יש לי שאלה

ITAIX

New member
יש לי שאלה

הייתי רוצה שכל אחד יענה על השאלה הבאה, כי היא מעניינת אותי, במיוחד בגלל שאתם אוהבים את אתניקס. כשאתם שומעים שיר של אתניקס, פעם ראשונה שניה, או 1000, למה אתם מקשיבים??.? האם אתם יודעים / מכירים כל צליל שיש בכל שיר???

ethnix1

New member
בכל שמיעה של שיר

אני מגלה עוד ועוד דברים, זה ממש מרתק גם בשיר ישן אני יכולה לגלות דברים חדשים בכל שיר יש את הדברים הקטנים האלו שעושים אותו למושך ומיוחד דברים שבן אדם בדרך כלל לא שם לב אליהם כמו הקול שמשתנה, בטונים שונים בסוף השיר "מתחת לעור", תמיד נשמע לי כאילו זאב מדבר עם עצמו <אולי זה רק אני> ויש עוד דברים רבים אחרים אני מאמינה שבשלב זה אני מכירה כבר כל צליל בכל שיר

ITAIX

New member
טוב שאת מאמינה

בואי ניקח למשל את פרח פלסטיק את יודעת מה הם עשו שם בפזמון??? יש צלילים שבא מהסינטיזייזרים שהיה קשה לי לגלות. לא הכל רק בקול של זאב, יש עוד הרבה דברים אחרים חוץ ממה שהוא עושה בקול

ITAIX

New member
ולא רק בפרח פלסטיק

יש עוד הרבה שירים, כמעט בכל שיר צלילים שאני מאמין שאנשים רגילים לא יודעים על קיומם. הם שומעים אבל לא יודעים שהם שומעים!!!

ethnix1

New member
הבאתי את זה כדוגמה..

כמובן שאני יותר מתמצאת בשירים שאהובים עליי אני גם לא מאמינה שאתה יודע הכל אני לא מאמינה שאפילו אתניקס שמים לב להכל אבל הלימודי מוזיקה באוניברסיטה כן האירו את עיניי בקשר לדברים רבים

נטלייי

New member
כשאני מקשיבה לשיר

וזה כל שיר לא רק של אתניקס, אני קודם כל מקשיבה ללחן ולעיבוד - זה מה שבד"כ תופס לי את האוזן, אחרי כמה שמיעות אני גם מתעמקת במילים. בשירים של אתניקס - בד"כ שמיעה ראשונה של הדיסק אני שומעת עם החוברת של המילים. לפעמים אני מנסה לקלוט איזה כלים השתמשו בשיר. אני לא מכירה כל צליל שיש בכל שיר, אני גם חושבת שזה יותר כיף כל פעם לגלות משהו חדש. בקיצור, אני אוהבת לשמוע שירים בשביל הכיף, ובד"כ לא ממש מתעמקת בצלילים למרות שלפעמים זה מעניין אותי.

ethnix

New member
השיר שהכי כיף לי להתעמק בו

זה "קטורנה מסאלה" זה פשוט יצירה גאונית מלאה ברבדים

gironi1

New member
האלבום "מסאלה" כולו,

כולל השירים הפחות פופולריים לקראת הסוף כמו "את לי ים" , "מאה חטאים",הוא המושקע ביותר מבחינת עיבוד ו"עושר" בצלילים. רק אחרי כמה שנים של מיצוי "כתם הפרי", "אמונה" ו "שיר ישן" התחלתי להקשיב לעומק לשירים האחרונים, ופתאום דברים התגלו מחדש. מי אמר שצריך לחדש כל הזמן? חבל שלא כל האלבומים של אתניקס נשמעים כמו "מסאלה".

למעלה