יש לי שאלה..

Break Dance BoY

New member
יש לי שאלה..

בקשר לאתקפות הפתעה..כאילו כשמשהו שנמצה לידך והוא לא מציק לך ואתה לא חושב שהוא יתקוף אותך ופיטעום הוא תוקף אותך.. אז אני מופתע בצורה כזאת שה- DEX שלי יורד וכל זה או סתם פותע שהוא תוקף אותי אבל הכל נשאר אותו הדבר!

DDN

New member
כמה טעויות ואי דיוקים במשפט אחד

ואני לא מדבר רק על שגיאות הכתיב. כשמישהו נמצא לידך ואתה לא מצפה שהוא יתקוף אותך, אז יותר קל לו לתקוף - כי אתה לא מצפה לזה! כאן זו המשמעות שתוסף הזריזות לא תקף, כי פשוט לא ציפית לזה. עוד מעט יענה מישהו שקצת יותר בקי בחוקים ממני.

Illithid

New member
למה שיענה עוד מישהו?

יש לו את כל החוקים שהוא צריך כתובים יפה מאוד בספר.

DDN

New member
לפעמים אתה לא מבין מה שכתוב בספר

ואתה צריך מישהו שיסביר לך בבירור.

l o r e

New member
מה אכפת לך שהוא שאל?

שאל שאלה. לא בא לך אל תענה. כן בא לך, תן תשובה או תפנה למקום המתאים בספר.

Illithid

New member
let me explain

באמת שאין בעיה שהוא בא עם שאלה, הרי זאת אחת המטרות של הפורום... הבעיה מתחילה שנוצר הרושם שבמקום לחפש בספר הוא ישר בא ושואל אחרים מתוך עצלנות או הרגל או שניהם.

Illithid

New member
אף אחד

אמרתי שמקבלים את התחושה שזה מה שקורה. לא האשמתי אותך, רק ציינתי איך אני מרגיש.

L e s t a t

New member
אכן ולספר הזה קוראים...

התנ"ך... וכולנו יודעים מה קורה למי שלא נכנ... מציי... הולך לפי הספר הזה

l o r e

New member
השאלה בעברית + תשובה

כאשר מישהו מתקיף אותך בהפתעה, האם ההפתעה גורמת לאיבוד הזריזות, או שאני פשוט מופתע ללא השפעות כל שהן? כאשר אתה מופתע אתה מוגדר כ-Flat Footed, כלומר אתה לא יכול להשתמש בתוסף הזריזות שלך לדירוג השיריון. מה שאומר שאם נוכל תופס אותך במצב כזה, הוא מקבל עליך את הנזק הנוסף של ה-Sneak Attack שלו. נוכלים וברברים נהנים מ-Uncanny Dodge, שמאפשר להם לא להיות Flat Footed.

Break Dance BoY

New member
לא..

אני יודע מה זה.. אבל השאלה היא.. אם משהו שאתה מכיר עומד לידך ואתה מדבר איתו.. ואז פיתעום הוא מתקיף אותך. אתה מופתע או לא? כאילו הוא ממשמולך והוא דיבר איתך ואתה מכיר אותו או משהו כזה. ופיטעום הוא תוקף אותך!

l o r e

New member
יש סיכוי סביר מאוד שתופתע

זה מאוד תלוי במה הוא עושה בדיוק.

Ferenheit

New member
נגיד

המנחה עלול להחליט במקרים מסוימים שאתה עלול לזהות את הכוונה הנסתרת שלו בעזרת גלגול זיהוי מניע (ד"ק 20 או מיומנות תרמית שלו, הגבוה מבין השניים) ואז לא תהיה נטוע במקומך. במקרים אחרים תופתע לחלוטין, ובמקרים מסוימים אתה עלול לזהות את החובבן הרבה לפני שהוא עצמו יודע שהוא עומד לדקור (לדוגמה, אתה מנסה להתגרות בשיחה ביריב שלא מוכשר בהסתרת רגשותיו, שאתה חושד בו מלכתחילה שהוא נוטה להתפרצויות זעם, ומביט היטב על הרגליים שלו כדי לזהות את תחילת התנועה לכיוונך). וכולי.

למעלה