יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

כשאומרים לי תני לפחות 3 מאפיינים למלחמת העולם ה-1 איך אני עונה על זה??? מישהו יכול לתת לי תסעיפים של התשובה... תודה מראש!!!

eshir31

New member
טוב, אתן לך המלצה...

הי, תראי, מלחמת העולם הראשונה התאפיינה כמלחמה טוטאלית שבה כל האמצעים של המדינות הלוחמות (לפחות העיקריות שביניהן כמו בריטניה, צרפת וגרמניה) הופנו למען המאמץ המלחמתי. בריטניה למשל חוקקה כל מיני חוקים כדי שתוכל לעמוד במאמץ המלחמתי כמו גיוס חובה. הצבא הבריטי הוא צבע קבע ואין בבריטניה צבא חובה כמו במדינת ישראל. במלחמת החפירות הקשה בחזית המערבית נשחק צבא הקבע הקטן ולכן, כדי להמשיך להלחם היה צורך בצעד חירום: הוראה לגייס כל מי שכשיר ללחימה. מלחמת החפירות הסטאטית היא גם מאפיין של המלחמה הנ"ל. גורם התנועה במלחמות נשחק כתוצאה מהתגברות כח האש (מכונות היריה האוטומטיות בעיקר והארטילריה) שהיווה כח שכנגד מרכיב התנועה בלחימה (ניצנים לכך ראו כבר רואים במלחמות המאה ה-19 כמו במלחמת קרים). כמו כן, בשל גיום כל הגברים למלחמה, מי שהחליף את הגברים בעורף בתפקידים החיוניים (תעשית הלחימה בעיקר) היו הנשים וזה חלק חשוב בתרומה למאמץ הלחימה (בעיקר בבריטניה). מקווה שזה עזר וממליץ לך לקרוא על המלחמה בכל ספר קיים כדי להרחיב יותר. בהצלחה,

almog4

New member
תשובה כימית

תשובה בהכללה גדולה : 1. לוחמה כימית. 2. צוללות.
דני

Kawaii Baka

New member
אבל אפשר לטעון שמלחמת העולם

הראשונה לא התאימה לגמרי למאפיינים של מלחמה טוטאלית. אבל אני מניח שזה קטנוני. נו טוב.

למעלה