יש לי שאלה..

יש לי שאלה..

בני כיום בן 6 נוטל כדור ריטלין של 10 מ"ג שמשפיע בערך לשלוש עד ארבע שעות, לאחר מכן הוא הופך לילד אחר, הגננת משתגעת מזה, בשעה וחצי שנותרות לו עד לסיום הגן הוא עושה בגן שמות, האם לדעתכם הנוירולוג יסכים לעלות לו את המינון? אני אמורה לפנות אליו? שנה הבאה כפי שהבנתי יהיה יום לימודים ארוך, במידה והוא יצטרך ליטול 2 כדורים במהלך היום, האם מוסד חינוכי רשאי לתת לו כדור ריטלין?< מה החוק אומר לגבי זה??

05 מיכל

New member
רטלין SR

התייעצי עם הנוירולוג לגבי רטלין SR, כלומר רטלין בשחרור איטי למשך שמונה שעות.

קיימות שתי אפשרויות לפחות

לא מדובר בהעלאת מינון, אלא בשינוי התרופה. הריטלין הרגיל אכן משפיע לשלוש -שלוש וחצי שעות בלבד. ריטלין SR כמו גם ריטלין LA- משתחררים בשחרור מושהה ומשפיעים 6-8 שעות. ישנה גם הקונסרטה אשר נותנת כיסוי תרופתי ל10-12 שעות ובעקבות הודעתך הקודמת, נראה לי כי תוכל לתרום לילד רבות. ממליצה לך לפנות לנוירולוג שלכם בהקדם ובתאום איתו לעבור לשימוש באחת מהאפשרויות ארוכות הטווח.

zivadina

New member
שינוי תרופה

שלום רב לך. כפי שכתבה לך מיכל, הבעייה איננה בגודל המנה אלא במשך ההשפעה שלה. ריטלין "רגיל" משפיע ל-3-4 שעות. צריך לחפש מנה מקבילה בריטלין ארוך טווח יותר. ישנו הריטלין SR שנקרא 20 מ"ג, אבל הוא בעצם מנה של 8 מ"ג שעובדת עד 8 שעות, ישנו הריטלין LA שנקרא 20 מ"ג והוא עדין יותר ובאותו גודל מנה והשפעה, וישנו ריטלין LA שנקרא 30 מ"ג והוא כמו מנה של 12.5 מ"ג שעובדת עד 8 שעות. לסיום, ישנה הקונצרטה שנקראת 36 מ"ג, והיא מנה של 10 מ"ג שמשפיעה עד 12 שעות. תמיד נהוג להתחיל עם הריטלין ה"רגיל", כמו זה שלכם, כדי לראות את תגובות הילד. עכשיו, שאתם יודעים שיש השפעה טובה, אפשר ללכת על ריטלין ארוך טווח יותר, כדי לכסות יותר שעות. נשמח לשמוע מה הוחלט בהתייעצות עם הרופא המטפל.

אפשר לתת שתי מנות, את השנייה

נותנים כחצי שעה לפני תום הראשונה. כך משיגים כיסוי לשעות יום נוספות. או- קונסרטה, הנותנת כיסוי לרוב שעות היום

zivadina

New member
רק ריטלין "רגיל" נותנים זה אחרי זה

את שאר הסוגים נותנים רק פעם אחת ביום. צריך להקפיד שמשך השפעת הכדור לא יעבור את ה-12 שעות ביממה.

למעלה