יש לי שאלה

יש לי שאלה

משיהו מכיר תופעה שנקראת "תופעת המכשפה", או "תופעת הגברת הזקנה? מדובר על מקרים של אנשים שחוו ביקור של דמות מסתורית ומפחידה בביתם. בדרך כלל היא היתה נראית מרחוק כמו אישה זקנה או דמות שטנה ומעוותת, היא היתה עומדת ליד המיטה והם היו נתקפים שיתוק ולא יכלו לקום, או שהיתה עומדת בפינת החדר. מישהו מכיר את זה ויודע לספר לי על זה עוד??

I am a freak

New member
וואי, את מערבבת המון דברים.

עד כמה שיידוע לי, תופעת הגברת הזקנה זו תופעה מדעית. התופעה מתרחשת בשלב הביניים בין מעבר ממצב העירות למצב השינה. כאשר עושים מדיטציה במטרה לעבור למישור האסטרלי [לבצע מסע אסטרלי] נתקלים בתופעה הזו דיי הרבה. המצב הוא כזה- כשהולכים לישון, חלקים מהמוח שלא צריכים להישאר "עירים" לאט לאט נרדמים. אחד החלקים שנרדם, הוא החלק במוח שמפקח על המציאות. החלק הזה במוח הוא אחד החלקים האחרונים שנרדם, לפני שכל המוח עובר למצב שינה ואתה בעצם "נרדם". אבל, ישנם מקרים מסויימים בהם לא כל החלקים במוח שאמורים להירדם נרדמים אבל החלק הזה, שמפקח על המציאות, נרדם. מה שקורה- זה שמתחילים להרגיש כאילו בנאדם שוכב עליך, כאילו מישהו נוגע בך, כאילו יש עוד אנשים בחדר- ואחד התופעות הנוספות, זה, עד כמה שהבנתי, ששומעים/דממיינים מכשפה בחדר, צחוק מצמרר כזה ומבהיל. אם לזה התכוונת, שמחתי לעזור. אם לא, תרחיב קצת ואולי אוכל לענות לך יותר. הפריק.

לאאאאאאאאאא ../images/Emo4.gif

התכוונתי לדבר אחר לגמרי. ראיתי פעם תוכנית בערוץ 8 על אנשים שממש התעוררו בוקר אחד משותקים בלי יכולת לזוז מהמיטה, ובפינת החדר הם ראו דמות של זקנה בשחור שמסתכלת עליהם. ואז אחרי כמה זמן השיתוק עבר והדמות נעלמה. הם קראו לזה תופעת המכשפה.

I am a freak

New member
אנחנו מדברים על אותו הדבר.

מצב הביניים במעבר ממצב עירות למצב שינה, הוא אותו מצב ביניים במעבר ממצב שינה למצב עירות. תופעה זו יכולה להתקיים גם בנסיון להירדם וגם בנסיון להתעורר.

Sea Flower

New member
היי אני חדשה פה

לידיד שלי טוב קרה דבר דומה לזה, הוא אמר שהוא קם והוא כאילו היה משותק והוא הרגיש כזה קור.. וזה קרה לו כמה פעמים.. הוא אמר שהוא חושב שזה רוח, כי פעם הוא עשה סיאנס והוא לא סגר אותו כמו שצריך אז זה בעצם מה שכתבת, או שיש מצב שזה רוח? תודה :)

I am a freak

New member
עד כמה שאני יודע

הידיד שלך חווה את מה שתיארתי... שיתוק שינה במצב עירות. הפריק.

blossomgirl

New member
שאלה......./images/Emo9.gif

שלום
קודם כל אני לא ממש כותבת כאן, אבל קוראת המון .בכל אופן......למה תופעה זו מתרחשת.......כלומר למה דווקא רואים גברת זקנה?או וכמו שכתבת "שומעים או מדמיינים מכשפה בחדר"
....למה דווקא מכשפה..... תודה ......

dont bug me

New member
לי זה קורה לפעמים

לא תמיד אני רואה לפעמים רק שומעת או מרגישה...כמובן שזה לא באמת וזה רק משהו שהמוח שלי עושה.... את ה"זקנה" או ה"מכשפה" ראיתי פעם אחת רק...בחלון וירד כאילו גשם.... נראה לי שרואים דברים מפחידים כי זה מה שהמוח שלנו עושה...הוא מקשר שקורה לנו משהו מפחיד ונותן לזה סיבה- מכשפה או שד....לפעמים רואים גם צללית של איש גבוה ורזה... זה מפחיד רצח אבל כבר התרגלתי....

I am a freak

New member
כנראה זו אסוציאציה פסיכולוגית

מה הדבר שהכי מפחיד אותך? כלומר, מבחינה מיסטית, מטאפורית, מופשטת ולא מציאותית- מה הדבר שהכי מפחד אותך? גורם לך לשיתוק? זה הדבר שסביר להניח שתראי, במצב כזה. מי שמפחד ממכשפה, יראה משכפה- אחרים רואים ייצורים שונים... כל אחד והאסוציאציה שלו לעיניין. הפריק.

blossomgirl

New member
שאלה נוספת......./images/Emo105.gif

קודם כל תודה על התשובה
ושאלה נוספת .....מה הסיכוי שדבר כזה יקרה נגיד במהלך מדיטציה,כמו שהזכירו בהודעות קודמות........ כלומר , תופעה זו לא חייבת להתרחש הרי? תודה מראש

למעלה