יש לי שאלה....

Matanhirsch

New member
יש לי שאלה....

לכם..האנשים המבוגרים יותר כאן בפורום(מי שלא בן-נוער) אני רוצה לשאול שאלה... אמרו לי שאחרי גיל ההתבגרות זה נרגע קצת... היה לכם טוראט???התנועות עברו לכם או נחלשו?? תודה על התשובות אם יהיו..

tabali

New member
אין לי טוראט אבל

אצל אחי הטיקים הרבה יותר רגועים עכשיו ממה שהיה לו בין גיל 10 לגיל 16 (היום בן 17.5) אבל אני חושבת שאצל כל אחד זה משהו אחר. יש כאלה שהתסמונת נכנסת לתרדמת ואז כמובן הטיקים נחלשים עד שכמעט אי אפשר לראות אותם ויש כאלה שלהיפך זה רק מתגבר. שוב הכל תלוי בבן אדם עצמו, אולי גם ככל שהזמן עובר לומדים להתמודד עם הטיקים וקצת להשתלט עליהם. מקווה שקצת עזרתי.

Matanhirsch

New member
כן..תודה

אצלי דווקא זה התחיל בערך בגיל 12 ונמשך עד היום וזה קצת התגבר בשנה האחרונה או בשנתיים האחרונות...

אצלי ממש נעלם בגילאים15-17 בערך

ולאחר מכן החמיר לי כל פעם קצת ועוד קצת ועוד קצת והיום אני בהחמרה קשה שגם אותה אני לוקחת ומקבלת באהבה כי זה מה שיש ועם זה ננצח.

לארה5

New member
מתן יקר

הטוראט שלי היה בשיאו בגיל ההתבגרות. הוא נחלש בסביבות גיל 20. בשנה האחרונה (אני עכשיו בת 26) הייתה קצת החמרה, אבל זה אף פעם לא חזר למה שהיה פעם.זה נכון מה שאמרו פה, אצל כל אחד זה עובד אחרת. אני מכירה טוב את התסכול הזה מחוסר הידיעה אם מה שצריך להתמודד איתו היום זה מה שיהיה תמיד, או שיהיה יותר גרוע או פחות גרוע... אז אני ממליצה לך לנסות לקחת יום ביומו, ולהגיד לעצמך שאתה תתמודד עם מה שלא יבוא. כי למרות שהטוראט שלנו לא צפוי עם השנים לומדים להכיר אותו ולחיות איתו. תראה אותך -רק לאחרונה גילית את הפורום הזה ואתה כבר משתמש בו ושואל שאלות ומוצא תשובות - זה כוח אדיר שיש לך.ואני סומכת עליך שתמצא את הדרך.

Matanhirsch

New member
תודה..

אני מקווה שאני אמצא דרך להשתלט על הטיקים האלה ולעזור לי ולאח שלי... הכדורים שאני לוקח לא עוזרים לי ורק גורמים לעייפות..אז אני מפסיק בינתיים. תודה לכולם על העזרה

למעלה