יש לי שאלה..

python 4

New member
יש לי שאלה..

הרגע נשאלתי שאלה בפורום אחר (לא חשוב איזה) האם יצא בול של שרית חדד (עזבו, לא חשוב) ועניתי שעד כמה שידוע לי, ועד כמה שאני זוכר, לא נתקלתי בבול ישראלי עם דיוקן של בנאדם חי. אני צודק פה? השאלה היא - איך נקבעת מדיניות הנצחת האישים על גבי בולים? הרי לפחות ב- 4 מקרים שעולים לי כרגע (רבין, אילן רמון, גנדי ויהודה עמיחי) יצא בול מיוחד אחרי מותו של אותו אדם, וקראתי שהשרות הבולאי מבקש להוציא בול גם לזכרה של נעמי שמר. למה לא מוציאים בול של בנאדם חשוב בעודו בחיים? של ראשי ממשלה, למשל. זו מדיניות רישמית או משהו כזה? כי במדינות אחרות זה כן נעשה. סתם תהיתי לעצמי..

doroni10

New member
כן- זוהי מדיניות רשמית

ישראל לא מוציאה בולים כשעליהם דיוקנאות של אישים חיים. ולכן כמובן שלא יצא בול עם שרית חדד.. בישראל יצאו אך ורק תוויות הצמודות לבולים שיכולות להכיל תמונות של אנשים חיים- כאלו תמצא מסידרת "הבול שלי" אך לא תמצא כאלו שעליהם רישום כל שהו שכן תוית זו איננה בול, אפילו לא שובל אלא נספח בלבד. אני לא מכיר את מדיניות ק.ק.ל. אולם אני בספק אם הם יוציאו בול עם "אישות" כשרית חדד

lubia

New member
זו גם המדיניות ברוב המדינות

המכובדות. המטרה היא למנוע פולחן אישיות של מנהיגים, או הנצחה של אנשים לא ראויים. שרית חדד זו דוגמא מצויינת: בעוד 20 שנה לא יזכרו אותה יותר ממה שזוכרים היום את ירדנה ארזי.

python 4

New member
בשוודיה ואירלנד זה לא ככה..

ואלו מדינות מכובדות ביותר.. חשבתי שהסיבה היא לא לעשות נאחס לאנשים..

lubia

New member
אני לא מתאפק, בגלל האזכור של שוודיה

הנצחה על בולים היא כמו שמות רחובות או מוסדות. יש משהו לא מכובד בהנצחת אדם בעודו בחיים. במקרה של בולים הסיבה להנציח אנשים חיים היא מסחרית בלבד - לנצל פופולאריות של ספורטאים, שחקנים או מוזיקאים (כמו האלה משוודיה - איך קוראים להם?) כדי למכור הרבה בולים.

python 4

New member
קודם כל, תתבייש לך..

קוראים להם אנייטה, בּני, ביורן, אנני-פריד (פרידה), או אבבא ברשי תיבות. למה ששוודיה תרצה לעשות כסף ממכירת בולים? אני מבין מדינות כמו בהוטן או אום-אל-שמבי שרואות בזה מקור הכנסה נוסף, אבל שוודיה? לא נראה לי שהסיבה היא מסחרית.. אולי זה לא מקובל, אבל הוציאו לכבודם בול בכל זאת לאור המעמד אליו הם הגיעו..

lubia

New member
ירון - לקח לך 5 דקות להגיב

לפרובוקציה שלי... פעם היית יותר זריז.... עכשיו ברצינות: נראה לך שהשירות הבולאי השוודי לא אוהב כסף? גם השירות הבולאי שלנו מוציא בולים בנושאים "מסחריים" מובהקים ועם ערכים גבוהים. בנוסף יוצאים הרבה גליונות (כמו עכשיו, בן גוריון) עם פזילה ברורה לכיס שלנו, האספנים. אז גם השוודים עושים את זה, ובשביל כסף הם מוכנים להוציא בול שמראה את הרביעיה הזו עם הבגדים הלבנים המגוכחים שלהם.

בּני

New member
גם לי יש שאלה...

מישהו יודע עד מתי היו 4 ספרות במספרי טלפון בתל-אביב?

python 4

New member
כמדומני תמיד היו 10 ספרות,

גם במספרי טלפון תל אביבים.

למעלה