יש לי שאלה

• פותח הנושא axdf
  • פורסם בתאריך
ש

שלמה איזקסון

Guest
לא אמרתי שאין הבדלים אמרתי דקויות

ודאי שיש הבדלים...יש כאלה שמצדדים ביציאה מיד חד צדדית ויש כאלה שמעדיפים בהסכם וכו'...אבל קו הסיום הסופי הוא אותו קו מבחינת גבולות המדינה וגבולוץ הויתורים....ויש הבדלים אמוד בולטים בינינו ליח"ד בנושא הביטחוני-מדיני: 1)אנחנו מתנגדים לחלוטים לזכות השיבה ויח"ד מגמגמת בנושא בחלקה 2)אנחנו בעד המשך לחימה ללא גבולות בטרור בשני צידי הקו הירוק(כמובן על פי נורמות מוסריות) 3)אנחנו לא נוותר על סידורי ביטחון ונוכחות שלנו בבקעת הירדן. 4)אנחנו תומכים כולנו בגדר(סמוך לקו הירוק) וגושי התיישבות מסוימים וכו'.

סלוניק

New member
דקויות?

יציאה חד צדדית והסכם אלו הן "דקויות" בעינייך? הרי שעל כך בנוי כל המאבק הפוליטי בישראל! זהו אינו דיון שמפלגת העבודה יכולה לגמגם החוצה ולטעון שמדובר בהסכמה רחבה מכיוון שהמטרה זהה. זה כמו שאני אטען שיחד והאיחוד הלאומי יכולים להפגין בצוותא כנגד תכנית ההתנתקות (למרבה האבסורד היו קריאות להפגנות כאלה). יחד מבחינתה אימצה את יוזמת ז'נבה בתור יוזמה מדינית, כיצד אתה יכול לטעון שיש הבדל בולט בין מפלגת העבודה לבין יחד כאשר רק לפני רגע תחמת את יולי תמיר, אברום בורג, עמרם מצנע ונוספים באותו תחום אפור אשר מרכיב מפלגה, כביכול, בישראל?

ש

שלמה איזקסון

Guest
לא...אני עונה והולך לישון..........

יציאה חד צדדית והסכם אינן דקויות וצר לי אם התפרש כך מדברי...בסך הכל כולם מבינים במפלגת העבודה כי שלום וביטחון של ממש ישרור רק לאחר הסדר קבע מלא עם הפלשתינים...עם זאת כל הסיעה מבינה כיום כין אין כל דרך אחרת אלא להתחיל לצאת כבר כעת מעזה ומהתנחלויות המבודדות ברחבי הגדה (ולא רק בצפון השומרון כפי ששרון גורס) גם חד צדדית אם אין אפשרות אחרת...רובם המכריע גורסים כי יש לצאת ללא הסכם כבר עתה אך לנסות אם ניתן לגבות זאת בערבויות אמריקאיות ובהבנה גם אם אינה כתובה עם מנגנוני הביטחון של הרשות שיש לערוך בהם רפורמה ולשקמם כך שישתלטו על השטח שיפונה.באשר לזה יש גרסאות כאלו ואחרות באשר למידת הצורך ומהעורבות של הרשות בתהליך ההתנתקות אך בסך הכל כל הסיעה מאוחדת סביב הרעיון של יציאה כבר עתה מעזה ומחלקים רבים מיו"ש ללא הסכם אך תוך כדי ניסיון למעורבות אמריקאית מוגברת ושיקום השטחים תוך ניסיון להגיע להבנה עם מונתי הרשות ומנגנוני הביטחון....אברום בורג הינו עוף מוזר במפלגה ויושב פחות או יותר מביעוט קן בשמאלה של המפלגה. כמו בן הוא גם פרש מהכנסת והסיעה...יולי תמיר ומצנע יישרו בסך הכל קו עם הקונצנזוס שתיארתי ופעילים הרבה פחות מפעם ביוזמת ז'נווה(לפחות יולי). רוב מכריע במפלגה שלנו אינו תומך בנוסחת ז'נווה כלשונה ומתנגד בצורה גורפת לזכות השיבה.כמו כן ההבדלים העיקריין בנושא המדיני בינינו ליח"S שהזכרתי מקודם תקפים לגביכל הח"Fים שלנו למעט אולי מצנע וגם לגבי זה אני בספק...כל השאר תומכים בקווי הקונצנזוס הרחב במפלגה שהצגתי מקודם...לילה טוב:) לך ולשאר החברים!

ש

שלמה איזקסון

Guest
חחח זה פישוט של דבריי?../images/Emo13.gif

למעלה