יש לי שאלה

XiroX

New member
יש לי שאלה

אני יכול להבין את הקטע של אנגלית בכל מקום. מה שאני לא מבין, זה למה הגואולד לא מדברים מיצרית, לפחות לפעמים, ביניהם אפילו. הרי הג'אפה כל הזמן מדברים מצרית, גם אם מטעמי הגבלת השכלה אלוהית הם יודעים רק 10 מילים (שלא יוכלו חס וחלילה לתכנן התקוממות או משהו). וזה לא שזה תמיד היה כך- אופופיס מדבר מיצרית (לפחות בעונות הראשונות). וגם הייתי מצפה שSG1, חוץ מדניאל וטיאלק ידעו קצת. הם בכל זאת עוסקים בזה כבר 8 שנים. הייתי מצפה שג'ק ידע כבר לקרוא גואולד. נקודה אחרונה. בפרק 4X6- חלון הזדמנויות, ג'ק וטיאלק לומדים לקרוא ולהבין קדמונית. למה הם לא משתמשים בזה, ואיך שהוא עדין תלויים בדניאל שיעזור להם?

Hell Rider

New member
אז ככה...

לגבי האנגלית, דנו בזה כל כך הרבה פעמים... בעיקר לנוחות הפרקים והצופים... ולגבי הידע שרכשו ג'ד וטיאלק, אני מניח שהם לא באמת למדו קדמונית אלא סתם שיננו את מה שדניאל אמר להם (לדוגמא כל הקללות ברוסית שכל הארץ למדה...) - מה גם שזה יהרוס את היחודיות שבדניאל...

subatoi

New member
מישהו פעם הגה פה את הרעיון היצירתי

שבעצם הכל התחיל מאנגלית, שזו היתה השפה הראשונה, ולכן גם כשבני אדם הועברו לרחבי הגלקסיה, הם ידעו אנגלית. אז אין בעיה. אח"כ התפתחו שאר השפות, כולל מצרית, גואולדית, ג'אפאית וקלינגונית
אני לא זוכר ממש את התיאוריה ואת ההוכחות או ההערות שצורפו אליה, אבל היא ממש נחמדה (עד כדי כך שאני זוכר אותה).

Enderew

New member
אבל ממש לא נכונה

האנגלית פותחה בתקופה מאוד מאוד מאוחרת בהיסטוריה מהלטינית. המצרית לעומת זאת הייתה שפה בינלאומית מתישהו לפני המון שנים.

subatoi

New member
לא טענתי שהיא נכונה היסטורית.

טענתי שיהיה נחמד מאוד אם היא נכונה מבחינת ההיגיון הפנימי של הסדרה
יודע מה? זה נכון גם במציאות, אבל אף אחד לא עלה על זה, אוקי? דברים כאלה.

Chelnak

New member
לא רק מהלטינית

האנגלית היא שילוב של השפות הגרמאניות עם הלטינית (זו אחת הסיבות לכך שיש בה כל-כך הרבה מילים, ומילים נרדפות - מאחר ולמושגים רבים בה יש גם שם בעל מקור גרמאני, וגם שם בעל מקור לטיני).

deathcaster

New member
תיקונים לתגובות מעלי ....

ראשית - אנגלית - ערב רב של שפות שהתמזגו לשפה אחת - ביניהם - לטינית , יוונית , גרמאנית ( במלעיל ! ) , נורדית , קלטית , אנגליקנית ואירית . כל השפות , כולן כולל כולן התפתחו ו/או הוש]עו מסנסקריט , השפה והכתב הראשונים בעולם .

Chelnak

New member
והנה קישור...

אגב, בתגובה הקודמת שלי בשרשור כתבתי בטעות שפות גרמאניות במקום ברבריות (שכוללות גם את הגרמאניות)...

subatoi

New member
יש גם נציגות למילים עבריות שנכנסו.

הדוגמה היחידה שאני זוכר זה prize שדומה להפתיע לפרס. יש עוד כמה דוגמאות, פעם ראיתי את זה בחט"ב. אני אנסה להזכר.

למעלה