יש לי שאלה....

leahle

New member
גדוליםםםם....

אחיינית בת 3 ואחיין בן שנה. טוב שאתם לא רואים איזה מהפכה הוא עמל קשות לעשות לי פה בחדר....

היי.... מה את ממעלות?!

ואני באמת מצדיקה אותך! אכזיב זה המקום הטוב ביותר ללכת אליו, אם רוצים ים!!

leahle

New member
../images/Emo41.gif הנה התשובה ../images/Emo41.gif ../images/Emo36.gif

את צריכה לזכור שהעולם החרדי הוא בסופו של דבר חברה די סגורה, גם אם דברים משתנים וכבר לא כמו שהיה פעם, הקצב הוא איטי ועדיין מפחדים שם מאוד משינויים ודברים קיצוניים. פתאום באים להם חב"ד עם דעות לא שיגרתיות, דרכים שונות, למשל פחות חושבים על למה לאסור כל דבר ויותר איך לוקחים את הדברים הבעייתים האלה לכאורה לעולם החרדי (כמו אינטרנט שמישהי שאלה פה איך זה שיש לי) ובמקום לאסור אותו, דוקא מחפשים איך להשתמש בו, אבל בדרך החיובית, לייעל את המטרות שלנו, אני לא יודעת אם למדת את ההיסטוריה היהודית ואת תקופת גילוי תורת החסידות, אבל חב"ד למשל הייתה הראשונה ואולי היחידה שקמה ואמרה, למה שרק אנשים "חשובים" ו"גדולים" ילמדו את החסידות, ויצאה להפיץ את זה לכולם כולל פשוטי העם, עד היום את יכולה לראות את חב"ד בכל חוק בעולם, נמצאים בשביל היהודים, פותחים בתי כנסת וכאלה, וזה יצר דרך חיים שונה מאוד משאר בחרדים, הלבוש הפחות קפדני, הפתיחות לעולם (בגלל הסיבות שהזכרתי) הצעירים של חב"ד "מסתובבים, בכל העולם (ככה הגעתי לקייב לחצי שנה) וזה מפחיד אותם.... אבל חב"ד לא נרתעו ועובדה שהיום יש הרבה דברים שהם בכל זאת לוקחים מאתינו...

אם ככה, אז מה ההבדל

בין הפלגים שחובשים כיפה סרוגה לחב"ד? (סורישאני מטרידה אותך, זה פשוט מאוד מעניין אותי ואני שמחה לשמוע תשובה עניינית, לעומת כל מיני תשובות אחרות שנתנו לי...)

Zot ani 1

New member
אפשר להוסיף משהו?

ככה מהידע הכללי שלי...:)) מה זה חב"ד? העיניין המיוחד בו זה להבין את הכל- להבין למה מקימים מצוות ולמה ככה ולמה ככה לכן זה גם נקרא בראשי תיבות של חוכמה בינה ודעת. להבין הכל בשכל אך גם להתחבר ברגשות- יש על זה דגש גם בחב"ד. ולכן גם בחב"ד מעודדים את קיום המצוות משמחה- וזה מה שדי הפחיד את החרדים... ובכלל לדעתי לפחות חב"ד שייכם לחסידים שזה זרם שונה לגמרי מהחרדים....

leahle

New member
צודקת אולגה!!!

תודה על ההוספה החשובה ביותר. כ"כ היה ברור לי, ששכחתי להוסיף את זה. אכן, חב"ד = חוכמה בינה דעת, להבין למה אנחנו עושים כל דבר ולא כי ככה אמרו סבא וסבתא, ולעשות את זה מתוך שמחה, שזה תהליך שלומדים אותו בעזרת החסידות. וכן באה הנקודה שנשאלה, מה בעצם ההבדל בין חב"ד לכיפה סרוגה. התשובה היא קודם כל, שיש יותר שונה ממשותף, המשוף הוא שגם אנחנו וגם הם מקיימים תורה ומצוות מתוך הקפדה ודיקדוק, אבל מעבר לזה, הכל שונה. -גם הלבוש בסופו של דבר שונה, אומנם גם פה יש פתיחות וגם שם, אבל זאת לא אותה פתיחות. -כמו שאולגה אמרה, חב"ד שייכים לזרם החסידי, רק אולגה, החסידים הם זרם בפני עצמו (שיש לו זרמים בתוכו) אבל הם שייכים לזרם החרדי, זה הכל תת זרמים בתוך זרמים... -חב"ד היא חסידות, הווה אומר שמתבססים על תורת החסידות, מבנה החסידות כולל רבי וחסידים שעל פי דבריו הולכים, לעומת זאת כיפות סרוגות זה עוד תת זרמים שונים עם הרבה רבנים כשכל אחד בוחר לו את הרב שלו והדרך שלו ולא כולם עפ"י "רבי". -הדגש של הכיפות הסרוגות זה ציונות דתית, מורשת ישראל ומדינת הלכה כשחב"ד הדגש הוא על פנימיות, על להפיץ את היהדות לכולם, להבין למה מקיימים תורה ומצוות, לקיים מתוך שמחה וכו'... בקיצור, זה 2 דברים שונים לגמרי....

leahle

New member
זה נכון, אבל...

זה בדיוק מה שמאפיין את ארץ ישראל גם. איפה אתה מכיר שעל פיסת אדמה קטנה חיים להם אנשים מתרבויות שונות, עמים שונים, שפות שונות, עדות וכן... גם מלאי זרמים, רק במדינה המוזרה שלנו:)))

leahle

New member
רפורמים?!?!

ממש לא! רפורמים לא מקיימים את התורה כמו שהיא, הם מעוותים את המהות והעיקרון, הם לא מחפשים איך להשתמש במה שיש לקיום תורה ומצוות ברמה גבוהה יותר כמו חב"ד, הם מחפשים איפה לשנות את התורה על פי מה שנוח להם, זה רפורמים.

wasted years

New member
החלמה מהירה...

שתספיק להחלים עוד לפני שנספיק לומר "קיריל ויגדורצ'יק" :))

ymz

New member
אם היית בת הייתי ממליצה לך לעשות

בדיוקת הריון. אבל אתה לא, אז תרגיש טוב.

למעלה