יש לי שאלה

y a n i v 1

New member
יש לי שאלה

מותא למטוסים קלים לטוס ליד התבור בשבת? היום הייתי מעל שדה הנחיתה וראיתי ססנה מצד שמאל מעלי (די קרוב אלי) מותר לה לטוס שם?

חגי

New member
בעיקרון מותר להם לטוס בנתיבי תעבורה

או בכל מקום אחר שהבקר אישר להם. זה אומר שבעיקרון אין הפרדה בינינו למטוסים במקומות רבים. יש נתיב תעבורה מזרחית לתבור מעל כפר תבור ונדמה לי שהוא בגובה 800-900 מטר. בזיכרון אנו חולפים כל הזמן מטוסים בקרבה של 100 מטר ולעיתים פחות. נהלים חדשים בעניין יחוקקו אחרי התאונה הראשונה שתקרה ...כל אחד צריך להשתדל שזה לא יקרה לו.

נתיב בין כפר תבור לגבעת המורה

ב 3000-2500 רגל, בין כפר תבור לצומת גולני ב 2500-3000 (חשוב למתכנני המשימות בליגה!) ובין כפר תבור לצומת פורייה ב 3000-2500 רגל. יש גם נתיב ב 5000-6000 רגל. הכנסו לקישורים

y a n i v 1

New member
היינו ממש קרובים

אני חושב שההפרש בין הגובה שלו לשלי לא עלה על 50 מטר

avron

New member
הוא מתואם עם הבקרה ואתה לא

הוא מתואם עם הבקרה ואתה לא. כלומר שהטייס יודע שלא צפויה תעבורה מלבדו ולפעמים גם לא טורח להסתכל מסביבו. בסופי שבוע כשיש פעילות דאיה (דאונים לא טסים בנתיבים) הבקר יבדוק מיקומים של כל הדאונים שבאזור הפיקוח שלו לפני שיאשר למטוס לחרוג מנתיב. גלשתי במקום ליד שטוטגרט בגרמניה שגולשים מחזיקים עוד מכשיר בתדר תעופתי, ומתאמים עם הפיקוח בגלל שדה צבאי ומטווח אווירי שבאזור. אברון

y a n i v 1

New member
לפיקוח של האיזור

לפיקוח של האיזור לא ידוע על פעילות המצנחים והגלשנים שיש בתבור בסופי שבוע?

הבחירה כולה שלכם

נכון להיום, קיימת הבנה ברמה מסויימת בין היב"א לבין האגודה הישראלית למצנחי רחיפה. נוהלי הדווח הועברו גם אליכם, אלא שאתם פשוט לא טורחים להשתמש בהם. זה לא קשה, לא כואב וזה עולה לא יותר מאשר שיחת טלפון אחת. כל שאר השירותים והתיאומים - עלינו ! אז מה הבעייה? הגעתם לאתר ואתם מעוניינים לטוס בו, בלי לקבל מטוסים מעל לראש ומתחת לתXX, אז תרימו טלפון אל אחד מרכזי הדווח, מסרו את הפרטים ותראו שיש הבדל. יחסי העבודה אשר נבנו בעמל רב בשנה האחרונה הינם הדדיים ויעידו על כך אלו אשר משתמשים בהם, כולל בתי הספר. בסך הכל מדובר בנושא בטיחותי למהדרין. כאשר היב"א מקבלת דווח, הטייסים באיזור מיודעים.

עמית תודה, רק חבל שמעטים

יודעים על כך. נשמח אם תואיל למסור לנו את נהלי הדיווח ומספרי טלפון.

דווח לגבי טיסות

שלום לכולם. שמח לקרוא שיש נכונות להשתמש בהבנות וביחסי העבודה שנבנו עם היב"א. ברור לכולם שמדובר על לא פחות מאשר בטיחות בטיסה עבור כולנו. בהכירי את הנפשות המעורבות, נדמה לי שזה לא יהיה במקום לפרסם את נוהל הדווח ליב"א כאן מעל במה ציבורית זו. הנוהל כולו, כולל הסברים, מספרי טלפון ומפת איזורי הגבלות טיסה נמצא בחלק המוגבל לכניסה לחברים באתר האינטרנט של האגודה הישראלית למצנחי רחיפה ואני מציע שכך יהיה גם אצלכם. אשמח אם אחראי האתר שלכם יצור עימי קשר טלפוני או דוא"ל ע"מ שאעביר אליו את כל החומר כך שיהיה זמין לכם לצפייה וכך שתוכלו ליישם את הנוהל. עד אז, אם יש לכם שאלות, אתם מוזמנים ליצור עימי קשר טלפוני. אני לרשותכם בעניין זה.

ג ל נ ט י

New member
"יש רק בעיה אחת קטנה"

אתם משתמשים בנוהל גם באמצע השבוע, ואצלנו באגודה המתקתקת (בצחוק כמובן) הנושא לא הוסדר מעולם ע"י טייס ראשי. אנחנו בהכרה (אולי מוטעית) שאין בעיה בסופי שבוע (שלא לדבר על זה שמישהו פה כמעט היה סטיקר על מטוס לא מזמן...).

למעלה