יש לי שאלה

יש לי שאלה

אמא שלי חולת אפילפסיה והפעם הראשונה שזה קרה אני ואחי הקטן הינו איתה וזה ממש היה סיוט שמלווה אותי עד היום . רציתי לדעת מה אסור לחולי אפילפסיה לעשות, אני יודעת למשל שאסור להם לטפס למקומות גבוהים או ליהיות ליד אש יש עוד דברים שאסור להם לעשות?

Blueberry Kiss

New member
אסור להם להכנס למים עמוקים

כמו בריכה או ים, ואם כן רק עם ליווי הולם.

יפעת 1 2

New member
וואו וואו וואו בואי נדייק....

זה לא נכון להגיד שלחולי אפילפסיה אסור לשתות אלכוהול בכלל, יש ויש, כל מקרה פחות או יותר לגופו. יש אפילפטים ששותים אלכוהול, אולי לא משתכרים, אבל זה לא משפיע על כולם כל עוד יש מספיק מרווח בין זמן נטילת הכדורים לבין זמן השתייה... אני שותה קצת בפאבים וזה לא מפריע...גם מים עמוקים, אם מדובר באפילפט מאוזן אין שום סיבה שלא יוכל לשחות בבריכה כמו כולם.

ufo11

New member
אין היא התכוונה שאסור להכנס

לבריכה כמו כולם. אלא שרצוי שיהיה איתך מישהו...

לגבי מים עמוקים, יש הבדל גדול מאוד

בין בריכה לים. הנוירולוג שלנו היו חד משמעי לגבי ים, כי אפילפט הוא מאוזן רק עד ההתקף הבא ואי אפשר לדעת. לכן, ההנחיות שקיבלנו, ונראות לי מאוד הגיוניות הן: ים - להרטיב את הרגליים, או בקיצור לא! בריכה - כן בהשגחה ספציפית

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

השאלה היא אם אמא שלך מאוזנת או לא. אם היא מאוזנת כמה זמן היא מאוזנת, כלומר אין לה התקפים. באופן רגיל מותר לחולה אפילפסיה לעשות הכל, כמובן בתנאי שלא יסכן את עצמו. וכאן בא עניין האיזון. אם אין לה התקפים הרי שהיא יכולה לטייל, לטפס, לשחות וכד'. כמובן שכדאי שיהיה מישהו אתה. אם היא לא מאוזנת הפעילות תהיה יותר מצומצמת. אבל גם אז החיים לא נעצרים.

לבריטני

כתבת שהסיוט של ההתקף הראשון מלווה אותך עד היום. לא נישאר לי אלה להצטרף אליך להגדרה, אני לא יודע באיזה גיל היית ובמה המצב כיום ,אני מקווה שהמצב מאוזן. אבל צריך לזכור שהסיוט היה קצר , וכולם לאט חוזרים לחיים נורמלים, רק באמת צריך להזהר ולקחת תרופות. והכל כרגיל. ואם התקף חוזר , אנחנו כבר יודעים שזה עובר בזמן קצר, ושוב הכול כרגיל. בנוסף צריך לדעת מה עשוי לעורר התקף, אולי נידרש שעות שינה, להתמקד בלישמור על אורח חים נכון ואז יש הרבה יותר שקט.

../images/Emo26.gif

לא היה לה התקף בלי עין הרע כבר עשרה חודשים בערך. לפני כמה שנים בערך 8 היא התעלפה ולא ידענו מה קרה, היא הועברה לבית חולים ולא עשו לה אפילו בדיקות אמרו שהכול בסדר ושיחררו אותה. אז היתי בת 11 בערך והיתי אם אחים שלי היתה לי תקופה קשה שכל הזמן דאגתי אבל אז זה עבר, עד שלפני כשנה בערך אני ואחי הקטן בן 6 הינו איתה לבד והיה לה התקף היתי בת 18 ועוד פעם לקחנו אותה לבית חולים ואמרו שהכול בסדר. עד שכחודשיים שלושה אחרי היה לה עוד התקף ואז לקחו אותה לבית חולים בתל אביב וכאן סוף סוף עשו בדיקות וגילו שהיא חולת אפילפסיה ונתנו לה כדורים ומאז ועד היום היא מאוזנת. שני הבדיקות הקודמות היו בבית חולים בטבריה.

הי

חווית ההתקף לפעמים יכולה להיות לא קלה, אבל לאחר ההבחנה שלה כאפילפטית זה יותר קל. תוודאי שאחיך מבין את התופעה. ברור לך שהאפילפסיה, היא קצת שובבה ויכולה להפתיעה למרות התרופה. למרות החשש , מתגברים, וממשיכים הלאה, וממשיכים לעשות הכל כרגיל. לאפילפסיה יש כמה סוגים, לחלק מהם יש המלצות להתנהגות מונעת. כמו, שמירה על 7 שעות שינה רצופה בלילה, מניעה מהיבהובים, האם אמך קיבלה הנחיות כאלו? לפעמים הרופאים לא מדגישים מספיק, וכדי להשמר.

למעלה