יש לי שאלה

Guy3331

New member
יש לי שאלה

כיצד מסתדר מניין השנים מבריאת העולם עפ"י היהדות, עם זה של המדענים ושאר החוקרים?

asaf2000

New member
תגובה

בפורום הזה עוסקים בשאלות הלכתיות בלבד. שאלות כמו שלך אנחנו מפנים לאתרים או פורומים אחרים שעוסרים בנושאים כאלה. אני ממליץ לך לשאול בפורום האמת האבסולוטית שם עונה תלמיד חכם שבקיא בענינים האלה. יש לו גם אתר - כאן, אני בטוח שתמצא שם תשובה לשאלתך. גם במדור תורה ומדע באתר הדברות כנראה תמצא תשובה לשאלה.

תשובה חלקית.

אף אחד אינו יודע מה היה בעולם לפני 4,000 שנים בערך. אין היסטוריה כתובה. כל הטעונים מבוססים על חישובים לא מוכחים, והנחות יסוד, ולכן אינם ודאיים. דוגמא מאלפת: לפי חכמי הגניטיקה, האנושות קיימת 200,000 שנים, וזאת על פי הגנים הגבריים העוברים מאב לבן. לפי חלק מחכמי הגניטקה, האנושות קיימת 100,000 שנים, וזאת על פי חומרים העוברים מאם לבת. התפתחות האנושות החלה לפני כ 50,000 שנים, ולפני כ 10,000 שנים החלה ההיסטוריה האנושית. מספר זה קרוב למניין השנים על פי התורה. לא ניתן לגשר על פני כל הממיצאים הללו, ונראה בעליל שכל השיטות אינן מדוייקות. הדבר חוזר על עצמו- כל מדידה ותיאוריה נותנת תשובה אחרת. כלפי חוץ, מוצגת תמונה שלמה, מגובה בפרופסור נכבד. אבל כשיורדים לעומק הדברים, מגלים שהנחות היסוד הן הבלתי מוכחות, ושיטות המדידה אף הן אינן חד משמעיות, וכו' וכו'.

למעלה