יש לי שאלה

יש לי שאלה

אני עושה עבודה באוניברסיטה על מלחמות ישראל והיחס לנכי צה"ל ממלחמות ישראל שלפני קום המדינה. האם מישהו מכם יודע אם נכי צה"ל של לפני הקמת צה"ל זכאים לפיצויים ולתמיכה? נניח, פצועי ההגנה המועטים שעוד נותרו, או אנשים מהפלמ"ח או אנשים שנלחמו במלחמת השחרור... מלחמת העצמאות... לכל מידע שהוא אודה עד מאוד! [email protected]

דן ארבל

New member
למזכירות

אתה/את חי/חייה במדינת ישראל ושואל/ת שאלה כזאת? לפני שאת/אתה שואל אנא עיין/ני בחוק הנכים תגמולים ושיקום נוסח משולב 1959 .

לא צריך לכעוס

לא ידעתי שבורות בתחום מסוים היא סיבה לכעס. חבל. חוסר סבלנות היא מאוד לא אטרקטיבית.

דן ארבל

New member
לדנה

אין בליבי כל כעס עליך,אך עצם שאלתך הראתה כי לא הופעלה כאן אפילו טיפת מחשבה או איטילגנציה בסיסית,ולפיכך תמיהתי. במלחמת העצמאות איבדנו 6000 בנים יקרים(פי שתיים ממלחמת יום כיפור),ובערך פי שלוש מכך פצועים.האם יעלה בכלל על הדעת שמשפחותיהם,נשיהם,ילדיהם ואלו שנפצעו יופקרו ע"י בני עמם? הרי כתוצאה מהקרבתם הוקמה מדינתינו.כתוצאה מפעולתם נחקק החוק האמור והם שסללו את הדרך (שברורה היום לכל)שכל מי שנפגע בזמן שרותו זכאי לנאמר בחוק.לאחר שתעיני בחוק ולמקורות שהחוק מפנה אליהם תקבלי תמונה פשוטה ונכונה שלמדינת ישראל קיימת התחיבות מוסרית לכל לוחמיה עוד בטרם הוקמה המדינה מהבריגדה,המחתרות למיניהן,ההגנה,הפלמח וכו...,כולם זכאים לטיפול ותגמולים ע"פ חוק זה.

rozgil

New member
תוכל להעזר באתר של : נתיבה בן-יהודה

יש לה תוכנית רדיו ברשת ב' (רדיו) כול יום ד' ,אחרי חצות (בין יום רביעי לחמישי-בלילה).....משעה 24:20 עד ל-03:00 בבוקר ראה את האתר של - המצורף כאן בקישור (למטה)

למעלה