שהיא התנהגה ומתנהגת אליי ואל אמא שלי,אבל- וזה האבל הגדול,ופה באה לידי ביטוי האהבה,הקבלה ,האמון, והשיתוף בין בני זוג-ביום שישי היא מגיעה אלינו לארוחת ערב..כי אם כל הכעס,היא אחותי ואין מה לעשות!! שבי ותספרי לו על הכל בצורה נעימה,אל תנסי להוציא את אמא שלך בסדר,כי היא לא היתה בסדר לדברייך.הכי חשוב שהיום היא בסדר איתך ועם בעלך,ובסופו של דבר- היא האמא שלך. הגדולה שלנו כבני אדם היא -לסלוח- ואפילו לשכוח..ולהמשיך הלאה למרות הכל.

לגבי מה הוא יחשוב עליה

את לא יכולה לשלוט ברגשותיו. אם לא נוח לך עכשיו זה לגיטימי, תשתפי כשתרגישי נוח עם זה.

lilaaa1

New member
אני מבינה

שזה כנראה משהו שיכול ליצור מצב לא נעים עם אמא שלך אבל את לא מרגישה כאילו יש לך אבן כבדה על הלב? אני חושבת שלא משנה מה את צריכה לספר ולשתף, ולו רק להרגשה הכללית שלך שאת לא לבד. ואני בטוחה שהוא יבין ויתמוך בך. זה לא חסר לך..?

טולילילילי../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

את יודעת מה, אחורי שעניתי לך, פתאום הבנתי עד כמה תגובתי היתה כשליפה מהמותן. נכון שזה קל לאמר, אבל הכי קשה זה לבצע. אצלי, עם בן זוגי, פתחתי מההתחלה את כל הדברים שעברתי בחיי, לקח לי המון זמן, זה לא קל. ואכן זה נכון, הם שומרים טינה לכל אילו שהכאיבו לך, וזה שיקול שאת צריכה לקחת. היום בדיעבד, לאחר שהתקלפתי מכל השכבות, אני יכולה לאמר לך שטוב שספרתי, כי אם לא לו אז למי? לימים, נעזרתי בפסיכולוג, שעזר לי לסדר את המגירות של הנפש. אבל בזמנך החופשי, קחי תזמן, כי יש המון. אני מניחה שלא סתם עד עכשיו לא ספרת, זה סוג של בניית אמון. גם אני שמרתי כמה סיפורים עם עובש המון זמן, עד שבטחתי בו. טולילילילי אוהבת אותך. כבר אמרתי לך שאת משו נכון?

למעלה