יש לי שאלה

moogy1

New member
לכל אחד דרכים שונות

ערב טוב, מעצם טבעינו אנו אנשים שונים ומכאן גם נטיות והרגליי למידה שונים. אני מכירה תלמידים רבים, אשר מעדיפים לימוד תחת רמקולי המערכת ההומים בקולי קולות. רובם הגדול של תלמידים אלה אינו לקוי למידה ואינם סובלים מבעיות קשב וריכוז. במילים אחרות, הרגליי למידה הם אינדיוידואלים ומשתנים מלומד ללומד. אין התניה קבועה בנושא זה. בברכה אלמוג

מוטרד 19

New member
מנסיוני כן ושוב כן

אני למשל כותב את התשובה הזאת תוך כדי שמיעת מוזיקה אבל לא בהכרח שזה מועיל לכולם ולא בכל מצב

מוזיקה

אני למשל רק שמעות מוזיקה ויכולה להתרכז עם זה אני על המחשב או אני עושה שעורי בית בלי מיזיקה אני לא יכולה להתרכז

putmusicon

New member
תשובה מקצועית

יש כאן 2 אלמנטים: א. כל הנושא של מה שנקרא "אפקט מוצארט" שמעלה את טווח הריכוז ומזה לאנשים יש תחושה שלהשמיע מוסיקה קלאסית לילדים מגביר את האינטליגנציה הוא נכון ולא נכון. מה שקורה הוא שנמצא בגלל ההקשר ההרמוני של המוסיקה של מוצארט שהאזנה של 10 דקות למוסיקה שלו - משפרת את הזיכרון ל10 דקות הבאות. וזהו. ב. מה שעוזר במוסיקה כמוסיקת רקע בזמן מטלה אחרת הוא: 1. הסדר והארגון של הקצב והמקצב במוסיקה שמשפיע על קצב וארגון בגוף. 2. מופרשים הורמונים של "הנעה" (וכך גם יותר מוטיבציה) תוך כדי שמיעה של מוסיקה בקצב מסויים. 3. כשהמוסיקה גוברת על הרבה רעשי רקע אחרים - קיים רק "רעש רקע" יחיד שמאפשר יותר ריכוז. מקווה שעזרתי

putmusicon

New member
כל מוסיקה טובה לצורך העניין

לכל מוסיקה יש את האלמנטים של הקצב והארגון. ההתייחסות למוסיקה הקלאסית היתה רק בחלק של הסבר תופעת "אפקט מוצארט". אבל לצורך העניין גם מאיה בוסקילה תעשה את העבודה :)

miromiro

New member
תשובה של חובב-

מוזיקה (נלהב) אני לא יודע למה שאלת את השאלה אבל התשובה פשוטה- זה אינדיוידואלי. לנוכחות ADHD או להעדרה יש אולי קשר, אבל לא כסיבה. לכן יש כאלו שנוכחות של מוזיקה עוזרת להם להתרכז ויש כאלו שנוכחותה מפריעה להם. כמו בכל האוכלוסיה. בהחלט יתכן ואני גם מאמין שהאחוזים לכאן ולכאן יהיו שונים בין כלל האוכלוסיה לאוכלוסית ADHD אבל זה מסיבות שאינן קשורות למוזיקה באופן ישיר. ביי

כשאני מרוכזת, פשוט לא משנה לי אם

יש מוזיקה. לא אשמע אותה.

דנילביץ

New member
ממש אינדוידואלי .

בתור מפיק מוסיקה ,שמיעת מוסיקה מוציאה אותי מריכוז כך שאני לא יכול גם לשמוע מוסיקה וגם לעשות משהו במקביל . או שאני שומע מוסיקה וזהו. או שאני קורא/משחק/עובד/מדבר בלי מוסיקה בכלל .

למעלה