יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

יש כזה דבר תואר בהיסטוריה...? אם כן... נגיד ומשלימים תואר שני בזה... לאן זה יוביל אותי מבחינת קריירה.... כי דרך אגב מאוד מתעניין בזה... כאילו... חוץ מהוראה בהיסטוריה יש משהו אחר? (סורי אם בכלל זה נושא דפוק אבל מאוד מעניין אותי לדעת)...

היסטוריה

ניתן כמובן ללמוד היסטוריה לתואר ראשון, שני ושלישי. ו גם לימודי בוגר "צירוף לימודים היסטוריה והיסטוריה של עם ישראל". גם מגמת היסטוריה צבאית. תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 02/5882882 הר הצופים 91905 אונ' עברית, פקולטה למדעי הרוח, י"ם פרטי מסלול תשס"ו החוג להיסטוריה כללית. תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 04/8240325 דרך אבא חושי 31905 אונ' חיפה, פקולטה למדעי הרוח פרטי מסלול תשס"ו לימודי היסטוריה - החוג להיסטוריה כללית. גם תוכנית אפיק מעבר של האונ' הפתוחה. ראו במקצוע "לימודי אונ' פתוחה אפיק מעבר". תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/6405550 ת.ד.39040 רמת אביב 69978 אונ' תל אביב, פקולטה למדעי הרוח פרטי מסלול תשס"ו המחלקה להיסטוריה כללית תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/5318520 52900 אונ' בר אילן, פקולטה למדעי היהדות, רמת גן פרטי מסלול תשס"ו התואר מוענק מטעם אונ' בן-גוריון. שנה ג' נלמדת באוניברסיטת בן-גוריון. תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 08/8588044 ד.נ. שיקמים 79800 מכללת אחווה, באר טוביה, לימודים אקדמיים פרטי מסלול תשס"ו היסטוריה כללית. תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 08/6472788 ת.ד.653 וולפסון 4 84105 אונ' בן גוריון, פקולטה למדעי הרוח והחברה, באר שבע פרטי מסלול תשס"ו תואר B.A ותעודת הוראה - נלמד בחטיבת מדעי החברה והרוח. מידע נוסף ראו הוראה בי"ס על יסודי. תואר ראשון+תעודת הוראה ארבע שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 04/9838811 דואר טבעון 36006 מכללה לחינוך אורנים, קרית טבעון רוב בוגרי החוג להיסטוריה משתלבים במערכת ההוראה בבתי ספר תיכוניים. קיימת אפשרות להשתלב במערכות ממשלתיות שונות ובעולם התקשורת הכתובה והאלקטרונית. הממשיכים לתארים מתקדמים יכולים להשתלב במערכת מחקר והוראה של האוניברסיטאות ומכוני מחקר, לא שקל להשיג משרות בתחום.

מחקר אקדמי

סגל המרצים באוניברסיטאות מחלק את זמנו בין הוראה למחקר. מיעוט הזמן-הוראה, מרביתו-מחקר.

כן אבל...

הוראה זה ברור... אבל מה שאני לא מבין איך אפשר לערוך מחקר על היסטוריה? כאילו מה זה בדיוק המחקר הזה...??? מה תכליתו? זה לא כמו למשל מחקר מדעי על מחלות נגיד וכל זה... אז לא הבנתי ממש מחקר בהיסטוריה.... חחחח...

מחקר היסטורי

מחקר היסטורי יכול להיות מסוגים שונים.הוא יכול לחקור נושא כמו השפעתו של מנהיג כלשהו על תהליכים. למשל התפקיד שמלא סאדאת בתהליך ההדברות עם ישראל. מחקר כזה כרוך בנסיון להגיע למסמכים מאותה עת בארכיונים, ניתוחם, הסקת מסקנות מהם וכתיבת מאמר/ספר על הנושא. מחקר יכול להיות ממוקד בארוע מסוים, כמו מלחמת יום כפור, או בתקופה מסוימת.בד"כ היסטוריונים מתמחים בתקופה מסוימת וחוקרים אותה מזויות שונות. יותר ברור?

moyra

New member
איזי

ביחס לכל מה שנאמר לך- הכל טוב ויפה בכתב. המציאות- קצת שונה. אם עקבת אחר מצב האונברסיטאות בארץ- היית מגלה שצוואר הבקבוק צר: מעטים מצליחים להמשיך למחקר. הבעיה היא לא ציוניהם- אלה מימון לימודי המאסטר והדוקטורט. אני סבורה שלימודי היסטוריה זו בחירה נפלאה- אבל רק אם בכוונתך לבנות תואר שני במנהל עסקים או שאתה נצר למשפחת מוזס/נמרודי/עופר אני טוענת את הדברים הללו בכאב, משום שאני השלמתי תואר שני בספרות..

וואלה????

בחיים לא חשבתי שהמימון הוא כזה גבוה... חשבתי דווקא להפך... דהיינו, שהציונים הם לא מספיק טובים... כי את יודעת... צריך להפוך עולמות והרבה שכל ובאיזשהו מקום גם מזל כדי להגיע למעמדות כמו דוקטורט ומאסטר...

poohpooha

New member
תרשי לי לחלוק על דעתך

בהיסטוריה, כמו בכל תחום, לא צריך להיות נצר למשפחה עשירה או בעלת קשרים בכדי להרוויח משכורת מכובדת.כמו בכל תחום צריך מצויינות, שאיפה להצליח, המון המון השקעה (ורצוי קצת שכל). לעצם השאלה, אני מכיר לפחות 2 אנשים העובדים בתחום ומרויחים משכורת מכובדת ביותר. השאלה היא האם אתה מוכן להשקיע המון בלימודיך. אם כן - עלה והצלח

למעלה