יש לי שאלה...

GoOtZi

New member
יש לי שאלה...

אם יש כאן מישהו....
על מה מדבר השיר butterflies and hurricans?

Franz Ferdinand

New member
אני מאוד מקווה שאני צודקת:

אישית, השיר נותן לי אווירה צבאית שכזו. כאילו המילים בשיר הן כמו נאום שמפקד נותן לצבא שלו לפני שהם יוצאים למלחמה. אבל זה רק מה שאני מרגישה, כל אחד ונקודת המבט שלו. זה מה שטוב בשירים של מאט - כל אחד יכול לפרש אותם איך שהעולם שלו נותן לו לראות זאת. זה רב-משמעותי.

Evil Beast

New member
אני חושב

שזה נאום כזה להגברת המורל, כאילו: "אתה חייב להיות הכי טוב, אתה חייב לשנות את העולם, עכשיו זה תורך".

Muse Girl

New member
../images/Emo9.gif ההסבר האמיתי

איי איי..מעריצי מיוז ולא יודעים על מה השיר מדבר?... אז ככה: ישנה תיאוריה לפיה תנועותיו שלפרפר בקצה אחד של העולם יכולים לשנות את מזג האוויר בקצה השני שלו, ולגרום לסערות, ולהוריקנים, להפוך ממצב אחד למצב שני קיצוני. אז כמו בשיר מאט לקח את המטאפורה הזו, עם הפרפר וההוריקן, והפך זאת לשיר שמדבר על שינוי, שינוי עצמך ושינוי העולם מסביבך. ומכאן שמו. Change Everything you are...... youve got to change the world.... אוקיי?, עוד שיר לא ברור?

L A D Y B U G 2

New member
את יכולה לראות על זה

באתר InMuseWorld Lorenz tried to predict the weather with all kinds of predictions and calculations and he succeeded. But he could only predic the weather,and only one day ahead, for (and here it comes) if a butterfly chances to flap his wings in Beijing in March, then, by August, hurricane patterns in the Atlantic will be completely different. That’s an old saying from meteorologists, it’s also not something I’m making up or whatever. The idea is that you can’t predict the future weather longer then a day or so (we can now do a few days), because it because so sketchy and the slightest thing could throw the entire thing off (The butterfly that effects the hurrican). So no, in contrast to the "chaos theory" which talks about a downwards spiral, this is something completely different. The song talks about changes (as a metaphor the slightest butterflywingflap changes everything in future weather even hurricanes) . Change the world and etc also point into that direction. תאוריות מאוד מעניינות. ואני פשוט אוהבת את הרעיונות של מאט, לכתוב שירים מהדברים האלה.

Keenan RiP

New member
פששש

לא חשבתי על זה ככה... זה באמת מתאים, מיוז ממשיכים לשיר על תורת הכאוס, כמו תמיד וזה הולך להם טוב

dirty boots

New member
הממ

הרעיון הוא לפי תורת הכאוס שמייצגת מצבים כאוטיים בטבע ומערכות כאלה, שמשק כנפיים של פרפר בקצה אחד של העולם יכול לעשות הוריקן בקצה השני של העולם... ובעיקרון זה סוג של שינוי מדברים קלים בחיים, נמשל, (ראו ערך באפקט הפרפר) לדבר קטן בחיים שיכול לשנות אותם לגמרי. אח, מאט גאון.

לפי מה שאני חושבת,

מעבר לתאורית הכאוס השיר מדבר על הרצון לשנות. יש באלבום עוד כמה שירים שמדברים על המלחמות ועל הרצון לשנות אבל השיר הזה פשוט אומר לך "הזמן שלך הגיע זה הזמן לשנות את המצב" ולפה התיאוריה מתחברת, בעזרת השם הוא רומז לנו שכל דבר קטן שנעשה ישנה ושאם כל אחד יעשה משהו המצב ישתפר. :) ואם מסתכלים מעבר לליריקס ומסתכלים במוזיקה אפשר לראות שם שימוש מעניין שיוצר אווירה של מתח ושל חוסר שקט עד הסולו פסנתר שיוצר מין אווירה של רוגע. ואז זה חוזר להיות שוב לחוץ אבל עם תחושה שהחלק הרע כבר מאחוריך.

L A D Y B U G 2

New member
בקיצור.....

עכשיו כולם יודעים על מה השיר B&H. מקווה שהבנת והפנמת
מאט אומר שהשיר הזה נכתב בצורה הפשוטה ביותר. זאת אומרת שהמילים והמשמעות של השיר מאוד ברורים ביחס לשירים האחרים שהוא שר על מישהו או משהו והמשמעות בעצם על מישהו או מישהו אחר.

למעלה