יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

בתור אחת שקמה אחרי הצבא לקחה את הדברים ועזבה את הקיבוץ.. כשהייתי קטנה חשבתי שתמיד אני אהיה בקיבוץ ואני יעבוד בקיבוץ ויהיה מעולה אחרי הצבא או יותר נכון בחפש"ש גיליתי את המרכז בגלל החבר ושבוע אחרי שהשתחררתי עזבתי את הקיבוץ... בהתחלה חשבתי שיהיה קשה אבל תאמת היה ממש כייף... הכל היה שונה... מצאתי עבודה חברים חדשים גיליתי חיים אחרים... אני גרה שנה וחצי עם החבר בעיר ותאמת אני נהנת אבל תמיד מתגעגעת לחיים של הקיבוץ מי חושב שישאר בקיבוץ? ומי יעזוב?

אני בטוח אעזוב ../images/Emo13.gif

אולי לא שבוע אחרי שאני אסיים את הצבא (וואו, איזה אומץ
) אבל אני מתאר לעצמי שעם הלימודים וה'חיים החדשים' אחרי הצבא אני אעזוב את הקיבוץ. אחרי הכל זה לא התנתקות מוחלטת יש לי שם הורים שאני אבוא אליהם הרבה זה ברור.. הקיבוץ היום הוא לא המקום להשתקע בו (לפחות הקיבוץ שלי), אבל זה באמת תלוי מה השאיפות של כל אחד לגבי העתיד שלו. אז אני לא חושב שאני ארצה לעבור לעיר. אולי לאיזה מושב או משהו שקט כמו הקיבוץ
.

MsUnderstood

New member
שאלה קשה..

אני אוהבת את הקיבוץ ואם הוא ימשיך להיות ככה אני חושבת שהדלימה שלי תיהיה דיי קשה.. אם הקיבוץ לא ישאר כמו שהוא היום אני חושבת שאני לא אמשיך לגור פה אם הוא ישאר כמו שהוא היום הכל תלוי במה שאני אלמד ובמה שאני בכלל ארצה מעצמי אין לי תשובה ברורה..

anais18

New member
אני חושבת

שאעזוב את הקיבוץ... אבל לא נראה לי שאגור בעיר בסופו של דבר, כי למדתי לאהוב את השקט הזה... כנראה שזה יהיה מושב, בעתיד.

barbi22

New member
אני חושבת...

שאני יעזוב את הקיבוץ ישר אחרי הצבא..מאז ומתמיד חשבתי כך ואני באמת מאמינה שאני יעזוב. בכללי זה טוב ונחמד לגור בקיבוץ אבל לא בשבילי. =)

אל תהיו כ"כ בטוחים.

קל לנבא את העתיד כשהצבא עוד לפניכם. בכל קיבוץ כמעט, יש טרנד של עזיבה, הבנים רוצים לשנות אווירה או שנמאס להם מהקיבוץ. אז יש גל עזיבה, אבל בסופו של דבר, עם שוך הסערה, לפחות חצי חוזרים ומשתקעים בבית, קרוב לנופי הילדות ואמאבא. ככה לפחות זה אצלנו. אני מעולם לא שקלתי לעזוב.

באמת קשה לראות לעתיד הכל כך רחוק,

אבל אפשר לראות מה קורה בהווה לבני קיבוץ שבאים להתיישב בקיבוץ. הקיבוץ לא מקבל אותם בידיים בפתוחות, בלשון המעטה. אני לא חושב שאני ארצה לעזוב כי ימאס לי מהקיבוץ, אלא כי הקיבוץ שלי במצבו היום הוא לא המקום לבוא ולהתיישב בו, ואני פסימי מאוד לגבי איך שהוא יתנהל בעתיד מהבחינה הזאת.

כל קיבוץ והדרך שלו.

אם הקיבוץ שלך "מגרש" את הבנים, בסופו של דבר זה יהיה גול עצמי. בקיבוץ שלי העניינים לא ברורים, אך חוסר הוודאות לא מונעת מאיתנו לחיות חיים די נוחים.

אני יכולה להגיד...

שאני הייתי בטוחה שאני אשאר בקיבוץ... ועובדה שבוע אחרי שהשתחררתי עזבתי את הקיבוץ.. לפעמים קשה לפעמים רוצים לחזור.... אבל עדין נשארים בעיר...

arbc

New member
re

אני דווקא עושה את המסלול ההפוך, גרתי בעיר כל חיי ועכשיו אני עוברת לכמה חודשים לקיבוץ. מסקנה: כל אחד צריך לנסות צורות חיים שונות- זה טוב לקיבוצניקים לחוות את העיר, גם אם בסופו של דבר יחזרו לקיבוץ

למעלה