יש לי שאלה

יש לי שאלה

בתי אובחנה בבעית קשב וריכוז בת 5 ללא רטלין רק עיצוב התנהגות מה דעתכם לגבי חט"צ צריכה עזרה דחוף תודה

אני מצאתי שהחט"צ הוא רעיון רע

וכנראה עוד אנשים רבים, כי ביטלו את זה אצלנו החל מהשנה לשמחתי הרבה. במיוחד סבלו שם ילדיי כי הרבה ילדים במרחב אחד, זה יותר מדי עבורם. חשוב לבדוק מראש את מבנה החט"צ אצלכם, כמות הילדים, מספר המבוגרים עימם וגודל המרחב.

meivari

New member
לנו הומלץ לא לחט"צ

הפסיכיאטרית שאבחנה את בני המליצה לנו לנסות לא ללכת מחט"צ, מאחר ויש הרבה יותר הפרעות מאשר בכיתה א' רגילה. הקושי של הילד להתרכז במשימות כאשר ילדי הגן משחקים בסביבה הוא גדול ומאפיל על כל יתרונות החט"צ

I am ADiDi

New member
שני הילדים שלי השתלבו מצויין בחט"צ

שניהם סבלו מבעיות חברתיות לפני הכניסה לחט"צ ובחט"צ נהיו מקובלים (אולי זה סתם עניין של גיל). כמו כן בחט"צ פסיכולוגית בית הספר מכירה את הילד עוד לפני שנכנס לכיתה א' והוא כבר מקבל עזרה. הקטן שלי נמצא בחט"צ כרגע, בתחילת השנה לא ידע להחזיק עפרון ואפילו סרב לנסות - ועכשיו כבר כותב ומצייר, אמנם לאט מאוד , ושמתי לב שמשקיעים בו המון. כל הילדים בחט"צ מאובחנים לבעיות במוטוריקה גסה ועדינה ופסיכולוגית בי"ס עובדת איתם בצמוד. היא גם מסבירה לגננת איך לעבוד עם האימפולסיביות וההתפרצויות של הקטן. לא חושבת שתקבלי יחס כזה בשום גן רגיל.

סליחה אבל

אני לא באה לתקוף אף אחד אני ממש מפחדת מחטיבה כנראה שכיתה קטנה יותר מתאימה מאשר גן וכיתה ביחד 22-28 תלמידים ויחס תקבל ועוד איך עם אמא נודניקית כמו שלה

דליה.ד

New member
חטיבה צעירה

נורא תלוי בבית הספר, במחנכת הקולטת, בצוות החינוכי, היועצת וכו. צריך להתרשם ממה שקורה בבית הספר וולהחליט. בכל מקרה אני הייתי ממליצה שתסמכי על תחושת הבטן שלך כאם. אמהות לא טועות!

מיליגו

New member
חט"צ

מנסיוני חט"צ זה אסון טבע!!! יש כמות גדולה של ילדים על יחידת שטח לא גדולה באופן יחסי, הרעש איום ובלתי נסבל. ילדי כיתה א' לא יכולים ללמוד בשקט. אצלינו בישוב אני נלחמתי קשות נגד התופעה ועל מנת לצמצמה למינימום האפשרי ולו היה הדבר ניתן הייתי שמחה לבטל זאת לחלוטין. אם את רק יכולה אני מציעה לך שלא להכניס לשם את ילדיך.

למעלה