יש לי שאלה....

mishmishonet

New member
יש לי שאלה....

אמנם בפורום הזה מדברים יותר על תיאטרון, אבל משחק זה גם בטלוויזיה..אז רציתי שתפרשו לי כל מיני מושגים מהעולם הזה... 1."פיק אפ" 2."קיו טיפ" 3."הוראת בימוי" 4."מצב" ואם יש לכם עוד מושגים אני אשמח...תודה מראש!

MainStream

הזרם המרכזי (בתרגום לשפת הקודש). כמובן שהזרם המרכזי משתנה מתקופה לתקופה וממקום למקום. כיום, בארץ, מדובר על התאטרון כפי שהוא מוצג בתאטראות הרפרטוארים (בימת פרוסניום, עלילה דרמתית שבילוב עם יציאות קומיות, תאטרון ללא תנועה או שירה וכו').

תראה

זה נכון שמשחק הוא גם בטלוויזיה, אבל זה לא פורום משחק, אלא פורום אמנויות הבמה, משמע - הופעה ישירה מול קהל, ללא אמצעי תיווך. לכן העיסוק בטלוויזיה או קולנוע הוא משני פה. לגבי המושגים שלך: אני לא יודע מה משמעם של "פיק אפ" ו-"קיו טיפ". "קיו" - "Q" הוא סימן שלפיו קורה משהו (נכנסים ללבמה, מתחילים לדבר, מופעלת מוזיקה). "הוראת בימוי" - הוראה שהשחקן מקבל מן הבמאי לגבי המשחק שלו; החל מאיך לומר את הטקסט, היכן ואיך לעמוד, איך לבנות את הדמות וכו'. "מצב" - המצב שבו שרויה הדמות שלך. לרוב מדובר על מצבה הנפשי (הלך הרוח שלה, מה היא מרגישה).

mishmishonet

New member
תודה וסליחה...

תודה על התשובות...לא בדיוק הבנתי על מה הפורום עד הרגע, תודה מותק...

135791

New member
אני לא בטוחה אבל אני חושבת ש"פיק אפ

הכוונה לזה שאם טעית בטקסט או התבלבלת או משהו כזה ואתה לא רוצה לצלם את כל הסצנה מההתחלה יש אפשרות לעשות "פיק אפ", ולצלם מהקטע שממנו התבלבלת.. נראה לי שלא הסברתי את זה כל כך טוב.. הבנת?

לא לפי מה שידוע לי.

"פיק אפ", להחליף, הכוונה להחלפת מילים בטקסט הכתוב, במידה ומילה כלשהי, נניח, לא מסתדרת לשחקן.

Ophir29

New member
לגבי קיו טיפ

לפי השאלה אני מבין שאני לא היחיד שראה "השיר שלנו"- פרק הפיספוסים.
חנה לסלאו היתה צריכה לאפר את "ירדנה טמיר" כשזו שכבה בבית החולים. האיפור נמרח ולכן הן התפקעו מצחוק. חנה לסלאו בקשה קיו טיפ , כלומר מקל אוזניים כדי לנקות את האיזור המרוח. זה לא קשור למושגים מעולם הטלויזיה

mishmishonet

New member
חחחח

תודה מתוק......ממש יפה מצידך...איזה פאדיחות..וכן, אתה לא היחיד...ואם תוכל לברר על האחרים אז תודה מראש..

למעלה