יש לי שאלה...

פשוט גל

New member
יש לי שאלה...

קוראים לי גל ואני עושה שנת שירות בבני המושבים. אצלנו בתנועה המש"צים הם חלק בלתי נפרד מצוותי ההדרכה כמנחים של השכבה הצעירה= מד"צים. גם אצלכם זה ככה? לאיזו תנועה אתם שייכים? במילים אחרות... מי אתם???????? תודה רבה...

Spidi man

New member
היי גל ../images/Emo13.gif

משצי"ם זו לא תנועה, ולכן אנחנו גם לא שייכים לתנועה מסוימת אלא למשרד החינוך שאחראי למימון של המשצי"ם. משצי"ם - מדריכי של"ח צעירים = אנחנו מדריכי של"ח, ושל"ח לומדים במסגרת של משרד החינוך, כלומר, אנחנו שייכים למשרד החינוך ופועלים ביחד עם מורי השל"ח בבית ספר או במחוז.

משצ"ים זו תנועת נוער בפני עצמה.

אנחנו שייכים למשרד החינוך, תוך כדי של"ח.
אנחנו מגניבים.

ophirein

New member
באתם לי בדיוק בזמן!!!

אני צריך את ההגדרה המדוייקת, או שמישהו ידייק בהגדרה של "יחס המש"צים לתנועות הנוער" תודה

ophirein

New member
הכוונה..............

מה ההגדרה של מש"צים, שהיא לא תנועת נוער, אבל הגדרה מדוייקת. מה הקשר, אם יש בכלל כזה לתנועות נוער, ומה הגישה של המשצים כלפי תנועות הנוער? מקווה שהייתי מובן, לא היה כל כך פשוט לנסח את השאלה הזאת אחרת

Spidi man

New member
../images/Emo26.gif

בעיקרון לא שמעתי אף פעם מישהו בכיר (מורה של"ח ומעלה) שאומר שמשצים זו תנועת נוער. בדרך כלל המשצים עצמם חושבים שהם תנועת נוער. למה ? אין לי מושג
תנועת נוער עובדת מחוץ למסגרת בית ספרית ועובדת בצורה עצמאית (עם מימון עצמי + ממשלתי). תנועות נוער עושים פעילויות מאוד מגוונות ולא מתעסקות עם דבר אחד כמונו. אנחנו, המשצים, עובדים סביב של"ח. יש של"ח בבית ספר ? הרווחת
אין של"ח בבית ספר ? הפסדת
המשצים לא יהיו קיימים שם. מה גם שלא יקראו לנו "תנועת מדריכי של"ח"
לסיכום העניין מהמבט שלי - משצים מתעסקים בדבר אחד - של"ח. לקורסי המשצים יוצאים רק אלה שהתחילו ללמוד של"ח במסגרת הלימודית שלהם (כיתות ח' - פרחי משצים) ולא כל אחד בכל גיל יכול להיכנס ומשום כך לדעתי, אנחנו לא תנועת נוער כמו הצופים למשל, שכבר מכיתה א' אפשר להיכנס לעסוק בכל מיני פעילויות, גם כאלה שלא קשורים לטיולים. הם לא עובדים במסגרת בית ספרית, כל אחד בוחר את השבט שלו, ומצטרף. המימון שהם הוא עצמאי + מימון ממשלתי של משרד החינוך. בקשר לשאלה "מה הגישה של המשצים כלפי תנועות הנוער": זה תלוי ממש"צ למש"צ, אין גישה אחת. כל אחד חושב משהו אחר (שהם יותר טובים, פחות טובים וכו'). מקווה שעניתי לך על השאלה.

purple fox

New member
הבהרה:

מש"צים של בני המושבים = מדריכי שכבה צעירה, מד"צים בוגרים. מש"צים שלנו = מדריכי של"ח צעירים, דרך של"ח, דרך משרד החינוך.

למעלה